Çok teşekkür ederim öyle görünce çok korktum :)Canım merhaba benımde oğlum 6 aylık ılk ek gıdaya basladıgımızda bızımde aynı seyler olmustu dr a soyledım normal dedı artık o da senın benım gibi yemeye baslıyor yavas yavs:)
Çok teşekkür ediyorum, yoğurt malesef veremiyorum et süt ve süt ürünlerine alerjisi var bebeğiminaynen çok normal bunlar. elma püresi elma suyu da iyi gelir. meyvelerin suyu püresinden daha vitaminlidir.
ayrıca tavsiyem ev yoğurdu yapabilirsiniz. tabi ki doğal sütten
Beeğin kaç aylık canım bız bıraz erken basladık ek gıdaya sımdı artık tam olarak basladık kahvaltı corba yoğurt gunde bıdefa da mama verıyorum 6 aydan fazlaysa baslayabılırsın sende kahvaltıyaÇok teşekkür ederim öyle görünce çok korktum :)
Beş buçuk aylık bebeğim. Az önce bi elmadan püre yaptım çok az posası kaldı süzgeçte, yarım çay bardağı oldu az mı bilmiyorum akşam da armut püresi vereceğim ama elmadan daha az çünkü ona yeni alışıyor. Toplamda az mı veriyorum acaba, daha 5 gün oldu ek gıdaya geçeli birden yüklenmek de istemiyorum ne yapacağımı bilemedimBeeğin kaç aylık canım bız bıraz erken basladık ek gıdaya sımdı artık tam olarak basladık kahvaltı corba yoğurt gunde bıdefa da mama verıyorum 6 aydan fazlaysa baslayabılırsın sende kahvaltıya
Armuta başladık dün. Onu yavaş yavaş arttırıyorum miktarını. Bir armut püresine ulaşınca elmayı bırakıp armut sebze çorbası şeklinde devam edeyim diyorum. Birkaç gün sonra yani. Aklımda o kadar çok soru var ki ek gıdayla ilgili kakasıyla ilgiliarmutla başlayabilirsin. biraz daha midesi alışınca sabaj bir incir kurusu bir kayısı kurusnu bir cezvede suyla kaynatıp püre yap yedir. bağırsaklarına iyi gelir sabah yerse. ayrıca ben emzirdikten sonra ekmek, hazır gıda ve primç unu yadamuhallebi hariç meyve püresi salatalık vs istediği kadar vermiştim. ve bizim ki dişi olmasada minik minik ağzında ezebiliyordu. ama her çocukta farklı. benim ki yemekte sorun çıkarmadı taki bir yaşına kadaar
Çok teşekkür ederim, şimdilik iki öğün dedi bize doktor. Alerjisi olduğu için yoğurt veremiyorum, kendim de yemiyorum sütten geçmesin diye. Çorba meyve şeklinde gitcez herhalde bu ay. Ekmek dedi doktor bir de. Zamanla alışacağım inşallah, şimdi biraz tecrübesizim:)Bız 4 aylıkken başladık gunde yaklasık 25 cc meyvesuyu ıle dr bıze kağıt vermıstı ıkk hafta sadece meyvesuyu sabahları zamanla püre dedı ıkıncı hafta meyve suyu ve çorba 3. Hafta mryvesuyu corba yoğurt sonrada mama da verelım dedı 6 ay doldu sımdı sabahları prkmez cici bebe ıhlamut peynır meyve cam rendeden gecırıp
verıyorum oğleyın corba akşama yoğrt zamanla artacak sizindr ınsallah su mıktarı da ıyı zararı yoksa verede bılırsın beegın cok da kucuk degıl yanı
Alışırsın canım :) zamanla uc cocuk annesı gibi hıssedıyorsun kendını:)Çok teşekkür ederim, şimdilik iki öğün dedi bize doktor. Alerjisi olduğu için yoğurt veremiyorum, kendim de yemiyorum sütten geçmesin diye. Çorba meyve şeklinde gitcez herhalde bu ay. Ekmek dedi doktor bir de. Zamanla alışacağım inşallah, şimdi biraz tecrübesizim:)