Bebek Beslenmesi 5. Ay Ek gıdaya Geçiş Süreci

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
merhaba, öncelikle benim bebegim 3 aylıkken gece kesintisiz uyuyordu. hem doktorum hemde sağlık ocagındaki hemşire 6 aya gelene kadar 4 saatte bir uyandırmamı söyledş ve bunu yaptım. cocuklar acken kan şekeri düşüyormuş. mamalar bebekleri şişirip tokluk hissi veriyor bu nedenle akşam mama veren annenin bebegi süt verene göre daha çok uyuyabilir. ogium şu an akşam 21 yatıp sabah 5.30 ile 7 arası uyanıyor. beslenip bir saat sonra tekrar uyuyor. ben 6 aydan önce ek gıda verilmesini doğru bulmuyorum. şu sıralar bir cok doktor 7 aya kadar vermeyin o ayda emzirin diyor. süt yetiyorsa bu acele niye! listeye baktım alıştırmak güzel benimde kafamı karıştıran aynı şey gün boyunca bir kase yogurttan bazen bir cay bardağı, iki öğün corbadan kahvaltıdan meyveden bahsediyorsunuz. bu kadar cok sey veriyorsanız bunun adı nasıl ek gıda olabilir. bu listelere bakınca ek olan şey anne sütü olurken yiyecekler ana gıda oluyor. bilen yazsın bebeğe günde ne kadar ek gıda verilmeli. aylara göre değiken maksimum ve minumum miktar nedir? saygılar

sayın toshbik sizin ve eşinizin kilosu nasıl.bazen bu tarz seyler genetikde olabiliyor. birde stres bebekler sizin stresinizi anlayıp tedirgin olabiliyor ve yemiyorlar. bebege kilo veren sey ne kadar yediği değil, yeterli beslenip beslenemediğidir. mamadan ziyade ek gıdaya gectirseniz onu meyve ve corba, yogurt ile tanıştırın. saygılar

Kizlar bende ek gidaya basladim bebegim 6 ayini doldurdu bastan cok guzel kasikla yiyordu verdigim seyleri sonra 3 4 gun yemedi kasigi gorunce agzini kitledi bende 5 6 gun blenderdan gecirip verdim biberon ile yemesi icin sutum yetmezdi cunku bugun asisi vardi doktora gittik saglik ocagindaki doktor kasikla verme niye kasik veriyorsun dedi dudagina degdir dedi kafam karisti cay kasigi ile veriyordum yemeyince mama kasigida almistim siz nasil veriyorsunuz yardim edin lutfen

Gulsumyc Ben bugun saglik ocaginda gordum 6-9 ay arasi ek gida 2 cay bardagini gecmemeli 9 -12 3 cay bardagi yaziyordu

merhaba, sağ ol canım. yeminle bu ölcü durumu canımı cok sıkıyordu. devamlı yazılanları okuyunca ya benımkının mıdesı boş mu kalıyo diyorum bazen:KK66: yalnız dudağına değdir derken o ne demek anlamadım. ben porselen kaşıkla veriyorum. benimkide bazen almıyo inatla veriyorum. tad almıyo diyorlar ama bazen her zaman yediği şeyi yemiyo. sekızıncı ayında ama bugun meyve puresını zorla verdım. sonra baktım kakasını yapmadıgı gunler yemek ıstemıyo belkı tesaduf belkı baska bı sey... bıde damagı cok kasındıgında agzını acmıyo. bence vazgecme ama porselen kullan. demır kasık saglıklıda degıl bebege zorlada veremıyorsun. saygılar

Canim ben plastik mama kasigi aldim agzina zarar vermemek icin ama benim ki hic bir sekilde agzini acip yemiyor agzini kitliyor ne yapacagimi sasirdim suan asi dan dolayi da atesli 3 gundur mahvolduk

merhaba, ben mama sandalyesi aldım cok faydasını gördüm. kacacak fazla yeri olmuyor ve o tabak bıtmeden yerınden kaldırmıyorum. biliyo tabak bitmezse gezmek yok yiyor. bide baba faktörü var. eşim zorla yediliyor. güldürüyo sonra kaşığı sokuyo agzına. bizim ki hala zorla yiyo. bebekler aile birlikte yemeyi seviyo. akşam yemeğinde sizle masaya gecip yedirtmeyi denedin mi. bugün anneannesindeyiz hem bizle hemde işten gelen dedesi ile birlikte yedi. tabi kaşığı tutan el dede, anneanne, teyze olarak değişti. hiç nazlanmadan agzını actı. arada eşinden rica et o yedirsin bu bebeklerin hoşuna gidiyo. ben porselen kaşık tercih ediyorum sanki daha sağlıklı gibi geliyo. saygılar

mrehaba arkadaşlar benim de 5.5 aylık bir kızım var ve yaklaşık 1 aydır ek gıdaya geçtik....sütüm çok fazla değil ve kızım da biraz ufak tefek... ilk ay sadece 3 öğün doktorun önerisiyle 1 su bard su ile yapılmış pirinç ununa mama katarak yedirdim, gündüz 2 gece de 2 kez emzirdim... 1 haftadır da patates ve havucu ekledik 1 öğünde de bunu yiyor fena kabız oldu :KK43:( fitil koymak zorunda kaldım hep çıkardı o sırada da kaka yapınca fitili koymadım... size sorum şu ki ben öyle azar azar başalamamışım sanrım öyle bodoslama 1 bardak mamamyı yedirdim ama sorun şu ki yemesine rağmen yeterince kilo almıyor 4. ayında sadece 200gr almıştı.... Çok mutsuzum neden kilo almıyor bu çocuk diye ? bi önerisi ffikri olan var mı ????teşekkürler
Pirinc unu mamasini nasil yapiyorsunuz

Yarim çay bardağı suya yaklaşık 1 tepeleme çay kaşığı pirinç unu katıp pişiriyorsun. Soğuyunca 1 -2 ölçek mama eklemekte de fayda var. Kıvamını bebeğine göre kendin ayarlayabilirsin. Arzu edersen çok hafif pekmez ekleyebilirsin fakat ben tatlı tadını bu kadar erken öğrenmelerini uygun bulmuyorum. O şekilde de yiyor benim oğlum.

X