(null)
sagolun kızlar Allah razi olsun..
yogurt yasak cünkü ineksütü var dedi bnde korktum kizlar bilemedim yoksa yogurt iyi aslnda..
+ seker sagliksiz ama sevsn die ver demsti hmm(
birde geeri tükürüyor cok üzülüyorum yaa(
hiç öyle şey olur mu ya,süt yoğurda dönüşünce yapısı,kimyası değişir bir kere.Sen ver canım,hatta bulabiliyorsan keçi yoğurdu ver
Canım,
Bize güvenmiyorsan aç google şekerin bebekler için zararlarına bak... çocuklar 6 yasına kadar şekeri vücutlarında sindiremezler o yüzden şeker özellikle ilk yıl yasak ben kızımı Anadolu Sağlık Merkezi Johnson Hopkinse götürüyorum doktorumuz bize bebek beslenmesiyle ilgili bir kitapçık verdi... İnek sütü evet zararlı ama yogurt değil tabi senin bebek 3 ay için yogurt gaz yapacagından dolayı vermemiş olabilir ama benim bebegim cok kucuk dogdu biz nerdeyse 6 doktor degistirdik ve tum doktorlarda şeker yasak dedi... Tuz bir yasına kadar yasak 1 yasından sonra vücudun ihtiyacı var iyota o yuzden tuz 1 yasından sonra verilir şeker yerine pekmez kullanabilirsin... ama ben hiç böyle bir doktor duymadım... benim bebegimin gazı oldugunda kimyon kaynatıp kasık ucuyla şeker atardım cok kötüydü ama gazı bitince kestim oda toplasan verdigim bir çay kasıgı gecmez toplamda sen baska bir doktora mutlaka danış derim ben... sebze corbası falan vereceksen yagzın kuzu eti al onun suyunla yap sebze corbalarını bunlar bizim doktorun tavsiyeleri belki işine yarar
sagolun kızlar Allah razi olsun..
yogurt yasak cünkü ineksütü var dedi bnde korktum kizlar bilemedim yoksa yogurt iyi aslnda..
+ seker sagliksiz ama sevsn die ver demsti hmm(
birde geeri tükürüyor cok üzülüyorum yaa(
inek sütünüde iyice öcü yaptılar
bizler hep inek sütü ile büyüdük.1 yaşından önce vermeyebilirsiniz ama yoğurda yasak demesi çok saçma.
bizim dr.muz özellikle yoğurdu ihmal etmeyin dedi.ilk verdiğim ek gıdalardan 1 yaşından sonra maalesef yoğurda alıştıramassınız..
öncelikle geçmiş olsun.üzülme sıkma canını sağlığı iyi olsunda önemli olan o.benim kızımda 1 yaşına girdi.
pirinç unu muhallebisi için üzerinde yazıyor zaten.şeker koyma.1 su bardağı kadar su 3 4 tatlı kaşığıda pirinç unu koy.ateşte karıştır zaten koyulaşıyo.kaynayınca tamamdır..
sebze çorbası yedirdim hep.yapmasıda zevkli oluyor.düdüklü tencereye evde ne varsa koy.ben genelde kemik,mercimek,pirinç,patates,havuç,kabak vs. yapacağım gün ne varsa işte koydum düdüklüde kaynayınca 10 15 dk kaynayınca kapat.blendırdan geçir.tuz yağ kesinlikle koyma.sadece yıkadığın malzemeler..
meyveli yoğurt yaptım.mevsimine göre mesela muzu ez çatalla yoğurt kat karıştır yedir süper oluyo,mandalinada koyabilirsin ince kabuğunuda soyup ez.bazende sade meyve püresi yediriyorum.rondoya atıyorum muz çilek mandalina ne varsa ezip yedirebilirsin.
yaptığın hiçbirşeye tatlandırıcı katma.:79: sormak istediklerin olursa ben burdayım.
benim bebişim de 4,5 aylık. bir kaç hafta sonra işe başlayacağım için ek gıdalara geçmeye başlayacağız. doktorun önerdiği şey, muhallebi, yoğurt ( mümkünse köy yoğurdundan yada günlük sütten) sebze-meyve püresi.emzirmeye devam. diliyle itmesi refleks.endişelenme....ben daha başlamadım vermeye...bir kaç hafta daha rapor alabilirsem çok iyi olacak....
bebiş nasıl oldu şimdi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?