Bebek Beslenmesi ek gidaya gectik bazi sorunlarim var lutfen yardim edin

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esra_esra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2011
218
2
kizlar bebegim 5 aylik ek gidaya gectik oglenleri sebze pureleri veriyorum aksam yatmadan muhallebi veriyorum. onun disindaki zamanlarda da devam sutu veriyorum . sorularim sunlar ;
1- meyveyi muhallebiye yada yogurda katip vermem yanlis mi yoksa ayri mi vermeliyim.
2-corba pek vermiyorum daha cok sebze puresi veriyorum. bu yaptiklarim yanlis mi
3 bir de meyveyi pure mi vermem gerekli yoksa suyunu mu sikmaliyim. ???

Son düzenleme:
Benim oğlum 23 nisan doğumlu. Bu ay çorbaya başlattı doktorumuz. Geri kalan anne sütü. Meyve püresine bi dahaki ay geçiçez.

Benim oğlum 23 nisan doğumlu. Bu ay çorbaya başlattı doktorumuz. Geri kalan anne sütü. Meyve püresine bi dahaki ay geçiçez.

benim oglum da 21 nisanda dogdu. anne sutu almadigi icin ek gidalara erken baslayin demisti doktorumuz. 2 haftadir ufak ufak basladik artik

Canim bildigim kadariyla cevaplamaya calisayim sebzeyi püre olarak yedirebiliyorsan daha iyi zaten azicik yiyorlar corbanin bir kismi su oldugundan püre yiyince daha cok sebze yemis oluyorlar yani mide suyla degil de sebzeyle dolmus oluyor meyveye gelince de suyunu ayirmaya gerek yokki cam rendede rendeleyip o sekilde yedir posasi da lazim dimi bebise

ne biliyim canim kafama takiliyor ilk cocuk olunca insan kaygilaniyor biraz. cvplariniz icin tesekkur ederim

ne biliyim canim kafama takiliyor ilk cocuk olunca insan kaygilaniyor biraz. cvplariniz icin tesekkur ederim
Merhaba..Benimde kızım 21 nisanda dogdu..Sütüm yetmedigi için mama takviyesi yapıyorum.Ek gıdaya geçmek istiyorum ama bir türlü cesaret edip geçemedim daha..sebze püresini ne kadar veriyorsunuz miktar olarak ve hangi sebzelerden başladınız ?

Bi yerde sıvıların katılardan daha çok doyurduğunu, tok olduğunu olunuştum.
Ayrıca çorbanın içinde kıyma da var. Demir ihtiyacıda karşılanıyor. İlk hafta et koydum çıkardım. Suyunu aldı. İkinci hafta kıyma koymaya başladık. Ayrıca ilk zamanlara göre şimdi baya yiyor. Tavisye ederim.

2 gun once 3 taze fasulye bir patates az suda hasladim sonra 1 yemek kasigi pirinc ekleyip biraz daha hasladim . sonra hepsini ezip cok az zeytinyagi koydum. ertesi gunde yesik kabak ve elmayi hasladim ayni sekilde. bir doktordan duymustm meyve sebze berabr pure yapilirsa besleyici olur die. 1 kase yapiyorum bir kismini yiyor. istemeyince oguruyo bende israr etmiyorum. benim oglum emmedigi icin doktorumuz ek gidaya erkn gecmemizi soyledi

Saol cnm cevabın için.Bende 5. ayın dolmasını bekliycem.Sonra geçicem ek gıdaya,inş becerebilirim...

öncelikle bebeğin midesine ilk olarak yoğurt girmeli ve bebek alışana kadar yoğurt sade verilmeli sonra yoğurdu red ediyor
sebze püresinin yanı sıra ara çorba verin dönüşümlü olarak
meyve verilirken önce suyundan başlanır bebek alışınca da püreye geçilir ama ben direk rendeden geçirip vermiştin hiç suyunu vermedim ek gıdaya 4.5 aylıkken yoğurtla başladım şuan 6. ay bitti ve ne versem yiyor sebzede problem var onu pek sevmiyor ama...

Slm..İnek sütü bebeklere 1 yaşından önce verilmemeli deniliyor.Peki yogurdu nasıl yapıcaz,siz nasıl yapıyorsunuz,inek sütündenmi..Off benimde kafam çok karışık

Slm..İnek sütü bebeklere 1 yaşından önce verilmemeli deniliyor.Peki yogurdu nasıl yapıcaz,siz nasıl yapıyorsunuz,inek sütündenmi..Off benimde kafam çok karışık
inek sütünden yapıyorum süt verilmemeli yoğurt ve peynir hatta ayına uygun olunca tereyagda veriliyor ben sütümü açık alıyorum buralarda mevcud evde kaynatıp yapıyorum.....

Canim arkadasinda dedigi gibi inek sütü bir yasina kadar verilmiyor ama süt ürünleri veriliyr.bunu bu konunun uzmani prof.lar bile söyluyor ama buna ragmen kimileri formul mamadan yogurt mayaliyorki bunu gercekten hic anlqmiyorum.bebegin alerjisi olmadigi surece süt dururken mamadan yogurt mayalamak cok sacma.arkadasim yogurt gercekten önemli ne yap et alistir ben yogurt vermekte gec kaldim galiba simdi bir türlü yediremiyorum hem de günlük keciden yeni sagilmis sütten keci yogurdu yapiyorum yok yediremiyorum.bir kac kasik icin kırk takla atiyorum

ilk bir hafta eziyet ediyor yoğurdu sevmiyorlar ama sonra alışıyorlar bizimki resmen suratıma tıyordu şimdi seviyor günde 2 kaşık yese alışır zaten pes etme ellerine sağlık bu arada...

Arkadaşlar benim bebeğim 12 mayıs doğumlu. Tam 5 aylıkken dr ek gıdaya başlattı. Bu arada beni hiç emmedi kızım. Mama yiyor. Dr elma ve armut püresi, 1 hafta sonra yeşil fasulye ve kabak püresi, ondan da bir hafta sonra sutlu pirinçli muhallebi dedi. Muhallebi dışındakileri veriyorum ama muhallebiyi hippte bulamadım bir turlu. Dr başka sebze ve meyve dememişken benim başka meyve ve sebzeler de vermem doğru olur mu sizce. Çevrem hep dr a bakma yoğurt çorba da ver diyor ama kararsız kaldım. Annem baharatsız ev tarhanası yaptırmış kızım için. Daha veremedim başlamadık çorbalara diye.

bildigim kadariyla acisiz da olsa tarhana icin erken ama yogurt verebilirsin hem yogurt ilk verilebilecek ek gidalardan.

bildigim kadariyla acisiz da olsa tarhana icin erken ama yogurt verebilirsin hem yogurt ilk verilebilecek ek gidalardan.
canım kesınlıkle ama kesınlıkle sakın verme sakın oyle bısı yapma kabızlık ve gaz sorunu olur daha bagırsakları geloısmedı hele yogurtt asllaaaa gaz hemen gaz sancısı bıraz daha bekle ben ogluma 6. ay sonrası basladım hıpp muhallebı var ben sana onerıreyım alacagın yerı ıstersen oprum

Hipp muhallebiyi tüm buyuk marketlere baktım ama yok. Tarhanayı bugün az verdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…