Bebek Beslenmesi Ek gidaya baslama yardim lutfen..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

delaleminsin2013

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Mart 2007
60
1
621
Hollanda
Bebegim yeni 5ci ayina girdi sadece emziriyorum, ama yedigim herseye merak duyuyor surekli bakiyor ve istiyor, bu yuzden bugun biraz elma suyu verdim dayanamadim ve istahla icti cok seviniyor verince sonra aglamaya basliyor bittigi zaman, acaba bebegim ac mi cunku son zamanlar hic uyumuyor surekli agliyor geceleri saatte bir uyaniyor, ama sizce ek gidaya baslamam icin erken mi meyve sulari bebe biskuvisi felan?burdaki bebek hemsireleri verme diyor 6 ci aydan sonra baslamami soyluyorlar, bende dinlemeden verdim, acaba sizlerde basladinizmi bunun bir zarari olabilirmi?neolur fikir verin bana

ewt bencede 6.ayın bitmesini bekle.genelde tüm dr.lar öyle söylüyor
bende öyle yaptım.ama veren arkadaşlarda var.sen kendi dr.una bir danış

bence başla meyve suyu, pirinç unu verebilirsin. ben 6 ayı bekledim ama iştahsız yeni tatlara açık değil. ne güzel meraklı madem bence her yediğinden tattır. bak burda ek gıdaya geçerken zorlanan anneler yazıyor, seninki istekliyken isteği kaçmadan ver bence. zaten 4. aydan sonra yavaş yavaş başlanabiliyor. benim kızıma verdiğim hipp erik püresinin üzerinde 4. aydan itibaren yazıyor. vbenim şimdiki aklım olsa daha erken başlardım, ve sürekli değişik şeyler tattırırdım. 6. aydan sonra 3-4 ay boyunca hergün aynı çorbayı içirdim kızıma doktora uyup düşünebiliyor musun

bizim drumuz 4.aydan beri baslamami soyledi, cunku cok az kilo aliyordu, ama ben yine de emmeyi birakmasin diye bir ay daha bekledim, simdi 5 aylik, elma armut suyu ve puresiyle basladim, zaten calistigim icin sutum yetmiyor

Bebegim yeni 5ci ayina girdi sadece emziriyorum, ama yedigim herseye merak duyuyor surekli bakiyor ve istiyor, bu yuzden bugun biraz elma suyu verdim dayanamadim ve istahla icti cok seviniyor verince sonra aglamaya basliyor bittigi zaman, acaba bebegim ac mi cunku son zamanlar hic uyumuyor surekli agliyor geceleri saatte bir uyaniyor, ama sizce ek gidaya baslamam icin erken mi meyve sulari bebe biskuvisi felan?burdaki bebek hemsireleri verme diyor 6 ci aydan sonra baslamami soyluyorlar, bende dinlemeden verdim, acaba sizlerde basladinizmi bunun bir zarari olabilirmi?neolur fikir verin bana

canım,benim bebeğim 6 aylık we ben ek besin wermeye 4,5 aylıkken başladım.ilk üzüm suyuyla başladım.kokulu,fren üzümüne benzer bi üzüm we normal üzüm werdim we sonra elma suyu werdim ilk başlangıç için elma suyu çok iyi.bu arada benim de eczane deneyimim war.wermeye başla canım.bi de iştahla yiyiyosa neden sakınıcan kii sonuçta doyucak!hiç bir şeyi sakınma bak ben artık bir sürü şey weriyorum we çok şükür hiç de hayır demiyoo.sakınırsan tatlara alışamaz we yemez.üstelik küçük de değil 5 aylıkmış baksana.ben 5 aylıkken neler yediriyodum.aynen benimki de elma suyuna bayıldıı.wersem 2 biberon içerdi şimdi çok şükür tüm meyweleri yiyiyoo.nar,elma,üzüm,armut,kayısı bi muz wermiyorum hazmı zor diye ona da önümüzdeki aylarda başlııcam.hiç kokrma Allah'ın izniyle hiç bişey olmaz.çorbalar yediriyorum şimdi doktorum ne istersen kat içine sadece nohut fasulye yani gaz yapan gıdalar hariç ne istersen koy dedi şimdi brokoli çorbasına başladık we bayıla bayıla içiyoo.hiç sakınma hiçbier şeyi.dozunda wer bak görücen onlar ona enerji wericek.bol bol witamin aldırmaya bak e bu da en çok meywelerdeumarım yardımcıolmuşumdur.sağlııcakla canım...

canim bence baslamalisin...ben almanyadayim ve burada doktorlar 4 aydan sonra baslanmasini tavsiye ediyorlar...birde bebeginin ek gidalara gecis icin hazir oldugunu gidalara duydugu istekten anlayabilirsin..siz yemek yerken oda istiyorsa yutma yetenegi gelismisse hazir demektir..ben oglumda 4 ayliktan sonra basladim...kizimda bir iki güne 4 aylik olacak..bende yavas yavas baslayacagim..bu arada bende sadece emziriyorum..zaten az az baslamalisin..5 aylik dönem tam zamani...baksana canida cekmis yavruuum:( endiselenme basla bence...

Eğer sadece emiyorsa bebeğiniz vermeyin. Anne sütünden faydalanma süresini azaltırsınız. Nasılsa başlayacaksınız ek gıdaya acele etmeyin. Şu an önemli olan tek şey anne sütü alması.
Seviyor diye elma suyunu bol bol vermeyin. Rota virüse sebep olabilir.
Ayrıca mümkünse ek gıdaya başlarken meyve suyuyla değil sulu bir meyve püresiyel başlayın.

Sevgiler

canım bunu doktorunla konuş benim bebişim 4 aylık doktor biz hiç sormedan artık meyve pürelerine meyve sularına özellikle yoğurt ve pirinç ununa başlamalısınız dedi bende tüm bunlardan veriyorum bizim doktorumuz 4 ayda başlamazsanız kaşıkla beslenmeye alışması zor olur dedi ve bende onu dinledim 20 gündür hep yediriyorum ve çokda seviiyor

arkadaşlar bence aylıkken başlayın. benim bebek 6 aylıkken başlamaya çalışıyorum. ama zor oluyor. çocuk akıllanmadan merakı yeni artmaya başlamışken başlayın. benimki kaşığı görünce önlüğü görünce yaygarayı basıyor. ağzını büzüyor emziği bile mama veriyorlar diye ağzını açmıyor. bir haftadır günde 1-2 tatlı kaşığı meyve suyu veya sulu yoğurt ancak verebiliyorum.

Back