Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
merhaba arkadaşlar
kızım 5,5 aylık ve artık yavaş yavaş ek gıdaya geçicem
ama ne vericem,nasıl yapıcam,nekadar ve ne zaman vericem tam net bir fikrim yok.
burada farklı tarifleri ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirm.,
:26:
evli mutlu çocuklu:)
Kayıtlı Üye
cnm benımde kızım besbucuk aylık.bız doktora danısarak basladık.muz elma ve armut püresiyle basladık.aç karnına başlıyosun.önce 2 dilim muzla basladık gün geçtikçe arttırıyosun.yoğurt mayalayıp verebilirsin .sebze corbası .havuç patates kabak bide üçünü haşla blendırdan geçir tuz yağ yok içine.
![KK49 :49: :49:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk49.gif)
teşekkür ederim
yoğurt başlangıçta ne kadar vereyim
bir de aynı gün hem meyve püresi hemde yoğurt,çorba vereyimmi
sıraylamı yoksa
evli mutlu çocuklu:)
Kayıtlı Üye
ben 11 12 gibi ac karnına meyve püresi veriyorum 3 4 gibide yoğurt.ertesi gün yoğurt yerine çorba meyve hergün vermeye calışıyorum.armutu pek sevmedi kızım ama muz ve elmaya bayılıyor.arada birde püre yerine elmanın suyunu sıkıyorum cok seviyor
merhaba arkadaşlar
kızım 5,5 aylık ve artık yavaş yavaş ek gıdaya geçicem
ama ne vericem,nasıl yapıcam,nekadar ve ne zaman vericem tam net bir fikrim yok.
burada farklı tarifleri ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirm.,
:26:
Benim de 4,5 aylık kızım var, doktorumuz bu ay itibariyle ek gıda olarak öğle öğününde milupa'nın sütlü pirinçli muhallebisini önerdi. 180 cc suya ister 6 çorba kaşığı (kaşıkla yiyebilir) ister 6 tatlı kaşığı (biberonla içebilir).Ben kaşıkla beslenmesini öğrenmesi açısından kaşıkla denemek istiyorum, tercih sizin...
bodruma da gittik beraber :)
Kayıtlı Üye
bebeklerde ilk gıda yoğurttur.sonrasında meyve suları(elma-armut) onunda sonrasında havuc corbasıdır..tüm bunlar 1 er hafta arayla devam edilir.eğer alerji riski göstermiyorsa havuc corbasının içine pataes diğer gun pirinç ilave edilir.ama mutlaka corbalara 1 cay kasıgı z.yagı konur.ki kabızlık yapmasın..özellikle muz ilk 6 ay önerilmez.cunku sindirim sistemi henuz onunla basa cıkamaz..yogurdu mumkunse evde kendiniz mayalayın..elma ve armut içinse cam rende kullanın..sabak kahvalsıtısında:ıhlamur kaynatın..suyu süzün..o ıhlamur cayının içine 2 bebe bisküvi aksamdan suya batırılmıs 1 tatlı kasıgı kadar beyaz peyniri koyun
![KK66 ;) ;)](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk66.gif)
cay kasıgının ucuyla cok cok az tereyagı da koyabilirsiniz..içine armut rendeleyebilirsiniz..yumurta sarısıda baslanabilir.1 sarının önce ceyregini veriyoruz 1 hafta boyunca..diğer hafta yarım yumurta sarısı derken 1 ayda tam yumurta sarısını tamamlıyoruz..yumurta sarısı besin değeri cok yuksek olan bir gıda.aynı zamanda alerji riskide yuksek bir gıda..mutlaka bebişi gözlemleyin
![KK66 ;) ;)](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk66.gif)
hazır mama kullanmamaya calısın..zira hazırda satılan herseyi siz evde daha sağlıklı bir ortamda hijyen kurallarına uygun bir sekilde hazırlayabilirsainiz
ek gıdaya doktor kontrolunde gectım bende.. muhakkak yogurt yada meyve suyuyla baslanır dıye kesın bır durum yok. Ben kızımda ılk muhallebıyle basladım.. DOktorum aynı zamanda beslenme uzmanı o yuzden ıcım hep rahattı.. once muhallebıyle basladım 5,5 aylıkken.. sonra meyve suyu ve puresı ıle devam ettım.. ılk denemelerım ac karna ve bırkac cay kasıgıydı.. gun gectıkce mıktarı arttırdım.. meyve suyundan sonra yogurt vermeye basladım.. en son sebze..
ben ilk meyve ile başlamıştım.