• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ek gidaya nasil başlamaliyim ?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sembar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2008
350
0
116
42
Kayseri
bebeşim yaklaşık 5 aylık oldu artık ek gıdaya başlayım dedim.şeftali, elma ,üzüm vermeyi denedim hepsini tükürdü.şimdiye kadar su vermedim suyu bile tükürüyor.sütümü sağıp kaşıkla veriyorum onuda tükürüyor.sanırım kızım kaşıktan pek hoşlanmadı dedim biberonuda istemedi.bebeğim iştahsız olacak diye çok üzülüyorum.ek gıdaya başlayan anneler siz ilk verdiğinide neler yaşadınız bana yarmcı olun lütfen.:1no2:

çok normal bu tepkiler.zamanla alışır sen denemeye devam et.meyve suları güzel seçim.cam rendede elma rendele ilk başta sadece suyundan ver sonra yavaş yavaş püresindende ekle..

ben ilk önce elma suyuyla başladım
arkasından şeftali suyu verdim
rahatlıkla içecektir emmesinde problem olmazsa biberonla ver..

hiç korkma ilk günler bizimkide aynını yapmıştı hiç alışık olmadığı bir şey tabi şimdi kaşığı 50cm uzaktan görse açıyor ağzını.Yani çok haklılar beş ay boyunca süt dışında bir şey tatmamış doğduğundan bu yana bilmediği bir şeye alışmaya çalışıcaktır fakat bir haftanın sonunda sorun kalmıyor.

bebeğime hala bişey yediremiyorum ağzına kaşığı alır almaz ağlamaya başlıyor.ne yapacağımı şaşırdım.3 gün oldu başlayalı ama bizimki hiç alışacağa benzemiyor.işin kötüsü biberonuda istemiyor.kızlar bana bir öneriniz varmı ne yapmalıyım

kızlar vallahi kafayı yiyeceğim kızıma bişey yediremiyorum yemek istemiyor.maşallah sizin bebeklerinize size çok imreniyorum ne güzel yiyor bebişleriniz.

arkadaşım yanlız değilsin benim kızda aynı dediğin gibi
biz yerken içi gidiyor ona hazırlayınca yemiyor meyve pürelerini zor bela yediriyorum kabak+patates+havuç pişiriyorum beğenmiyor kabak havuç şehriye pişiriyorum beğenmiyor patates şehriye domates pişirdim beğenmiyor semizotu haşlayıp ilave ettim yok beğenmedi
nasıl sevdiricem hangi tatdan hoşlanır şaşırdım kaldım sabah bir dilim elma suyuna 2 bebe bisküvisi koydum istemeye istemeyede olsa onu bitirdi...anne sütü alıyor ama bu ay sadece 350gr almış dr ek gıdaya başla dedi napıcam ben yaaaa

dr demistiki pureleri dilinin ust kismina denk getir renkli bebek kasiklarindan al zamanla alisir hepimizinki oyle basladi simdi gor biz yemek yerken bizim kasiklara bile agzini aciyor hem bir cocugun istahsizlik teshisi icin bizimkiler daha erken zamanlar soyle bir 5yas olsun belli olur endiselenme

OFF CILDIRICAM BİZİM KIZ MEYVELERİ SEVİYOR AMA SEBZEYE GELİNCE YEMİYOR BUGUN PATATES PÜRESİ İÇİNE Z.YAGI KOYDUM YEMEDİ KENDİMEDE KALANIYLA TUZLU FALAN YAPTI ONU YEDİ İSTEDİDE AGLADI AMA 1-2 DEFA VERDİM BAŞKA VERMEDİM ONU İSTİYOR. ANLAMADIM VALLA VE KENDİNE YAPTIGIM Z.YAGLI OLANI VERDİĞİMDE BİRDEN TIKANDI BOGAZINA KAÇTII HEMEN SIRT ÜSTÜ ÇEVİRDİM FALAN KIPKIRMIZI OLDU KORKUTTU BENİ ZATEN DİĞER SEBZELERİ ASLA YEMİYOR.SİZ BLENDIRDAN GEÇİRİPMİ VERİYORSUNUZ SEBZELERİ :uhm:

arkadaşlar ilginize çok teşekkür ediyorum.kızıma meyveleri bütün olarak verdiğimde ağzından çıkarmak istemiyor cuk cuk emiyor.püre yapınca istemiyor.envai çeşit kaşık denedim ama kaşığı sevmedi galiba.ya su bile veremiyorum ne kaşıkla ne de biberonla ah keşke drları dinlemeyip daha önce su verseydim çok pişmanım.

Sadece anne sütüyle beslenen bebeklerde ek gıdaya geçişlerde zorlanmalar çok normaldir.
Kaşığı reddecek elbette ilk başta çünkü onun alışkanlıklarına ters.
Düşünün birinin size biberonla bişey yedirmeye içirmeye çalıştığını. garipserdiniz değil mi?

Bebeğinizle inatlaşmayın. Yavaş yavaş sabırla denemeye devam edin.

İyiki su vermemişsiniz. Su anne sütünün kalitesini düşürür ve bebeğinizin dana az emmesine sebep olur.

Sabırlı olun. Unutmayın her bebek doğru şekilde davranılırsa herşeyi yer.

sembar berrakda elimde elma dilimini cukcuk emiyor aldığımda ağlıyor ama püre yapınca yemiyor ..bu arada havuç suyunu çok sevdi elma ve armutu püre deüilde suyunu verince güzel içti kaşıkla veriyorum..birde ilkkez bugün domates tel şehriye pişirdim rondodan geçirdim ve yedi inanamadım...dünde milupanın sütlü pirincini aldım muhallebi yaptım biraz koyu olunca sevmedi ama sulu denedim biraz yedi...sanırım arkadaşlar haklı sabır edip deneyerek bebişlerimizin hem ağız tatlarını bulacağız hemde ek gıdalara alıştıracağız...

kızlar yoğurt deneyin bide ben meyva suyu dışında 5 aylııkken yoğurtta veriyodum,yoğurdu kendiniz yaparsanız daha iyi olur bardakta günlük,ek gıdalara önce tek tek ve 2 kaşıkla başlayın sonra miktarlarını yavaş yavaş artırın ...

arkadaşlar benim bebeğimde sebzeleri reddediyordu burda bir arkadaşın tavsiyesiyle içine az mama koydum yedi deneyin isterseniz.yoğurduda yemiyordu içine meyve rendeliyorum hem pütürlü oluyo alışıyo zamanla.

ya kızlar dün söylemesi ayıp mercimak çorbası yapmıştım salça falan koymadan biraz ayırdım içine zeytin yagı koydum ve kızıma yedirdim. ve inanırmısınız kızım çoook sevdi kaşıgı agzından çeker çekmez tekrar istiyordu. acaba mercimek çorbası için erkenmi? gerci iraz gaz yaptıı gün boyu her hareketinde hep pırt pırt kaçırıyordu :roflol:

ya kızlar dün söylemesi ayıp mercimak çorbası yapmıştım salça falan koymadan biraz ayırdım içine zeytin yagı koydum ve kızıma yedirdim. ve inanırmısınız kızım çoook sevdi kaşıgı agzından çeker çekmez tekrar istiyordu. acaba mercimek çorbası için erkenmi? gerci iraz gaz yaptıı gün boyu her hareketinde hep pırt pırt kaçırıyordu :roflol:

canım en güzelini yapmışsın aslında bebeklerimizi anam babam usulü yetiştirmemiz gerekiyor yoksa sıkıntı oluyor.bebeğin ağlayıp huysuzluk yapmadıysa ne güzel.hem mercimekte çok faydalı zaten bebişine afiyet olsun yarasın.

arkadaşlar benim bebişimin diş çıkarmasıyla ek gıdaya başlamamız aynı döneme denk geldi iştahsız hiç birşey yemiyor anne sütünü bile az emiyor 2gün arayla 2 diş çıkardı inşallah düzelir bende akşam biraz tarhana verdim ilk kez onu birazcık yedi ....

arkadaşlar benim bebişimin diş çıkarmasıyla ek gıdaya başlamamız aynı döneme denk geldi iştahsız hiç birşey yemiyor anne sütünü bile az emiyor 2gün arayla 2 diş çıkardı inşallah düzelir bende akşam biraz tarhana verdim ilk kez onu birazcık yedi ....

canım benimde aynı şekilde bebeğim diş çıkarıyor galiba o yüzden çok iştahsız ben ek gıdayı biraz erteledim bakalım. ara ara tekrar denerim.benim kızımda azcık emiyor ama geceleri memeyi ağzından bırakmak istemiyor.inşallah zamanla alışır bebişlerimiz.bir anne için iştahsız bebeğinin olması işkence bence.

Back
X