Ek gıda, dış çıkarma

yildizperisii

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2022
353
788
23
Yeğenim 7 aylık. Kardeşim bebeğine yalnız bakıyor. İki ailede uzakta. Daha önce yakından bebek büyüten birisine şahit olmadık. Sürekli kumanda,telefon ağzında. Eli ağzından hiç çıkmıyor. Bazen havuç ya da salatalık soyup onu eline veriyor. Diş için bişey (adını unuttum) almışlar aslında ama onu da hiç ağzına almıyor bebek. Acaba o yumuşak mi geldi, başka birini mi almamız lazım. Onu öyle görünce üzülüyorum.
Diğer sorun da ek gıda; şuana kadar pek su vermedi bazen çay kaşığıyla falan veriyor ama bana sanki çocuk susuzluktan ölecek gibi geliyor ek gıda içinde hala bişey yapmış değil tam olarak. Yanında olmadığım için çok emin değilim ama düzenli olarak bı yiyecek verilmiyor. Ne yapmamız gerekiyor, bunun normali nedir?
Kilosu boyu yerinde.
Hatta 7 ay bile bitmek üzere

Son düzenleme:
Her gün ya çay kaşığıyla yada yada sulukla su vermesi lazım 7 aylık bağırsakları birbirine yapışır bol bol yoğurt yedirsin taze soğan veya pirasanın sapını eline verin diş ağrısı kaşıntıyı durdurur ek gıdayada başlamalı artık

Biz 5.ayda ek gidaya basladik, meme reddi yasadigimiz icin. 7 aylikken kahvalti, ogle yemegi, ikindi olacak sekilde 3 öğün yemek yiyordu.
7 aylikken benimkide cok su icmiyordu. Bu konuda fikrim yok.
Dis kasiyicisini buzdolabina koyup soguk halde verirse dişleri rahatlar cocugun.
Bide en önemlisi bebekler duzen seviyor. Yattigi kalktigi, yedigi yemekler belli bir rutin içinde olmasi lazim. Uyandiktan yarim saat sonra kahvalti, 2 saat uyaniklik, öğle uykusu gibi. Yoksa cocuk bakmak bence gercekten cok zor oluyor

Teşekkür ederim. Peki suyun miktarının bı önemi var mı. Çünkü kardeşim bı çay kaşığı verip bırakıyor

Teşekkür ederim. Peki suyun miktarının bı önemi var mı. Çünkü kardeşim bı çay kaşığı verip bırakıyor
Vermesi lazım çocuk anne sütü alıyor ama yinede sabah akşam içirsin 1 çay kaşığı az içtiği kadar versin yazık çocuğa

Vermesi lazım çocuk anne sütü alıyor ama yinede sabah akşam içirsin 1 çay kaşığı az içtiği kadar versin yazık çocuğa
Çok teşekkür ederim

Diş çıkarma döneminde herşeyi agzına alır zaten bebekler hem dişleri kaşındıgı için hem de dokunarak falan keşfediyorlar herseyi agzına götürmesi normal
Su verilir ek gıdaya geçmiş zaten ama yanında değilmişsiniz ne kadar veriyor ek gıda için neler yapıyor bence çok bilmezsiniz düzenli mi falan hem annesi zaten daha çok düşünüyordur ve ek gıda doymak için değil daha çok herşeyi tatmak için zaten emiyordur doyuyordur

Benim bebegim de 7 aylik. Suyu pek sevmiyo. Zorla agzina döküyorum artik.
Ek gidaya baslamasi lazim. Hatta tadim yetmez, yemesi lazim artik bebegin.
Kabak, havuc, patates, pirasa, ispanak, karnibahar, brokoli gibi sebzelerden verebilir.
Dis icin ben de ne yapacagimi sasiriyorum. Dis jelleri var, onlardan kullaniyorum. Ama telefon kumanda falan vermesin bebegin eline. Cok mikroplu onlar. Elden ele dolasiyor.
Dis kasiyicisi, havuc gibu seyler versin eline.

Biz de kilosu az kalınca 5.5 ayda başladık ek gıdaya. Daha doğrusu önce deneme yaptık havuç, tatlı patates, yoğurt, elma ile. Su da aralarda vermeye devam ettim şu an doyacak kadar yemiyor tabiki sadece tadım ama sevdiği bir besinle ara öğüne geçmeye başlayacağız

Sizin bişey yapmanıza gerek yok bırakın anne ile bebek beraber büyüyüp beraber ögrensinler bu süreci beraber yaşasınlar neden bu karışma istegi diş için soguk şeyler iyi geliyor ben mendilleri biraz ıslatıp buzluga atar dondururdum donunca da verirdim kemirirdi yada anne sütünü dondurup meyve süzgeci emzigi var ona koyardım kemirirdi soguk süreci kolaylaştırıypr bunu tavsiye edebilirsiniz onun dışında gerisine karışmayın insanları çocuk büyütürken şunu yap bunu yap diye darlayan tiplerin enerjisini aldım yazınızdan

6. aydan itibaren suya doyana kadar su verilir. içme suyunu kaynatıp ilitip veriyorum ben.

tam 7 aylık bebeğim.
Sabah lor peyniri yumurta pekmez çok bi lokma ekmekle kahvaltı yapıyor.
öğlen meyve ve yoğurt
akşam da sebze yemeği yoğurt veriyorum. bugün mercimek çorbası da verdim.

6. aydan itibaren
kabak havuç patatesi 3 er gün deneyerek vermesi gerekir. içine irmik ya da pirinç koyabilir pişirirken. sonra başka sebzelere de geçer
meyve de muz elma armut cam rendede rendelenmesi lazım vitamini kaybolmasın diye.

lor peynirini kutu sütü yarim litre kadar tencereye koyup kaynatiyorum içine limon ya da sirke koyuyorum kesilince taze lor oluyo.
yine kutu sütle activa yoğurt mayaliyorum küçük kavanozlara.

sormak istediğiniz bisey olursa sorun. bazı bebekler dislik sevmiyo ilk oğlum da dislik sevmezdi:)

Ben sadece endişelendigim bı durum hakkında bilgi almak istedim. Kimseye zorla bişey yaptirdigim yok zaten. Bahsedilen kişi kardeşim ve yeğenim bence bu kadarına da hakkım var. Rahatsız olursa da söylesin yani ne diyeyim

Çok teşekkür ederim

Çok teşekkür ederim

yalnız atlamışım.
yumurta sarisinin çeyreğini verdim 3 gündür haşlanmış olarak. tam yumurta vermiyorum.
listedeki herseyi 3 gün vererek alerjisi var mı diye kontrol edip devam etmesi gerekiyor.

ben sebze yemeklerine soğan ve sarımsak koyuyorum hem lezset versin hem de faydalı diye.

azicik soğanı az zeytinyağında kavuruyorum sonra minik bi dis sarımsak doğrayıp koyuyorum. Bi küp şeker kadar biber salçası koyuyorum koymasa da olur kardeşiniz. tussuz pisecek tüm yemekler.

eger bu şekilde değil bebek maması şeklinde yaparsa ocaktan yemeği alırken zeytinyağı koysun çok az. yağsız verirse kabız yapabilir bebeği.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…