• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ek Gıda. Yardım Edin kizlar nolur :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Bebegimle

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2012
1.269
121
113
Günaydin kızlar..

Dün doktordaydik..

Kizim geceleri 10 kere kalkiyor ve sürekli öksürüor ve iştahsız diye doktorumuza gittik..

Antibiyotik basladik ve Ek gıdaya gectik :((

Doktorum kagitlar verdi ama ben okadar panigimki okuyorum okuyorum yinede su Pirinc unundan mamayi nasil yapicagimi kendime anlatamiyorum doktorum icine süt koymamin yasak oldugunu söledi devam sütü aptamil koy dedi :((

Nasil yapicam kızlar bu Pirinc unundan mamayi ? aksamlari vericekmisim iyi uyusun diye..

Kizim henüz 4 bucuk aylık :(((((((((((

öglen arada sirada meyve rendeleyip verebilicegimi söledi :((

Bi böle bi tarifi var:
1 Su bardagi su yaklasik 1-3 tatli kasigi pirinc unu, 1-2 tatli kasigi seker. Pirinc unu soguk suyun bir kismi ile iyice ezilir kalan su eklenir ve karistirilarak pisirilir. İnmeye yakin seker katilir.

Diger tarifte bu hazir mamali:
1 Su bardagi su yaklasik 1-3 tatli kasigi pirinc unu karistirilarak su muhallebisi yapilir. Atesten indirilir. Hafif soguduktan sonra 6 ölcek hazir mama toz halinde katilir. Gerekirse tel süzgecten gecirilir istege görede seker koyulabilir.

Doktorum Hazir mamali olani tercih etmemi söledi aslinda kızlar.. ne yapmaliyim sizce? cok moralim bozuk ztn sütüm yetmedi diye emmekde istemiyor yiyenşoda kasiktan dün armut vermeye calistim dili ile yitti :((((((( napcam ben kizlar..

Yasaklar 1 Yasina kadar:
- Süt
- Yogurt
- Cilek
- Patlican
- Tuz
- Bal
- Yumurtanin akı

Son düzenleme:
öncelikle geçmiş olsun.üzülme sıkma canını sağlığı iyi olsunda önemli olan o.benim kızımda 1 yaşına girdi.

pirinç unu muhallebisi için üzerinde yazıyor zaten.şeker koyma.1 su bardağı kadar su 3 4 tatlı kaşığıda pirinç unu koy.ateşte karıştır zaten koyulaşıyo.kaynayınca tamamdır..

sebze çorbası yedirdim hep.yapmasıda zevkli oluyor.düdüklü tencereye evde ne varsa koy.ben genelde kemik,mercimek,pirinç,patates,havuç,kabak vs. yapacağım gün ne varsa işte koydum düdüklüde kaynayınca 10 15 dk kaynayınca kapat.blendırdan geçir.tuz yağ kesinlikle koyma.sadece yıkadığın malzemeler..

meyveli yoğurt yaptım.mevsimine göre mesela muzu ez çatalla yoğurt kat karıştır yedir süper oluyo,mandalinada koyabilirsin ince kabuğunuda soyup ez.bazende sade meyve püresi yediriyorum.rondoya atıyorum muz çilek mandalina ne varsa ezip yedirebilirsin.
yaptığın hiçbirşeye tatlandırıcı katma.:79: sormak istediklerin olursa ben burdayım.

anlamadıgım bişey var dr niye şeker ekletiyor pirinç ununa 1 yaşına kadar şeker yasak ama
kızım 4 gün sonra 13 aylık olacak hiç pirinç unu yapmadım
bebelac ın sütlü pirinçli yada sütlü meyveli pirinçli muhallebisi var ondan verdim suyla karıştıyorsun ve hazır
koyulugunu ayarlayıp biberondada verebiliyorsun denemeni tavsiye ederim arkadaşım
hemen kaşıkla yiyecek diye ümitlenip üzülme bende çok üzülmüştüm kaşıga alışamayacak diye ama herşey zamanla
bugün 50cc yer yarın 60cc bir bakmışsın artık kaseyi bitirecek biraz sabır
kaşık almıyorsa parmagınlada deneyebilirsin
4 aylık bebege meyve püresi cam rendede hazırlanmış muhallebiler
çorba sebze püresi yogurt deneyebilirsin

1 yaşından önce yoğurt yasak mı yani,kusura bakmasın ama uyduruk bir liste.Yoğurdunu yesin tabii ki,ne kadar besleyici.Şeker var ama yoğurt yok !!! Şeker vermeyin sakın,keşke büyüyünce de yemesek ama alışkanlık oluyor sanırım.Meyveyi cam rendede rendeleyin,rondodan geçirmeyin ki vitamin değeri azalmasın.Sebze çorbası da vermeye başlayabilirsiniz.6.ayından sonra ceviz,fındık vermeyi de ihmal etmeyin

Yogurdun asak oldugunu ilk defa duydum benim kizim 8 aylik nerdeyse... ilk ek giday yogurtla basladik saat 3 gibi bir kase yogurt veriyorum evde yapilmis...
1 su bardagi su 2 tatli kasigi pirinc unu- koyulasincaya
kadar karistir kaynadiktan sonra al 2 tatli kasigi devam sutu koy 1 cay kasigi pekmez koyup karistirabilirsin...

sagolun kızlar Allah razi olsun..

yogurt yasak cünkü ineksütü var dedi bnde korktum kizlar bilemedim yoksa yogurt iyi aslnda..

+ seker sagliksiz ama sevsn die ver demsti hmm :((

birde geeri tükürüyor cok üzülüyorum yaa :((

Valla ben oğluma doğduğundan beri arı sütü bal ve polen karisimi veriyorum ayrica her sofraya oturdugumuzda oda benim kucagimda oluyor her yemekten suyundan felan tattırıyorum..

Benimde oğlum mama+anne sütü alıyor yogurtta veriyorum az az ama kendim köy sütü ile mayalıyorum..

Her dr başka bişey söylüyor sen yogurt ihmal etme ver mutlaka

yogurt yasak cünkü ineksütü var dedi bnde korktum kizlar bilemedim yoksa yogurt iyi aslnda..

hiç öyle şey olur mu ya,süt yoğurda dönüşünce yapısı,kimyası değişir bir kere.Sen ver canım,hatta bulabiliyorsan keçi yoğurdu ver

Canım,
Bize güvenmiyorsan aç google şekerin bebekler için zararlarına bak... çocuklar 6 yasına kadar şekeri vücutlarında sindiremezler o yüzden şeker özellikle ilk yıl yasak ben kızımı Anadolu Sağlık Merkezi Johnson Hopkinse götürüyorum doktorumuz bize bebek beslenmesiyle ilgili bir kitapçık verdi... İnek sütü evet zararlı ama yogurt değil tabi senin bebek 3 ay için yogurt gaz yapacagından dolayı vermemiş olabilir ama benim bebegim cok kucuk dogdu biz nerdeyse 6 doktor degistirdik ve tum doktorlarda şeker yasak dedi... Tuz bir yasına kadar yasak 1 yasından sonra vücudun ihtiyacı var iyota o yuzden tuz 1 yasından sonra verilir şeker yerine pekmez kullanabilirsin... ama ben hiç böyle bir doktor duymadım... benim bebegimin gazı oldugunda kimyon kaynatıp kasık ucuyla şeker atardım cok kötüydü ama gazı bitince kestim oda toplasan verdigim bir çay kasıgı gecmez toplamda sen baska bir doktora mutlaka danış derim ben... sebze corbası falan vereceksen yagzın kuzu eti al onun suyunla yap sebze corbalarını bunlar bizim doktorun tavsiyeleri belki işine yarar

Geri tükürmeside normal cünkü bebeklerde dil refleksi sadece emme üzerine 6-7 aya kadar dillerini geri iterler hem dişleri yerlerine yerleştiği için hem de bilemedikleri için bizimki ek gıdaya gectikten 1 ay sonra öğrendi seninkide öğrenir... Doktorun bunu söylemesi lazımdı reflek olarak geri veriyor

Canım,
Bize güvenmiyorsan aç google şekerin bebekler için zararlarına bak... çocuklar 6 yasına kadar şekeri vücutlarında sindiremezler o yüzden şeker özellikle ilk yıl yasak ben kızımı Anadolu Sağlık Merkezi Johnson Hopkinse götürüyorum doktorumuz bize bebek beslenmesiyle ilgili bir kitapçık verdi... İnek sütü evet zararlı ama yogurt değil tabi senin bebek 3 ay için yogurt gaz yapacagından dolayı vermemiş olabilir ama benim bebegim cok kucuk dogdu biz nerdeyse 6 doktor degistirdik ve tum doktorlarda şeker yasak dedi... Tuz bir yasına kadar yasak 1 yasından sonra vücudun ihtiyacı var iyota o yuzden tuz 1 yasından sonra verilir şeker yerine pekmez kullanabilirsin... ama ben hiç böyle bir doktor duymadım... benim bebegimin gazı oldugunda kimyon kaynatıp kasık ucuyla şeker atardım cok kötüydü ama gazı bitince kestim oda toplasan verdigim bir çay kasıgı gecmez toplamda sen baska bir doktora mutlaka danış derim ben... sebze corbası falan vereceksen yagzın kuzu eti al onun suyunla yap sebze corbalarını bunlar bizim doktorun tavsiyeleri belki işine yarar

sagol cnm Allah razi olsun cok faydali bilgiler bunlar cnm sagolasn cnmmmmmmmm

inek sütünüde iyice öcü yaptılar:50:

bizler hep inek sütü ile büyüdük.1 yaşından önce vermeyebilirsiniz ama yoğurda yasak demesi çok saçma.

bizim dr.muz özellikle yoğurdu ihmal etmeyin dedi.ilk verdiğim ek gıdalardan 1 yaşından sonra maalesef yoğurda alıştıramassınız..

inek sütünüde iyice öcü yaptılar:50:

bizler hep inek sütü ile büyüdük.1 yaşından önce vermeyebilirsiniz ama yoğurda yasak demesi çok saçma.

bizim dr.muz özellikle yoğurdu ihmal etmeyin dedi.ilk verdiğim ek gıdalardan 1 yaşından sonra maalesef yoğurda alıştıramassınız..

evet haklisin bn kizima kendm yapip vereyim hem daha saglkli olur ama daha önce hic yogurt yapmadmki :(

öncelikle geçmiş olsun.üzülme sıkma canını sağlığı iyi olsunda önemli olan o.benim kızımda 1 yaşına girdi.

pirinç unu muhallebisi için üzerinde yazıyor zaten.şeker koyma.1 su bardağı kadar su 3 4 tatlı kaşığıda pirinç unu koy.ateşte karıştır zaten koyulaşıyo.kaynayınca tamamdır..

sebze çorbası yedirdim hep.yapmasıda zevkli oluyor.düdüklü tencereye evde ne varsa koy.ben genelde kemik,mercimek,pirinç,patates,havuç,kabak vs. yapacağım gün ne varsa işte koydum düdüklüde kaynayınca 10 15 dk kaynayınca kapat.blendırdan geçir.tuz yağ kesinlikle koyma.sadece yıkadığın malzemeler..

meyveli yoğurt yaptım.mevsimine göre mesela muzu ez çatalla yoğurt kat karıştır yedir süper oluyo,mandalinada koyabilirsin ince kabuğunuda soyup ez.bazende sade meyve püresi yediriyorum.rondoya atıyorum muz çilek mandalina ne varsa ezip yedirebilirsin.
yaptığın hiçbirşeye tatlandırıcı katma.:79: sormak istediklerin olursa ben burdayım.

Cnm Ben bu muhallebiyi bi denemek istedim ama doktorum 6 ölcek aptamil koy demşti bu 6 ölcek aptamili su olmadan kuru kuru mu koycak muhallebiye yoksa onuda suyla hazirlayip muhallebiyemi karistircam cok sulu olurmuki sütlü pirinc unu muhallebisi bizimki :S hmm

benim bebişim de 4,5 aylık. bir kaç hafta sonra işe başlayacağım için ek gıdalara geçmeye başlayacağız. doktorun önerdiği şey, muhallebi, yoğurt ( mümkünse köy yoğurdundan yada günlük sütten) sebze-meyve püresi.emzirmeye devam. diliyle itmesi refleks.endişelenme....ben daha başlamadım vermeye...bir kaç hafta daha rapor alabilirsem çok iyi olacak....

benim bebişim de 4,5 aylık. bir kaç hafta sonra işe başlayacağım için ek gıdalara geçmeye başlayacağız. doktorun önerdiği şey, muhallebi, yoğurt ( mümkünse köy yoğurdundan yada günlük sütten) sebze-meyve püresi.emzirmeye devam. diliyle itmesi refleks.endişelenme....ben daha başlamadım vermeye...bir kaç hafta daha rapor alabilirsem çok iyi olacak....

ins cabucak örenirler yavrum kiyamam

Back