ek gıdalara ne zaman başlanır?

cocostar

azimli,sabırlı,kararlı
Kayıtlı Üye
10 Mart 2008
3.081
83
318
Konya
kızlar 4. aydan itibaren deniyr ama ben biraz cahilim sanırım bu konuda :)

bu arada 20 kasımda doğdu bebeğim.

şu an 3 ay 22 günlük.

yani 4. ay demek mesela3 ay+1 günlük 4. aymı sayılır. yoksa 4. ay + 1 gün mü demek?

ve neye göre başlamak lazım ek gıdaya.

ben bebeğimi sadece sağlık ocağına götürüyorum aşıları için. aylık doktor kontrolüe götürmüyorum. sağlık ocağındakiler bişey demediler ama onlar uyarır ı beni yoksa 4. ayda başlamalı mıyım? 6. aydan sonra başlandığında bebeğin tatlara alışmasında bazı sıkıntılar olabildiğini duymuştum da ne derece doğru bilemiyorum tabi.

canım bebeğin daha 3,5 aylık 4 den 22 gün almışınız ama ek gıdaya başlanacaksa dolmadan olmuyor
anne sütü veriyorsan ek gıdaya başlamak için çoook erken.. yinede en azından sağlık ocağındaki doktora danışmadan bişey verme olurmu..

bende emziriyorum.4 ayı doldu yani 3+30 olduktan sonra yavaş yavaş denedim.bende doktora götürmedim.okuya okuya sağlık ocağındaki hemşireye sora sora öğrendim.ilk gıdalar elma püresi ve yoğurt olabilir.elma püresi için cam rende yada elma rendesi denilen bişi var onu aldım.ilk tattırdığımda
yavaş yavaş bikaç çay kaşığı verdim.sonra hero baby ninminik kavanoz mamaları var.sebzeliden verdim.boşalan kavanoza süt ılıtıp yoğurt mayaladım.günlük tatırdım
yedi.2 günde bir deniyorum hala.miktarı arttırıyorum bazen.tat oluşsun diye emzirdikten 1 saat sonra yada acıkmasına yakın veriyorum.doyası kadar vermedim henüz.
umarım faydalı olur.

Seha kilo alması mı az niye 4 ay dolmadan başladın. Doktor mu önerdi? Mama mı veriyorsun. Zaten 6 aydan önce ek gıdaya geçilmiyor eğer sütün varsa hadi 4 ayda başladın diyelim tam 4 ayın dolmamış ki neden başladın?

ben hem emziriyorum hemde mama veriyorum.4buçuk aylık oldu bebegim.15gündür elma suyu kendim yaptıgım yogurdu ve meyva püreleri veriyorum.tabi doktora danıştım.

yardımcı olan arkadaşlar sağolun. ben de 30 martta aşımız var bakalım o zaman sağlık ocağındaki ebelere sorayım. onlar gerçi sadece anne sütü deyip duruyorlar. ama internetten de 6 ayı beklerseniz tatlara alışması zor olur yazıyor. o nedenle kafam allak bullakkafamçokkarıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…