• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ek gıdada ağzını kilitleyen bebek yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Haziran1985

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2012
347
49
118
İstanbul
Benim 7,5 aylık oğlum var 6 aydan beri ek gıda yedirmek için uğraş veriyorum ama ek gıda yemiyor ağzını kitliyor ne yedirsem bazen kusuyor midesi bulanıyor neler neler denedim başarılı olamadım işin kötü yanı 45 gün sonra işe başlıcam çok memeci sadece meme istiyor :( çok üzülüyorum nasıl bırakıp gidicem diye sadece beni emiyor biberon falanda yok offf :( :( :( başına böyle birşey gelen varmı varsa nasıl sevdirdiniz ek gıdayı yardımcı olursanız çok sevinirim

ek gıdasına neyle başladınınız acaba?cocuk doktorum anne sütün tatlı gelıyorsa ılk ek gıdayı meyve ıle basla demıstı dıger tatlara kapalı olabılır dıye.ayrıca 2.5 yasında oglum hala agzını kıtledıyse bıdaha asla acamazsınız.ve acıkınca cok guzel yemek yer.ben zorlamamanızı tavsıye ederım.ve işe başlayan tüm anneler nasıl bırakıp gidicem kabusunu yaşar 1 hafta sonra ne kadar kolay olduğunu görürsünüz merak etmeyin bebekler herseye alışır.

Gıdalara anne sütü sıkan anneler duymuştum..doktorunuza sorup deneyebilirsiniz.

Benim 7,5 aylık oğlum var 6 aydan beri ek gıda yedirmek için uğraş veriyorum ama ek gıda yemiyor ağzını kitliyor ne yedirsem bazen kusuyor midesi bulanıyor neler neler denedim başarılı olamadım işin kötü yanı 45 gün sonra işe başlıcam çok memeci sadece meme istiyor :KK43: çok üzülüyorum nasıl bırakıp gidicem diye sadece beni emiyor biberon falanda yok offf :KK43: :KK43: :KK43: başına böyle birşey gelen varmı varsa nasıl sevdirdiniz ek gıdayı yardımcı olursanız çok sevinirim
1 yaşına kadar ana öğün anne sütüdür zaten. Çocuğu zorlamayın baştan bişey yanlış yapmışsınız. Şuan onun keşfetme zamanlariydi teklif edin istemezse zorlamayın.

Benim 7,5 aylık oğlum var 6 aydan beri ek gıda yedirmek için uğraş veriyorum ama ek gıda yemiyor ağzını kitliyor ne yedirsem bazen kusuyor midesi bulanıyor neler neler denedim başarılı olamadım işin kötü yanı 45 gün sonra işe başlıcam çok memeci sadece meme istiyor :KK43: çok üzülüyorum nasıl bırakıp gidicem diye sadece beni emiyor biberon falanda yok offf :KK43: :KK43: :KK43: başına böyle birşey gelen varmı varsa nasıl sevdirdiniz ek gıdayı yardımcı olursanız çok sevinirim
tadıma başlattığınız gıdayı sevmemiş olabilir ya :(. çok inatçı olmayın, takipte olun ama bebeğinizin sevmediği şeyleri birkaç hafta sonra tekrar verin. O inatçılığı bu şekilde yapabilirsiniz. Ana öğün zaten anne sütü. Kendi sütünüzle organik olan bebek bisküvileri kullanabilirsiniz. Bizim tercihimiz hero baby organik bebek bisküvisi siz de kendinize uygun olanı bulabilirsiniz, ya da kendiniz deneyebilirsiniz. Bu şekilde mama yapıp verebilirsiniz. Kendi yesin, karışmayın. Onun için hazırladığınız şeyleri bırakın görsün gerekirse beraber yiyin. Zamanla düzelecektir bu durum.

Back