- 10 Aralık 2022
- 2.704
- 1.417
-
- Konu Sahibi Coksukurbugunume
Bilmiyorum ki liste araştırmıştım tarif listeleri orda vardı ondan alayım diye düşündüm iyi ki konu açmışım gerek olmadığını söyleyen başka arkadaşlar da olmuş almam o haldePirinç unu çok da sağlıklı bir şey değil aslında. Ama siz bilirsiniz.
Bilmiyorum ki liste araştırmıştım tarif listeleri orda vardı ondan alayım diye düşündüm iyi ki konu açmışım gerek olmadığını söyleyen başka arkadaşlar da olmuş almam o haldePirinc unu neden yahu, listede en sonda bile olmamali
Benim hiç ailemde miniği olan yok gözlem şansım olmadı, arkadaşım bir firma önerdi onun ürünlerini al diye. Baktım çorba karışımı bile var ama kendim yapayım daha iyi olur içinde ne var görürüm dedim.Yani ben henüz doğurmadım ama ablamın birinin 3 diğerinin 4 çocuğu var. Hiç öyle değişik özel şeyler yedirmedi.
Kendileri ne yiyorsa çocuğa göre ayarlayıp verdi ve hepside maşallah gayet iyiler.
Bence öyle pirinç unu yok bebek irmiği değişik değişik şeyler yerine bildiğimiz şeylerden vermek daha mantıklı.
Bunlar yerine gerçek köy tavuğu ,yumurtası, sütü ,yogurdu ,pekmezi, eti bulun avakado çok besleyici mevsim meyvesi sebzesi sonra da evde ne piserse o. Oğlumu 3-4 yaşına kadar böyle besledim kayınvalidem 25 saatlik mesafedeyken yolladı kimseye guvenmezdim şuan 5 yaşında 1 yıldır hiç yemek yemiyor sadece ayran kefir nadiren patates kızartması kan değerleri normal , kilosu boyu çok iyi doktor bile dedi bebekken doğal beslemissin şimdi kaymağını yiyiyorsun yoksa 1 yıldır bu kadar yetersiz beslenen çocuk hastaneden çıkmazdı.Kızlar selam,
Çocuğum ek gıdaya geçecek ürünleri toplu alacağım size danışmak aklıma geldi.
Listeme eklediklerim;
Bebek tarhanası
bebek irmiği
Pirinç unu
Başka neler eklemeliyim?
Yok yok tabii tadım konusunda 3 gün kuralı ile ilerleyeceğim o sisteme uyacağım insallah, şimdi kasım indirimlerinde baya indirim var malum her şey çok pahalı onlardan faydalanacağım bu fırsattaO firmayi biliyorum galiba olabilir tabi, ama once tadim ve alerji erken beslenmeye gecmeyin en dogrusu doktor
Doktorunuz size yeter
Ayyy Allah esirgesin ne güzel maşallah şansınız varmış doğru beslenme ürünleri bulmuşsunuz bizde Allah’a sukur doğru beslenmek için çabalıyoruz ama tabii köy yumurtası diye satıyorlar doğru diyorlarsa şansımıza artıkBunlar yerine gerçek köy tavuğu ,yumurtası, sütü ,yogurdu ,pekmezi, eti bulun avakado çok besleyici mevsim meyvesi sebzesi sonra da evde ne piserse o. Oğlumu 3-4 yaşına kadar böyle besledim kayınvalidem 25 saatlik mesafedeyken yolladı kimseye guvenmezdim şuan 5 yaşında 1 yıldır hiç yemek yemiyor sadece ayran kefir nadiren patates kızartması kan değerleri normal , kilosu boyu çok iyi doktor bile dedi bebekken doğal beslemissin şimdi kaymağını yiyiyorsun yoksa 1 yıldır bu kadar yetersiz beslenen çocuk hastaneden çıkmazdı.
Aminnn insallah sorunsuz geçer bizimdeBence gerek yok ztn ilk etapta tadimla baslayin alerji vs gelismezse diger unlari deneyebilirsiniz keciboynuzu - badem gibi
Ama once alerji tespit edin insallah sorunsuz gecer
Avokado alabilirsiniz. Ruseym ve tam buğday unu olabilir ama lütfen o karışık hazır pankek karışımları dan almayınKızlar selam,
Listeme eklediklerim;
Bebek tarhanası
bebek irmiği
Pirinç unu
Başka neler eklemeliyim?
İnşallah denk gelirsiniz kokusundan renginden anlarsınız köy yumurtası sapsarı oluyor. Ben de guvenemiyordum malesef babaannesi pekmezine kadar kaynatıp yolluyordu. Torunları için hayvan besliyor kadınAyyy Allah esirgesin ne güzel maşallah şansınız varmış doğru beslenme ürünleri bulmuşsunuz bizde Allah’a sukur doğru beslenmek için çabalıyoruz ama tabii köy yumurtası diye satıyorlar doğru diyorlarsa şansımıza artık
Pirinç unu gerekli mi, doktora sorun isterseniz.Kızlar selam,
Listeme eklediklerim;
Bebek tarhanası
bebek irmiği
Pirinç unu
Başka neler eklemeliyim?
Merhaba. Muhteşem bir süreç sizi bekliyor, ben çok zevk almıştım. Öncelikle tadımlardan sonra tarhana almanızı öneririm. Allah korusun yoğurt alerjisi olursa yoğurtsuz tarhana almanız gerekir.Kızlar selam,
Listeme eklediklerim;
Bebek tarhanası
bebek irmiği
Pirinç unu
Başka neler eklemeliyim?
Tamamdır listeye eklendiAvokado alabilirsiniz. Ruseym ve tam buğday unu olabilir ama lütfen o karışık hazır pankek karışımları dan almayın
Evet onu soracağım, büyüklerin yaptığı tarhana çok karışık bizim birde baharatlı maalesef çocuk için ayrı yapmıyorlar bu şifalı bunu yedir diyorlarPirinç unu gerekli mi, doktora sorun isterseniz.
Bebek irmiği aldım ama açıkçası sevmedi benim bebeğim aldığım gibi duruyor. Alırsanız da minik paket alın.
Tarhana ev yapımı doğal çevrenizden edinmeye çalışın. Yoksa da mecbur alın tabi, ama en güzeli anneanne babaanne usulü ev yapımı olan .
İlk yoğurt ile başladık biz, ev yapımı yoğurt deneyin.
Sonra havuç, kabak, patates, bal kabağı, kereviz, pırasa...diye gitti liste. Doğrusu mevsim sebzeleri ile götürün süreci, en doğalı o.
Bu mükemmel tavsiyeler çok işime yarayacak var olun sağlıkla büyütün minikoyu insalllahhMerhaba. Muhteşem bir süreç sizi bekliyor, ben çok zevk almıştım. Öncelikle tadımlardan sonra tarhana almanızı öneririm. Allah korusun yoğurt alerjisi olursa yoğurtsuz tarhana almanız gerekir.
Ben OG bin irmiği, keçiboynuzu irmiği, hurmalı irmik, havuçlu irmik ve bal kabaklı irmiğini aldım. Ara öğünlerinde meyvelerle, ana öğünlerde çorbalarda kullanıyorum ve çok memnunum. OG nin yine bebe bisküvileri var onları da aldım ara öğünlerde meyvelere veya yoğurda rendeliyorum veriyorum. Pekmez ve tahin alabilirsiniz. Tam buğday unu, yulaf unu ve pirinç unu aldım. (Pirinç ununu çok kullanmıyorum). Basmati pirinç aldım. Kemik ilik suyu ve tavuk suyu aldım hazır dondurulmuş ama kendiniz de yapabilirsiniz. Yoğurdu jarsey sütünden yaptım doktorumuzun önerisiyle. 8. Ayda makarna arpa şehriye alabilirsiniz. Ek gıda döneminde kabız olmamasına dikkat edin. Muz yediriyorsanız kahvaltı da akşam yemeğine zeytinyağlı bir şey yedirin. Kuru kayısıdan ara öğünler yapabilirsiniz bu durumlarda.