Ben 5.5 de tadimlara başlayacağım.ama bu benim 3. Çocuğum.kizlarimda hep mama gittiğim için 5. Ayda başladım ek gıdaya.tecruberimle ozamn genctim ben kendi aklımın yettiği kadar
1 yaşına kadar verilmeyecek gıdaları biliyorsunuzdur yumurtanın beyazı ,bal ,şeker ,tuz bunlar aklimdakiler.
Kemik iliği tavuk suyu sebze çorbalarına ekledim öğün olerak vermeye başlayınca
yumurta sarısiyla basladim
4/1 vererek başladım tadimlara
2. gün 4/2
3. Gün 4/3
4. Gün 4/4
Yoğurt yapıp kendim onu veriyordum
Tabi ertesi günlerde alerji belirtileri vermezse devam edin .Sonra sebzeleri deneyin 3 gün kuralına göre patates en alerjik yapmayacak besin kabak havuç bunları verin taze fasulye bezelye ,pirinç , mercimek, tarhana , deneyerek devam edin.En son bunların bir kaçını karıştırarak püre yapıp yoğurtla öğün olarak verdim.(öğlen)
Elma muz armut tadimlarini yaptikdan sonra cam rendede rendeleyip verdim.(aksam)zamanla diğer meyvelerinde kattım arasına .Bazen devam sütü yada yoğurt ekledim besleyici olsun diye.
peynir denettim tereyağ denettim( pekmez de verdim ama nekadar doğru bilmiyorum) denetim sonra peynir, tereyağ ,yumurta, pekmez birazda devam sütü yada anne sütü katarak lapa yapıp (sabahları) veriyordum.bunlar hatirladiklarim.
Tabi ek gıdaya başlayınca devam sütü veya anne sütü hala ana besin kaynağı oluyor 1 yaşına kadar bunlar ona ara öğün gibi oluyor.gece uyanınca , sabah kalktiginda ,öğlen akşam yatarken gene anne sütü yada devam sütü vermeye devam hanımlar.bebelere fazla yüklenmeyin.