• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ek gida sorunsali

lovelygirl_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2015
1.486
605
43
Merhaba kızlar bu dert mi demeyin lütfen bebisleri olanlar yardimci olabilir mi ? Bebeğim mama alıyor sütüm kesildi. 5 aylik olan oglusum için kahvalti ek gida icin onerileriniz neler ? Ayrıca doktor devam sütü ile yogurt yapmami söyledi 1 yaşına kadar süt yasak biliyorsunuz sizde. Pirinç unu ile muhallebi yapıyorum patates verdim. Milupa ve bebelacin kavanoz mamalarindan verdim bebe biskuvisi denemedim neler yapabilirim? Tsklr

Ben bebegime kek yapiyordum halla haftalik yaparim.
Seker yerine pekmez ekliyordum.
Ayrica
Etimek
Krem peynir
Aksamdn suya konmus zeytin
Ceviz rondodan siki cekilmis
cok az miktarda tereyag
ve bir yumurta sarisini
Ihlamurla islatip
catalla ezip veriyordum

Diger bir secenek pankek gene seker yerine pekmezli yapiyordum.
Pankeki ve normal yaptigim kekide 1 yasina kadar hep ihlamurla islatip verdim.

Kavanoz mamasi hic kullanmadim.
Kullananlara saygim varmi orasi tartisilir.
Saglikla buyutun bebisinizi

Hazir mama kullanmak yerine kendi yediginiz kahvaltiliklardan pure hazirlayabilirsiniz.
Recel
Beyaz peynir
Tereyagi vs.
Yumusak mama kivaminda olmali tabi ki.

Bu arada bebe biskuvisinide kendiniz evde yapabilirsiniz.
Internetten tam olculu tarif bulabilirsin.
Yapar buzluga atarsin.
Corbalarina bile ekliyebilirsin.
Cok fazla ambalaj urun kullanip bebegin hormonlarini bozmanizi tavsiye etmem.

Merhaba kızlar bu dert mi demeyin lütfen bebisleri olanlar yardimci olabilir mi ? Bebeğim mama alıyor sütüm kesildi. 5 aylik olan oglusum için kahvalti ek gida icin onerileriniz neler ? Ayrıca doktor devam sütü ile yogurt yapmami söyledi 1 yaşına kadar süt yasak biliyorsunuz sizde. Pirinç unu ile muhallebi yapıyorum patates verdim. Milupa ve bebelacin kavanoz mamalarindan verdim bebe biskuvisi denemedim neler yapabilirim? Tsklr
siz sut yasak olayini yanlis anlamissiniz. yogurdu inek sutuyle yapabilirsiniz. 5. aydan itibaren yapiyorun hatta yogurt makinesi aldim onunla yapiyorum cok kolay oluyor. kavanoz mamalar yerine kendiniz yapin cok kolay. ben hic vermedim sagligim yettigince de dusunmuyorum. kahvaltiya 6.5 da basladim yumurta peynir bebe biskuvisi meyve suyu iki gune bir yumurta veriyorum ama unutmayin sadece sarisi onu da 1/4 ile baslayarak yavas yavasarttirarak ve gozlemleywrek verin peynir d oyle kibrit kutusinun 4 te 1 i seklinde baslayip devamedin. bir sure sonr pekmez sonra ceviz ekleyin kahvaltida. oglen sebze corbasi onu da yavas yavas 3 gun kurali ile veriyorym aksamlari yogurt veya meyve gece muhallebi bunlarin hepsini ben yapiyorum ama o yiyor mu peh peh peh :(

Hazir mama kullanmak yerine kendi yediginiz kahvaltiliklardan pure hazirlayabilirsiniz.
Recel
Beyaz peynir
Tereyagi vs.
Yumusak mama kivaminda olmali tabi ki.
& tereyagi 5 aylik bebek icin erken receldedeseker var 1 yasina kadar yasak.

5 aylik bebek icin kahvaltı fazla 6 aya kadar anne sütü yoksa mama 6 .ayda tadım günleri başlar 45 gün sürer bunlar doyumluk degil tadimlik olur, tek öğün şeklinde ustune eklenerek ilerler , daha sonra kahvaltiya başlanir yine yumurtanim sarisino ceyrek olarak başlarsınız 1 yasa kadar anne sütü yoksa formul mama temel gida olmali ayrıca sekerli ürünleride vermeyin reçel gibi,b2 yaşa kadar şeker olmamali. 1 yasa kadar salcasiz ve tuzsuz yemekler tabiki 7.5-8 aydan itibaren cift cekim kuzu kiymasi ve et suyunu yemeklerine katabilirsiniz...nasıl olsa hayatı boyunca yiyecek küçücük midelerini gereksiz şeylerle doldurmaya gerek yok... bağırsak önemlidir bebek hazır değildir ve bütün hastalıklar bağırsak sisteminin bozulduğunda ortaya çıkar dokturun her dedigi dogru diye birşey yok muhallebi , pirinç unu boş gidalar kilo yapar ama besin değeri yoktur...bence sağlıklı beslenmeyle saglikli nesiller olur... kendi çocuğum 25 aylik kendi doğrularımla gidalari alıyor kimseyi dinlemiyorum araştırıyorum...ayrıca pekmez yerine soğuk sıkım keçiboynuzu pekmezi kullanmanizi tavsiye ederim.. saglikla büyütün inşallah

siz sut yasak olayini yanlis anlamissiniz. yogurdu inek sutuyle yapabilirsiniz. 5. aydan itibaren yapiyorun hatta yogurt makinesi aldim onunla yapiyorum cok kolay oluyor. kavanoz mamalar yerine kendiniz yapin cok kolay. ben hic vermedim sagligim yettigince de dusunmuyorum. kahvaltiya 6.5 da basladim yumurta peynir bebe biskuvisi meyve suyu iki gune bir yumurta veriyorum ama unutmayin sadece sarisi onu da 1/4 ile baslayarak yavas yavasarttirarak ve gozlemleywrek verin peynir d oyle kibrit kutusinun 4 te 1 i seklinde baslayip devamedin. bir sure sonr pekmez sonra ceviz ekleyin kahvaltida. oglen sebze corbasi onu da yavas yavas 3 gun kurali ile veriyorym aksamlari yogurt veya meyve gece muhallebi bunlarin hepsini ben yapiyorum ama o yiyor mu peh peh peh :KK43:

& tereyagi 5 aylik bebek icin erken receldedeseker var 1 yasina kadar yasak.
Canim tereyagi kisa zincirli yag asitlerinden zengin oldugu icin hucre zarinin yapisina katkida bulunuyor ve bebekler icin cok faydali.
Receli de zaten hazir onermiyorum anne yaparken sekerini ayarlayabilir.
Sonucta tatsiz bir mama veremez bebege, verse de yemez. Illa ki tatlandirmali.

Yoğurdu inek sütüyle yapabilirsiniz orada mayalanma süreci var. Direk inek sütü vermekle aynı şey değil.
5. ay kahvaltı için çok erken. Biz de hiç anne sütü almıyoruz. Bizim ek gıdalarımız şu şekilde ilerledi
5.ay: akşam devam sütüyle hazırlanmış hipp yulaflı
6.ay: öğlen sebze çorbası
6.5 ay: meyve( taze kendim rendeliyorum veya arada hipp erik püresi)
7.ay: yoğurt( kendi mayaladığım)
8.ay: kahvaltı
9. ay: akşam yemeğine geçtik.
Ayrıntı merak ettiğiniz şeyler olursa seve seve yardımcı olurum
Ben Hipp erik püresi dışında kavanoz mama vermiyorum
Sağlıkla büyütün bebeğinizi

Canim tereyagi kisa zincirli yag asitlerinden zengin oldugu icin hucre zarinin yapisina katkida bulunuyor ve bebekler icin cok faydali.
1 yaşına kadar basit şeker yasak. Evde şekerini ayarladığımız reçelde yasak.
Üzüm pekmezi uygun olur.
O mamalar bize göre tatsız bebeklerin damak tadı gelişmediği için onlara göre tadı var.
Az da olsa şeker içeren reçel verdiğinizde işte bebeğin damak tadını geliştirmeye başlarsınız.

ben bebegime seker vermiyorum.dr tavsiyesi ile ve tadlandirmayi ev yapimi pekmezle yapiyorum. tereyagi 5 aylik bebek icin erken 8 ay hatta belki daha sonra bebegin midesi neki sindirebilsin onu.zeytinyagi o da sebze corbalarinda. seker yararli birsey degil verilmese de olur. ne recelle ne recelsiz.

Aslında bu düşüncelerden kaynaklı çocuklarımız sekere yöneliyor tatsız yemez dediginiz bebek 5 aylik verilen herşeyi yiyecek yasta sekeri anne ayarlar ama şeker sonuçta tertemiz vücutlarına şeker yuklemek gereksiz geliyor tereyag tabiki iyi birsey ama kahvaltıya geçince verilmeli... henüz anne sütü yada mama alan çocuğa hop ek gida kahvalti diye başlanmaz benim fikrim yeme alışkanlıkları küçük yaşlarda başlar...oğlum 25 aylik şeker konusuna dikat ediyorum , kuru dut, kuru üzüm hurma bunlar tatlandırıcı şeyler..

ben bebegime seker vermiyorum.dr tavsiyesi ile ve tadlandirmayi ev yapimi pekmezle yapiyorum. tereyagi 5 aylik bebek icin erken 8 ay hatta belki daha sonra bebegin midesi neki sindirebilsin onu.zeytinyagi o da sebze corbalarinda. seker yararli birsey degil verilmese de olur. ne recelle ne recelsiz.
Aslinda onerilen 6 aydan sonra tereyagi.
Yani hatta 6 aydan once ek gida hic almamali bebis ama her zaman oyle olmuyor tabi ki.
Ev yapimi pekmez cok faydali ve lezzetli bir fikir tabi ki

Kavanoz mamasini tavsiye etmem acikcasi kendinde yapabilirsin onlar kaç ay öncesinin kim bilir içine ne katildigida mechul büyüyünce yeme desende yer istedigini sen şimdiden fayda gormeyecegini bildigin şeylerden sakin derim

Ben günlük bi kase yoğurt yedirdim yumurta yediği kadar rafadan ve yaninda suyla kolaylıkla yedirebilirsin

Keçi sütü buldukca sulandirip icirdim anne sütüne en yakin sut ve inek sütünden daha faydalı

Meyve rendeleyip verebilirsin

Ari mama var pişirilerek hazirlanan içine yumurta kırıp pisirebilirsin veya bisküvi katabilirsin tok tutar

Çorbaları ihmal etme ev yapimi varsa çok iyi olur yada sebze corbasini severse ne mutlu benimki sevmedi sarkuterilerden rica edip ilikli kemik alıp hasla onun suyuyla yap corbalarini

Biberon Manasına bildircin yumurtasi kirabilirsin

Muhallebi puding turu seyleride sevecektir muhtemelen

Toz mamayi sulandirip biskuviyle koyulastrp kaşıkla verebilirsin

Bi çok yemegin suyundan içebilir artık yiyebilecegi miktarda ne buldun içir yedir herşeye alışsın yemeyen çocuk çok zor 2 yaşında kızım istemediği biseyi yemez yıprattı beni

İnek sütünden yoğurt yapabilirsiniz. Formül mama ile ya tutmuyor yada güzel olmuyor zaten.

Ben de 5. Ayda başladım ek gıdaya ama sadece yoğurt ve meyve demişti doktorum. Sonra tuzsuz peynir yapıp onu tattirmaya başladım.
Kahvaltıda bebe buskivisi tarifi bulmuştum çok lezzetli. Onu yapıyordum ihlamurla islatip içine yaptığım peynirden ilave ediyordum.
Meyveleri ya cam rendede rendeliyordum yada meyve filesi ile veriyordum.

Ve bu arada kesinlikle bebelac tavsiye etmiyorum. .

Aslında bu düşüncelerden kaynaklı çocuklarımız sekere yöneliyor tatsız yemez dediginiz bebek 5 aylik verilen herşeyi yiyecek yasta sekeri anne ayarlar ama şeker sonuçta tertemiz vücutlarına şeker yuklemek gereksiz geliyor tereyag tabiki iyi birsey ama kahvaltıya geçince verilmeli... henüz anne sütü yada mama alan çocuğa hop ek gida kahvalti diye başlanmaz benim fikrim yeme alışkanlıkları küçük yaşlarda başlar...oğlum 25 aylik şeker konusuna dikat ediyorum , kuru dut, kuru üzüm hurma bunlar tatlandırıcı şeyler..
Ama konu sahibi kahvaltilik ne vermeliyim diye sormus.
Yoksa bebegin bu aylarda her ogunu anne sutu olmali.
Yavas yavas tek besinlerle ek gidaya gecilmeli.
Sadece yogurt, sadece corba gibi.
Galiba bebek yeteri kadar emmiyor hatirlayamiyorum da su an. O yuzden hop diye kahvaltiya baslamak zorunda kalmis olabilir.

Kavanoz mamasini tavsiye etmem acikcasi kendinde yapabilirsin onlar kaç ay öncesinin kim bilir içine ne katildigida mechul büyüyünce yeme desende yer istedigini sen şimdiden fayda gormeyecegini bildigin şeylerden sakin derim

Ben günlük bi kase yoğurt yedirdim yumurta yediği kadar rafadan ve yaninda suyla kolaylıkla yedirebilirsin

Keçi sütü buldukca sulandirip icirdim anne sütüne en yakin sut ve inek sütünden daha faydalı

Meyve rendeleyip verebilirsin

Ari mama var pişirilerek hazirlanan içine yumurta kırıp pisirebilirsin veya bisküvi katabilirsin tok tutar

Çorbaları ihmal etme ev yapimi varsa çok iyi olur yada sebze corbasini severse ne mutlu benimki sevmedi sarkuterilerden rica edip ilikli kemik alıp hasla onun suyuyla yap corbalarini

Biberon Manasına bildircin yumurtasi kirabilirsin

Muhallebi puding turu seyleride sevecektir muhtemelen

Toz mamayi sulandirip biskuviyle koyulastrp kaşıkla verebilirsin

Bi çok yemegin suyundan içebilir artık yiyebilecegi miktarda ne buldun içir yedir herşeye alışsın yemeyen çocuk çok zor 2 yaşında kızım istemediği biseyi yemez yıprattı beni
Ari mamada şeker var Malesef ve bıldırcın yumurtasi belli bir yasa kadar verilmemeli erken ergenlige sokuyor , bu arada kefir mayası bulabilirsiniz mükemmel birşey ve paketli gıdalardan uzak durmali

Oncelikle muhallebiyi pirinc unu degil de yulaf unuyla falan yapip pekmezle tatlandirin.benim en cok yaptigim seylerden biriydi.gun icinde meyve puresi verin.sabah yumurtanin sarisini,peynir verebilirsiniz.tabi hepsi ayri ayri olsun bulamac yapmayin bence.kendi yaptiginiz bebe biskuvisi meyve puresi karisimi verilebilir.oglen ya da aksam corba olur.iclerine mutlaka et suyu koy.daha kucuk az seyle doyar.aslinda kolay is alisinca birseyler hazirlayiverirsin

Ama konu sahibi kahvaltilik ne vermeliyim diye sormus.
Yoksa bebegin bu aylarda her ogunu anne sutu olmali.
Yavas yavas tek besinlerle ek gidaya gecilmeli.
Sadece yogurt, sadece corba gibi.
Galiba bebek yeteri kadar emmiyor hatirlayamiyorum da su an. O yuzden hop diye kahvaltiya baslamak zorunda kalmis olabilir.
annenin sorusuna göre cevap veriliyor haklısınız o konuda ama tabiki bildiğimiz seyleri paylaşmakta fayda var..süt yoktur alternatifi yemek değil formül mama evet anne olarak yesin istiyoruz ..ek gida adi üstünde ek olduğu için 1 yasa kadar anne sütü yoksa formul mama diğerleri desteklemelik olmalı... bence doktordada hata var daha bilgilendirici olmali ama bazi doktorlar gerçekten muhallebi, pirinç unundan yana kullaniyor konuşmalarini

Back