merhaba kızlar, öncelikle geçmiş olsun bebişine, Allah hepimizin bebeğini korusun inşallah. çünkü onlar hastalanınca biz hastalansak daha az yıpranırız, bize daha ağır geçiyor.
Öncelikle bebeklerinize 1 yaşına kadar inek sütü, bal, yumurtanın beyazı ve allerji yapacak şeyler verilmemelidir. yoğurtu süt ile karıştırmayın. çok rahatlıkla 5 aydan itibaren verebilirsniz, yoğurdu sade değil de meyva veya bebek bisküvisi ile verebilirsiniz. şeker ile verilmesini beslenme uzmanları ve çocuk doktorları kesinlikle tavsiye etmiyorlar.
Gece Beslenmesi çok önemli bir durum, bebeğiniz büyüdükçe gece beslenmesini yavaş yavaş bırakmalısınız. bir süre sonra tamamen kesmelisiniz. Allah korusun hastane de kalsalar, gece beslenmesine tamamen kızıyor ve yaptırmıyorlar, bu konuda Prof. dr. Muazzez Garipağaoğlu'nu takip edebilirsiniz. Türkiye deki en önemli bebek beslenmesi uzmanıdır.
ben çocuğuma bugüne kadar yoğurdumu kendim yaptım. hem kaynağını bildiğim sütü kullanmak hem de koruyucu içermeyen yoğurdu verdiğim için kendimi iyi hissediyorum. Bebeğim de doğal olarak büyüdüğünü görüyorum.
Ek besinlere gelince bebeğiniz 5 ayın içerisine girmesiyle yavaş yavaş ek besinler verebilirsiniz. meyva suları, meyva püreleri ( burada meyva pürelerini cam rende ile yapmanız gerekmektedir, eğer çelik rende kullanırsanız vitaminin kaçacağını belirteyim) meyva alırken de dikkatli olun, hormonlu meyvalar tercih etmeyin. az alın doğal olanı bulmaya çalışın. Eğer doğal bulamıyorsanız yada gezmeye çıktığınızda vermek isterseniz bana göre en doğalı hipp kavanozlar, hem pratik hem % 100 organik.
Bebeğinizin 6 aydan sonra büyümesiyle sütünüz yetmemeye başlarsa kesinlikle devam sütü için yine hipp tercih edin. Avrupa da yaşayan tanıdıklarınız varsa hipp i bir sorun danışın, cevaplar sizi direkt hipp e götürecektir.
Size ufak bir ipucu da vereyim. ben hipp mamalarını bir de kampanya ile alıyorum. hem fırsatlardan yararlanın hem de bebeğinizi %100 organik mama ile büyütün. Örn. hipp 300 gr mama 17 TL ve 5 kapak toplarsanız 1 mama hediye, size 13 TL ye geliyor. 800 gr hipp mama normalde 49 TL ye satılıyor, 3 mama ya 1 mama hediyesi ile hipp 800 gr mama 22 TL ye geliyor.