Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kıızlar bebekleriniz ne kadarlık oldu biz 4. aya girdik ve ben ek besinlere başlamak istiyorum tatlara alışması için ..bilenleriniz varmı nasıl başlamalıyı duydum kadarıyla az az baslayıp coğaltılmalıymış ben 1 tatlı kaşığı oda sıcaklığındaki yoğurdu vermek istiyorum uygunmudur acaba 4-5 gün onu sonra 1 tatlı kaşığı meyve suyu 4-5 gün sonra aynı skeilde sırayla onu sebze püresi - ve corbalar düşünüyorum oğlusum cok sık emmek istiyor geceleri hala 40 lı gibi uyanıyor hatta hiç doğru dürüst uykusu acaba doymuyomu?:uhm:
merhaba canim ek gida olarak bence hazir mamalari dene onlar hem bebeklerin ihtiyaclarina göre hazirlanmis hemde onlarin yiyebilecegi kivamda 6.aydan sonra yine evde hazirlayip verirsin ek olarak bende öyle yapmayi düsünüyorum ama benim kizim henüz kücük daha.milupanin 4.aydan itibaren yiyebilecegi mamalari var dene istersen...
merhaba canim ek gida olarak bence hazir mamalari dene onlar hem bebeklerin ihtiyaclarina göre hazirlanmis hemde onlarin yiyebilecegi kivamda 6.aydan sonra yine evde hazirlayip verirsin ek olarak bende öyle yapmayi düsünüyorum ama benim kizim henüz kücük daha.milupanin 4.aydan itibaren yiyebilecegi mamalari var dene istersen...a.s.
unutmadan milupanin sitesine girersen ayrintili bilgide var canim cok yardimci olur
kilosu iyiyse ek gıda için daha erken ben dün götürdüm su bile verme 4. ay bitsin bakalım kilosuna o zaman yavaş yavaş başlarız dedi bence sen de doktoruna bi sor başlamadan canımcım
Kilosu iyi ise bence daha çok erken başlama. Anne sütünün yerini hiçbirşey tutamaz ki..
cantanem baranım benım
Kayıtlı Üye
canım yavas yavas vermeye basla oncelıkle bebekler tahılla baslıyor ek gıdaya. ben kılosu ıyıydı oğlumun ama yınede basladım 4aylıkken. bebişine suda ver gunde 30milim bebeklerın su ihtiyacını karsılıyor aklında olsun. ilk once irmiklı seftalı ıle yada seftalı ve bebe biskıvisini rondoda pure yapıp bir kahve fincanıyla basla hem tok tutar sende rahat edersın bebelac kavanoz sebzelerde severek yıyolar az sulandırıp onlardanda verebilirsin.
Dün doktorumuza gitmiştik bende aynen sordum benim sütüm az arada mama takviyesi veriyordum.. 4. ay için şimdilik sadece yoğurt ver dedi meyvesuyuna başlamak için erkenmiş ve tavsiye etmedi evde kendimiz yoğurdu mayalayıp vereceğiz...
dün Doktorumuza Gitmiştik Bende Aynen Sordum Benim Sütüm Az Arada Mama Takviyesi Veriyordum.. 4. Ay Için şimdilik Sadece Yoğurt Ver Dedi Meyvesuyuna Başlamak Için Erkenmiş Ve Tavsiye Etmedi Evde Kendimiz Yoğurdu Mayalayıp Vereceğiz...
Yoğurdu Mayalarken Hazir Sütmü Kullanacaksin
Patsorize olsun diyorlar.Açıkta satılanlarla kıyaslandığında biraz daha düşüyormuş vitamin değeri ama sütten geçebilecek hastalıklardan koruyormuşsun.Ben kendimiz içinde yoğurdu evde yaparım günlül sütlerden kullanıyorum.
bilmiyormu bende şaşkınım ne yapsam diye
markette hazır meyve suları gördüm milupanın organik yazıyo hemde
onlardan mı başlasam dedim
doktorlar kesinlikle yok vermeyin diyorlar
düşünüyorum benim ki doyuyuo kilosu da iyi
şimdi onları versem beni emmicek
anne sütü daha yararlı ama bu bir gerçek
en iyisi vermemek ozamanda tadını bilmez ilerde yemez diyolar ne yapmalı ya
ama bir kaşık meyve suyundanda bişe olmaz de mi
bide kavanoz mamaları falan ver onlar mı daha iyi olur evde yaptığımız çorbalar falan mı burda takılıyım
onlar vitamin açısından zengin ama çeşitli işlemlerden geçiyo
bizim yaptığımız ne kadar vitaminli ve tadında olru bebek için o da var
karmaşık bir durum yani
kıızlar Bebekleriniz Ne Kadarlık Oldu Biz 4. Aya Girdik Ve Ben Ek Besinlere Başlamak Istiyorum Tatlara Alışması Için ..bilenleriniz Varmı Nasıl Başlamalıyı Duydum Kadarıyla Az Az Baslayıp Coğaltılmalıymış Ben 1 Tatlı Kaşığı Oda Sıcaklığındaki Yoğurdu Vermek Istiyorum Uygunmudur Acaba 4-5 Gün Onu Sonra 1 Tatlı Kaşığı Meyve Suyu 4-5 Gün Sonra Aynı Skeilde Sırayla Onu Sebze Püresi - Ve Corbalar Düşünüyorum Oğlusum Cok Sık Emmek Istiyor Geceleri Hala 40 Lı Gibi Uyanıyor Hatta Hiç Doğru Dürüst Uykusu Acaba Doymuyomu?:uhm:
Canim Benim Bebişim Ilk Doğduğunda Sürekli Emmek Istiyordu Bilirim Ki Bi Gün 8 9 Saat çekiştirdi Mememi I 5 10 Dk Arayla. Sürekli Mizmiz Geceleri En Fazla 1 2 Saatte Bi Kalkiyodu. Annem Kizim Doymuyodur Yoksa Neden Emsin O Kadar Dedikçe Hani çok Biliyom Ya Yok Dedim Kesinlikle Mama Vermem. 2 Ay Eziyet çekmişim Meğer Işe Başlayinca Pompa Aldim Süt Sağmak Için Ve Mama Takviyesi Yapiyorum. Dedim Ki Annem Bu çocuğa Bakamaz Hiç Durmuyo Uyumuyo Ama Nerdee çocuk Açmiş Iki Ay Aç Aç Dolaşmiş Yavrum Sütüm çok Azmiş Mamaya Başlayinca Kuzu Oldu. Akşam Yatiyo Sabah Bi Kere 4 5 Gbi Uyaniyo Emziriyom Tekrar Uyuyo Yani Gece Hiç Uyanmiyo Desem Yeridir. Bence Senin Bebişde Doymuyodur.mama Ver Bence Ama Ilk Aralar Sindirim Sorunu Yaşiyolar Onun Için Ayrica Aptamil In Kabizlik önleyici Mamasi Var Yine Emzir Ama Mamada Ver. Bu Arada Suda Ver Doktor Verme Diyo Ama Ben Veriyom Lokur Lokur Da Içiyo.bende 4 Aydan Sonra Yoğurtla Başlayacam. Sadece Bir Yaşina Kadar Tuz Yağ Ve şekeri Bilmesin Yeter Birde Narenciyeyi En Erken 6 Ayda Yumurta Akinida Een Erken 10 Aydan Sonra Ver çünkü Bebişin Alerji Ve Birşey Daha Vardi Hatirlayamadim Olma Olasiliği çok Fazlaymiş. Haa Unutmadan Birde Humana Stil Tea Diye Bi çay Var Ezcanede Satiliyo çok Güzel Süt Yapiyo Aklinda Bulunsun Içersen Eger Kutusu Da 18 20 Arasi Bişiy. çok Konuştum Bee Ama Inşallah Işine Yarar....
Patsorize olsun diyorlar.Açıkta satılanlarla kıyaslandığında biraz daha düşüyormuş vitamin değeri ama sütten geçebilecek hastalıklardan koruyormuşsun.Ben kendimiz içinde yoğurdu evde yaparım günlül sütlerden kullanıyorum.
evet bizde günlük sütlerden mayalıyoruz uzun ömürlü sütler olmayacak dışarıda açık satılan sütlerede güven olmaz..Ben evde zaten mayalıyordum ilk kez mayalayacak arkadaşlara (bebek için değil kendinize mayalamak için) tavsiyem ilk kültürü activia yoğurttan kullanırsanız yoğurdunuz probiyotik olur....