- 23 Mart 2011
- 1.400
- 605
canım corbalar ıcın erken senın ıcın en ıdeal suan muhallebı en muntazamı o bende bebegıme muhallebıyle basladım topac gıbı oldu hıpp muhallebıyı mutlaka yedır ben suan ogluma hergun bır ogun mutlak surette yedırıyorum hem tok tutuyo hem beslıyo kılosuda masallah yerınde meyve prelerı yap ıcıne bır adet cıcı bebe at hafıf sulandır katı olmasın ben meyve purelerı yaptım ıclerıne bır adet cıcı bebe attım muhallebı yaptım suan yerınden kaldıramıyoruz bıberon kullanıyosan mutlaka avent kullan kesınlıkle damagını yormuyo ve ay durumuna gore meme baslıgı verıyolar benım oglumun damagında kıst cıktı normal bıberon kullandım cok yordu damagını zorlamaktan kıst oldu aventten baska kullanma deva evi.com.tr bi gez canım senın ıcın cok yararlı sana cok faydalı avent bıberon hersey var hıpp muhallebıde mutlaka orda bulucan olurda ellerınde kalmamıssa telefonu var telefonlada sıparıs verebılırsın .Hipp muhallebiyi tüm buyuk marketlere baktım ama yok. Tarhanayı bugün az verdim.
ya canim lütfen yanlis anlama ama yazmadan gecemeyecegim.öyle bir anlatmissinki sanki kilolu cocuk saglikli cocuk gibi topac gibi oldu yerinden kaldiramiyoruz cici bebe yedir falan.önemli olan bence saglikli beslenmesi az yesin ama besin degeri yüksek olan gidalar yesin bence.biskuvi muhallebi yedirip kilo aldirmaktansa sebze yogurt yesin varsin cok da kilo almasin.insanlarin yag hücrelerinin sayisi iki yasina kadar belirleniyormus yani bebeklikte ne kadar kilo ileri de o kadar obez olma riski.türk anneleri niye böyle etli butlu tombul bebek seviyor anlamiyorumcanım corbalar ıcın erken senın ıcın en ıdeal suan muhallebı en muntazamı o bende bebegıme muhallebıyle basladım topac gıbı oldu. hıpp muhallebıyı mutlaka yedır ben suan ogluma hergun bır ogun mutlak surette yedırıyorum hem tok tutuyo hem beslıyo kılosuda masallah yerınde meyve prelerı yap ıcıne bır adet cıcı bebe at hafıf sulandır katı olmasın ben meyve purelerı yaptım ıclerıne bır adet cıcı bebe attım muhallebı yaptım suan yerınden kaldıramıyoruz bıberon kullanıyosan mutlaka avent kullan kesınlıkle damagını yormuyo ve ay durumuna gore meme baslıgı verıyolar benım oglumun damagında kıst cıktı normal bıberon kullandım cok yordu damagını zorlamaktan kıst oldu aventten baska kullanma deva evi.com.tr bi gez canım senın ıcın cok yararlı sana cok faydalı avent bıberon hersey var hıpp muhallebıde mutlaka orda bulucan olurda ellerınde kalmamıssa telefonu var telefonlada sıparıs verebılırsın .
Canim o corbalari nasil yapiyordun anlatirmisin biraz brokoli corbasini mesela yogurtlu olarak .ben gecen yaptim tadi pek güzel olmamisti oglumda yemedi zatenbebekten bebege fark eder benim kizim yogurtlu corbayi ve tarhanayi cok severek yiyordu ama yogurdu sevmezdi. O yuzden yogurtlu corba yaparak ben kizimin gerekli vitaminleri almasini sagladim.
ilk bende sadece sebze puresiyle basladim ama kizim hic sevmedi ve yemek istemedi pureleri tabi alisma surecide olucak. Bende bu yuzden fazla israr etmedim. 6 ayliktan sonra biraz biraz yemeye basladi. ve yemedigi zaman mesela brokkoliyi pure yapiyordum yogurtlu brokkoli corbasi, veya karnabaharli yogurt corbasi yapiyordum koyu bir sekil onu iciyordu. Veya tarhanasina kabak karistiryiordum.boyle boyle kizimin damak tadida gelisti, hazir kavanoz mamalarini hic sevmedi kizim hep kendim taze yaptim.
Ve suan 1 yasinda herseyi cok guzel yiyor cok saglikli besleniyor butun sebze ve meyveleri severek yiyor. Mesela brokkoliyi simdi tek suda haslayip eline versem cok guzel buyuk bir istahla yiyior. yani onceden karistirip yedirmem sade yemesine engel olmadi.
ayrica ben hic muhallebi vermedim.Kizimin karnini sebze ve meyve gibi bol vitaminli yiceklerle doldurmayi tercih etmistim. Gerekte yoktu cunku gunduzleri kizim cok guzel yiyiordu karnini doyurdugu icin geceleri acikmiyordu. gunduz yedigi onu gecede idare ediyordu.Kizim 3 ayliktan sonra geceleri uyanmayida birakti. bu arada yanlis anlasilma olmasin benim kizim tombis o yuzden geceleri kalkmamasini hic sorun yapmadim cunku yeterince beslendigi her halinden belliydi. gunduzleri az yiyen bebekler geceleri uyanma orani daha yuksek. Tabi her cocukta ayni degildir
canım benım ben onları baslangıc olarak alıstırma asaması olarak soyledım tabırı caızse topac gıbı derler bızde saglıklı cocuga ben her ogun farklı bır sebze corbası yedırıyorum herelde sen yanlıs bıt yorum yaptın kendınce..ya canim lütfen yanlis anlama ama yazmadan gecemeyecegim.öyle bir anlatmissinki sanki kilolu cocuk saglikli cocuk gibi topac gibi oldu yerinden kaldiramiyoruz cici bebe yedir falan.önemli olan bence saglikli beslenmesi az yesin ama besin degeri yüksek olan gidalar yesin bence.biskuvi muhallebi yedirip kilo aldirmaktansa sebze yogurt yesin varsin cok da kilo almasin.insanlarin yag hücrelerinin sayisi iki yasina kadar belirleniyormus yani bebeklikte ne kadar kilo ileri de o kadar obez olma riski.türk anneleri niye böyle etli butlu tombul bebek seviyor anlamiyorum
Valla sen yanlis anlatmissin o zaman yazindan o anlqm cikiyor.canım benım ben onları baslangıc olarak alıstırma asaması olarak soyledım tabırı caızse topac gıbı derler bızde saglıklı cocuga ben her ogun farklı
bır sebze corbası yedırıyorum herelde sen yanlıs bıt yorum yaptın kendınce..
bıtanem konusma baska yerlere gıdıcek maksat bırbırımıze yardımcı olmaktı ben cok tesekkur ederım ....Valla sen yanlis anlatmissin o zaman yazindan o anlqm cikiyor.
Yok canim niye baska yerlere gitsin konu konusuyoruz iste tabiki yardimci olmak icin yazdin.yanlis ifade ettimse ben özur dilerim1bıtanem konusma baska yerlere gıdıcek maksat bırbırımıze yardımcı olmaktı ben cok tesekkur ederım ....
Canim o corbalari nasil yapiyordun anlatirmisin biraz brokoli corbasini mesela yogurtlu olarak .ben gecen yaptim tadi pek güzel olmamisti oglumda yemedi zaten
canim cok tesekkür ederim cevabin icin ayrintili bir sekilde yazmissin.ben ogluma yedirmek icin pek zorlamiyorum ama oyalayarak oynatarak yedirmeye calisiyorum yoksa dogru dürust yemiyor.acikcasi cok da kafaya takmamaya calisiyorum bu durumu illaki her cocuk bir sekilde büyüyor bir de cevremizde göruyorum bebekliginde ailesinin zorla yedirmeye calistigi istahsiz diyerek habire birseyler agzina tıkıstrdıgı cocuklar kimi zaman cok da kilolu olabiliyor buyüdüklerinde.öyle olmasini istemiyorum.galiba benim hatam saglikli diye oglumdan lezzetsiz seyleri de yemesini beklememyogurt corbasi:
mesela canim 2 su bardagi eksi olmayan yogurt 2 su bardagi su 1 kasik un 1 paket krema (200ml) bunu karistirip pisiriyorum. bir kasik ucu kadarda tereyag koyabilirsin ama gerek yok bence. istersen birazcikta pirinc at. Pisene kadar karistir. ben yogurtlu corbayi bu sekil yaparim veya pirinc yerine icine kucuk sehriye koyarim.
belkide oglun yogurtlu sevmedi brokkoliyi birde besamel soslu gibi denemeni tavsiye ederim. 3 bardak sut 1 yemek kasigi un krema veya tereyag. bunu guzel bir sekil pisir kivami cok koyuysa biraz sut ekliyebilirsin. sonra hasladigin brokkoliyi icine koy mikserle pure haline getir. Corba kati halde olmasin. biraz sahlep kivaminda olsun koyulugu. ne cok koyu nede sivi. icine pirinc ekmek gibi tarzi birsey koyma. brokkoli onu yeterince koyu yapar acik yesil bir renkte corba olsun.
canim bebegin nelerden hoslandigini ogrenmeye calis. Ve tabiki yasina gore uygun beslensin. Mesela benim kizim haslanmis yumurtayi sevmez ama yumurtali krep cok severek yiyor. Yani degisik seyler dene. Mesela kizim peynir yemiyordu ama kasarli tostu severek yiyordu. mesela pekmezi sicak suyla sulandirip kahvaltida veriyordum. Veya tost yapinca daha disleri olmadigi icin tostu pekmezli sicak suya sokup oyle veriyordum agzina. yumusak yumusak yiyordu. pekmez cocuklar icin cok onemli demir vitamini acisindan.
canim birde alisma sureci lazim. Ama sunuda unutma lezzetli olmayan yemegi sende yemezsin bebekte yemez. tadi kotu olan bir yemegi bebegine yedirmek icinde israr etme. Cocuguna eziyet etme yani canim. Oyle anneler var ki cocugu biktiriyor cocuk istemedikce agzina tikistirmaya calisiyor. Ogluna yemek yemeyin tadina varmasina sagla bir eziyet olarak dusunmesin.
Merhaba güzel anneler
Bende kızıma ek gıda başladım. Çok araştırdım bir çok doktorun yazılarını okudum. Kızıma bir beslenme tablosu oluşturdum. Kızım tam 6 aylık. Paylaşayım.
KAHVALTI ÖĞÜNÜ;
Yarım dilim ekmek içi
1 kibrit kutusu peynir
1 çay kaşığı pekmez
Yarım yumurta sarısı
3 fındık
3 ceviz
3 çorba kaşığı Hero baby tahıllı
2 ölçek sma 2 devam sütü
Biraz kaynatılmış ılınmış su ya da taze hazırlanmış elma/ armut suyu
Tüm bu malzmeleri blendırdan geçiriyorum. Bebeğim orta karar seviyor ne sulu ne çok püre. Ayarlayıp veriyorum.
ARA ÖĞÜN
Taze haşlanmış meyve (elma/ armut)
ÖĞLE YEMEĞİ
Patates, havuç, kabak, t.fasülye gibi sebzeleri haşlıyorum.içine 1 tatlı kaşığı pirinç atıyorum. Sonra püre yapıp veriyorum. İçine 1 ölçek sma 2 ekliyorum. Haftanın 3 günü bu mamaya küçük parça et atıyorum.
ARA ÖĞÜN
1 kase ev yoğurdu
AKŞAM YEMEĞİ
1 kase tahıllı hero baby ya da muhallebi
GECE
Gece kalkarsa sma 2 devam sütü 180 ml
Benimki bir örnek.umarım yardımcı olur. Bu arada yeniler daha iyi hale de getirmek için önerilerinize açığım :)
canim cok tesekkür ederim cevabin icin ayrintili bir sekilde yazmissin.ben ogluma yedirmek icin pek zorlamiyorum ama oyalayarak oynatarak yedirmeye calisiyorum yoksa dogru dürust yemiyor.acikcasi cok da kafaya takmamaya calisiyorum bu durumu illaki her cocuk bir sekilde büyüyor bir de cevremizde göruyorum bebekliginde ailesinin zorla yedirmeye calistigi istahsiz diyerek habire birseyler agzina tıkıstrdıgı cocuklar kimi zaman cok da kilolu olabiliyor buyüdüklerinde.öyle olmasini istemiyorum.galiba benim hatam saglikli diye oglumdan lezzetsiz seyleri de yemesini beklemem
oyle canim. ilk zamanlar oyalayarak yedirmeye calisiyoruz. ama sonra alisiyor, bende oyle yapiyordum. eline bir oyuncak veriyordum. Ama simdi annem ac agzini mama diyorum hemen aciyor agzini :). alisti cunku yemek yemeye.
Arada degisiklik olsun diye ben ev yapimi mantida veriyordum kizima. Annem yapmisti onlari posetleyip buzluga koydum. Mesela disari cikacagimizda veya eve gec geldgimizde falan hemen kizim icin 1 tabak hasliyorum. icine azicik tereyagi onu severek yiyordu.
bir gunde neler yedigini naptigimizi anlatiyim. Sabah 7 de uyaniyordu 180 ml devam sutu iciyor. o oynarken ben kahvalti, krep veya corba hazirlarim 9.30 da yiyor. Sonra banyo yaptiriyorum.10.30 da tekrar 150 ml devam sut iciyor ve uyuyor bazen hepsini icmez. Yatmadan once her zaman sut veririim ben kizima bir aliskanlik olsun istedim.
Kizim yatinca butun ev islerimi,camasir, yemegimi yaparim ben o aralikta.
saat 14.00 uyanir 15 dk gecer. uyku acilsin istahi gelsin diye. sonra kucuk corba kasesi kadar sebzesini yer. Icinde pirinc veya makarna olabilir veya sadece sebze. Mesela pirincli ispanak yemegi. sonra mesela hazirligimizi yapar saat 15.00 civari meyvemizi aliriz disari cikariz parka oyle cocuklara falan bakar ben ona meyvesini yedirim o arada. veya eline bir elma dilim veririm, yada muz falan yer. yemegini az yediyse eger o zaman takviye seklinde yapiyorum meyvesini elma armut bebe biskuvisini pure yaparim onu yer. sonra dolasiriz evimize geliriz. 16.30 falan olur saat. disardan gelince yorgun olur. hemen eve gelir gelmez bir sise devam sutu yaparim odasinda icer istedigi kadar . sonra yatagina birakirim kendi konusarak uyur. 1.5 saat kadar falan. bu arada ben aksam yemegimi hazirlarim.kendimize yaptigim seylerden uygun olanlardan ona az ayirirm tuzsuz ve baharatsiz olsun diye . Uyaninca bizimle birlikte yer oynar falan, sonra eline erik kurusu falan veririm onuda yer. sonra yatmadan once tekrar bir devam sutu 19.30-20 arasi yatiririm sabaha kadar hic uyanmadan uyur.
Disari ciktigimizda mutlaka eline birseyler veririm ben. Meyve olur meyve kurusu olur, tam tahilli pekmezli bebe biskuvisi veya bu tarz seyler. Organik havuc puresinden yapilmis katkisiz firinda pisirilmis havuc cipsi falanda olabilir. pirinc patlagi yada.
Ya sizin program cok güzelmis valla imrendim dogrusu.okuyunca bizim düzenin ne kadar düzensiz oldugunu iyice anladim.ben calisiyorum ögleye kadar evde yokum.sabah yedi gibi filan uyurken 90 cc filan devam sütü filan veriyorum genelde gec kalkar benim oglan gec yattigi icin.öglen geldigimde yumurta sarisiyla kasari karistirip tavada pisiriyorum yarisini ancak yer sonra üc dört gibi karisik meyve bir kac kasik zorla yediriyorum.aksam da biraz corba biraz et artik tavuk balik vs yediriyorum.dokuz on gibi pek sevmese de yogurt yedirmeye calisiyorum yatmadan önce de 120 cc ladar devam sütü veriyorum.ama hep ugrasarak yediriyorum ögün aralarini uzun tutuyorum üc dört saatlik acliktan sonra bile azcik yiyip birakiyor bu arada emziriyorum ama sütüm neredeyse bitti gibi.bu arada sen süte gececekmisin bebegin bir yas olmus.ben de ne yapacagimi düsünuyordm bir yasi dolunca sütemi baslasam bir süre daha devam sütü mü versem diye
Ya sizin program cok güzelmis valla imrendim dogrusu.okuyunca bizim düzenin ne kadar düzensiz oldugunu iyice anladim.ben calisiyorum ögleye kadar evde yokum.sabah yedi gibi filan uyurken 90 cc filan devam sütü filan veriyorum genelde gec kalkar benim oglan gec yattigi icin.öglen geldigimde yumurta sarisiyla kasari karistirip tavada pisiriyorum yarisini ancak yer sonra üc dört gibi karisik meyve bir kac kasik zorla yediriyorum.aksam da biraz corba biraz et artik tavuk balik vs yediriyorum.dokuz on gibi pek sevmese de yogurt yedirmeye calisiyorum yatmadan önce de 120 cc ladar devam sütü veriyorum.ama hep ugrasarak yediriyorum ögün aralarini uzun tutuyorum üc dört saatlik acliktan sonra bile azcik yiyip birakiyor bu arada emziriyorum ama sütüm neredeyse bitti gibi.bu arada sen süte gececekmisin bebegin bir yas olmus.ben de ne yapacagimi düsünuyordm bir yasi dolunca sütemi baslasam bir süre daha devam sütü mü versem diye