Bebek Beslenmesi Ek gıdaya gecen anneler menülerimizi paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Sezen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Harika fırında pişirmek hem ağır olmaz hemde sert... alkisalkisalkis

biz normaldede hiç tavada pişirmiyoruz hep fırına veriyorum daha kolay oluyo hem üstüme başıma fırına filan yağ sıçramamış oluyo ortalık batmıyo yani ben bide köfteyi maydonozsuz yapıyorum içinede kaşar rendesi koyuyorum yanınada patates püresiii ıhmmm harika bak canım çekti yineee :)) en kısa zamanda dene canım misafire bile yapabilirsin önceden hazırla at fırına yarım saatte hazır

Sezen walla benimde ağzım sulandı ha..Teşekkür ederim canım...
Zaten diyetteyim...gerçi fırında olduğu için tam diyetlik..
Bende artık etli sebzeli yemekleri çok az yağllıyorum ve fırın poşetine atıp öyle pişiriyorum..
Hem lezzetli oluyor hemde hafif...

hımm evet şu fırın poşetleride harika okudunmu bilmem yazmıştım dün bizde dün fırın poşetinde somon balığı yaptık harika oldu lokum gibi pişti çok sevdi oğlum hepsini yedi

bugun biz de kahvaltida sutlu omlet yedik:) hepsini bitirmedi, yarisini falan yedi ama olsun, buna da sukur...biraz ekmekle yedi, doymustur herhalde?

aksama da vaveyla ve sezen'in tavsiyeleriyle firinda kofte yapacagim allahim ins. yer...
sonucu yazarim...

noyancım yumurtanın tamamındanmı yaptın
ben beyazının bi kısmını atıyorum içine sütte ekleyince bayağı oluyo hepsini yerse heralde akşama kadar çatlar yarısını yiyo yanında labnede yiyo e birazda ekmek
kapanışıda alman usulü reçel yada pekmezle yapıyoruz doymuştur domuştur korkma sen

ben hiç reçel vermedim hangi meyveden olanını veriyorsun canım

kayınvaldem yapmıştı mürdüm eriğinden hafif mayhoşumşu ondan verdim bikere ayva reçeli vardı bikaç lokmada ondan vermiştim bide çilerk reçeli çilek alerjik reaksiyon gösterebileceğinden vermiyorum ama bi kere tadına baksın diye vermiştim çok gözü kalmıştı

ama şimdi kayısı ve şeftaliden yapıp verilebilir
aslına bakarsan genelde pekmez yapıyorum ev yapımı pekmez bulamayanlar kendileri evde reçel yapabilirler dimi

ev yapımı pekmez war biz de..
reçel ayva war veriim bakaım..
mürdüm eriğinden marmelat var ondan da vereyim

ee sendede varmış hepsinden :))

ev yapımı pekmezin varsa asıl onu yedir ama arada değişiklik olsun diye reçelden verirsin işte maksat onlarda değişik tatlar tatsınlar

canim sadece sarisini kullandim. ceyrek cay bardagi kadar da sut. benimki cok olmadi, bir dahaki sefere sut miktarini artirayim bari...
bir de labne nasil bir peynir. krem peynir mi? burda labne bilinmiyor...

krem gibi ama labne olarak geçiyo yoğurdumsu tadı var daha az yağlı ve daha yumuşk aynı kermpeynir kutularında satılıyo

selam arkadaşlar
Bugünkü yemeğimiz kıymalı patates ilk defa yaptım sevdi oğlum.. Tarhanadan sonra yedi walla :))
az tereyağ ve az z.yağında kıymayı iki çevirdim çok çok az salça ve 1 tatlı kaşığı ceviz içi
2 bardak su kaynadılar ve içine küçük küp şeklinde doğradığım 1 patateside koydum ..
pişince yoğurtla beraber verdim...

noyancım pekmezi önceleri bisküvili kahvaltısına karıştırıyodum şimdide ekmekle lokma lokma yaptırıyorum kahvaltısını domates peynir tereyağı pekmez hepsinden azar azar veriyorum ev yapımıya çok tatlı değil tahin kabızlğa neden oluyo zaten 1 yaş öncesi pek önermiyolar ben bazen çok naidr veriyorum ama

nınım Oo hem kıymalı hem cevizli patates börek içi gibi olmuş valla bende olsam yerdim güzel düşünsünmüş bende denicem
bugün ne3 yapıcağıma karar vermedim henüz belki yaparım

Yap canım yap..
napim uyduruyoruz böyle..
Şimdiden yarını kara kara düşünüyorum...

biz 1 haftalık iştahsızlıktan sonra üst dişlerimizi patlattık yavaş yavaş yemeye başladık..şuanda patates havuç bezelye ve pirinçten oluşan çorbamız pişiyor..sabah bisküvili pekmezli ıhlamurlu ve cevizli kahvaltımızı yaptık..hasta olduğundan beri muhallebide veremiyorum, yoğurtta yemiyordu bende çorba yapıp denedim ama ağzını kitliyordu kaşığı görünce..neyseki geçiyor şükür..
birde tarhanayı ben tavuk sulu ve içine erişte katarak verdim özellikle hastayken azda yese çok iyi gelmişti..

gecen yaptigim kasarli firinda kofteyi yemedi kizim artik nerdeyse hicbir sey yemeden geciriyor koca gunu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…