EK GIDA NASIL NEYLE BAŞLANIR 4,5 AYLIK BEBEKTE

sukal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2018
79
43
38
SELAMLAR ARKADAŞLAR. DÖRT AYLIK BEBİŞİM ŞU AN VE BEN EK GIDAYA BAŞLAMAK İSTİYORUM NE YAPMALIYIM NASIL VERMELİYİM.

Neden bu kadar erken?
duyduğum ve gözlemlediğim kadarıyla erken tanıtanlarda daha güzel yeme alışkanlığı oluşmuş. 6. ayı bekleyenler çok sıkıntı yaşıyor çoğunluğu diyeyim. ben de az az yiyecekleri tattırmak niyetindeyim. asla anne sütünü kesmem. zaten emmesi çok iyi şükür.

SELAMLAR ARKADAŞLAR. DÖRT AYLIK BEBİŞİM ŞU AN VE BEN EK GIDAYA BAŞLAMAK İSTİYORUM NE YAPMALIYIM NASIL VERMELİYİM.
"Ne yapmalıyım" kısmına cevap veriyorum,başlamamalısınız. Çok erken, sizin verdiğniiz anne sütü dışındaki her şey çocuğunuzun bağırsak florasını dolaylı olarakta bağışıklık sistemini yerle bir edecek. Eskiler hep der "ben verdim birşey olmadı" diye ama o hemen olmuyor işte. Yıllllaaaar yılllaaaar sonra tiroid hastası oluyorsunuz, temelinde bozulan bağırsak florası var, yılllaaaarr sonra bilmem ne hastası oluyorsunuz temeli burada.
Bu noktadan sonrasını uzman olarak yazıyorum, çocukların yemek seçmesi ebeveynlerinin onları gıdayla tanıştırırken ki hal ve tavırlarıyla oluşur. Zorla, ısrarla, sevmediğini farketmenize rağmen defalarca aynı yiyeceği vererek ya da ekran karşısında ya da oyunlarla, şarkılarla yedirerek yemek seçme, yemek yememe davranışını çocuğunuza yerleştirmiş olursunuz. 7.5 aylıkken BLW yöntemiyle başladım, kızım damak tadına uyan her şeyi yer. Yemediği şeylerde sadece tadına bakar ve yiyemeyeceğini belirtir. Tıpkı bizler gibi değilmi? Bizde herşey her zaman yemiyoruz.

Ben de aynı sebepten 5. ayda tattırmaya başladım. Ama sadece tadım, o da bebeğe uygun olanları. Ne yapmalı, nasıl vermeli diye soruyorsanız siz bayağı yedireceksiniz herhalde. Anne sütü yeterli şimdilik.

Doktorlar 5. ayda başlatiyor ama yavaş yavaş. Çok öyle ileri derecede hastaliga neden olacagini sanmiyorum.

Bana doktorum 5 aylıkken artık başlayabilirsin dedi.
Elmayla ve yoğurtla başladim ben.
Elmayı cam rendede rendeleyerek verdim.Ilk önce birer çay kaşığı olarak 2 gün vererek başladım.Sonra giderek arttırdım.
Yoğurdu evde kendim günlük mayalıyorum.
Bunun dısında yumurta sarısı da vermeye başlamiştım.Su ya da sütle ıslatarak.
Günde 1 ya da iki kere doyumluk değil tadımlık olarak veriyorum bunları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…