Ek gıda alışveriş listeme neler eklemeliyim recrubeli anneler bana destek olur musunuz? 🩷

Coksukurbugunume

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2022
2.704
1.417
Kızlar selam,

Çocuğum ek gıdaya geçecek ürünleri toplu alacağım size danışmak aklıma geldi.

Listeme eklediklerim;

Bebek tarhanası
bebek irmiği
Pirinç unu

Başka neler eklemeliyim?

Yani ben henüz doğurmadım ama ablamın birinin 3 diğerinin 4 çocuğu var. Hiç öyle değişik özel şeyler yedirmedi.

Kendileri ne yiyorsa çocuğa göre ayarlayıp verdi ve hepside maşallah gayet iyiler.

Bence öyle pirinç unu yok bebek irmiği değişik değişik şeyler yerine bildiğimiz şeylerden vermek daha mantıklı.

Benim hiç ailemde miniği olan yok gözlem şansım olmadı, arkadaşım bir firma önerdi onun ürünlerini al diye. Baktım çorba karışımı bile var ama kendim yapayım daha iyi olur içinde ne var görürüm dedim.
Çocuğum biberon tutamıyor mama içemiyor bu nedenle uykuları yok şırınga ile besliyorum.
Ek gıdaya geçince irmikli mama yap yedir bari uyusun dediler ondan aslında bakmaya başladım şimdiden alabileceğim seyere

Bence gerek yok ztn ilk etapta tadimla baslayin alerji vs gelismezse diger unlari deneyebilirsiniz keciboynuzu - badem gibi
Ama once alerji tespit edin insallah sorunsuz gecer

Kızlar selam,

Listeme eklediklerim;

Bebek tarhanası
bebek irmiği
Pirinç unu

Başka neler eklemeliyim?
Bunlar yerine gerçek köy tavuğu ,yumurtası, sütü ,yogurdu ,pekmezi, eti bulun avakado çok besleyici mevsim meyvesi sebzesi sonra da evde ne piserse o. Oğlumu 3-4 yaşına kadar böyle besledim kayınvalidem 25 saatlik mesafedeyken yolladı kimseye guvenmezdim şuan 5 yaşında 1 yıldır hiç yemek yemiyor sadece ayran kefir nadiren patates kızartması kan değerleri normal , kilosu boyu çok iyi doktor bile dedi bebekken doğal beslemissin şimdi kaymağını yiyiyorsun yoksa 1 yıldır bu kadar yetersiz beslenen çocuk hastaneden çıkmazdı.

O firmayi biliyorum galiba olabilir tabi, ama once tadim ve alerji erken beslenmeye gecmeyin en dogrusu doktor
Doktorunuz size yeter
Yok yok tabii tadım konusunda 3 gün kuralı ile ilerleyeceğim o sisteme uyacağım insallah, şimdi kasım indirimlerinde baya indirim var malum her şey çok pahalı onlardan faydalanacağım bu fırsatta

Ayyy Allah esirgesin ne güzel maşallah şansınız varmış doğru beslenme ürünleri bulmuşsunuz bizde Allah’a sukur doğru beslenmek için çabalıyoruz ama tabii köy yumurtası diye satıyorlar doğru diyorlarsa şansımıza artık

Kızlar selam,

Listeme eklediklerim;

Bebek tarhanası
bebek irmiği
Pirinç unu

Başka neler eklemeliyim?
Avokado alabilirsiniz. Ruseym ve tam buğday unu olabilir ama lütfen o karışık hazır pankek karışımları dan almayın

İnşallah denk gelirsiniz kokusundan renginden anlarsınız köy yumurtası sapsarı oluyor. Ben de guvenemiyordum malesef babaannesi pekmezine kadar kaynatıp yolluyordu. Torunları için hayvan besliyor kadın gerçi kendi cocuklarini da öyle alistirmis eti bile yılda bir kez kesip paylayip yolluyor onun yolladığı etle kasaptan alınan et arasında fark var malesef.

Kızlar selam,

Listeme eklediklerim;

Bebek tarhanası
bebek irmiği
Pirinç unu

Başka neler eklemeliyim?
Pirinç unu gerekli mi, doktora sorun isterseniz.
Bebek irmiği aldım ama açıkçası sevmedi benim bebeğim aldığım gibi duruyor. Alırsanız da minik paket alın.
Tarhana ev yapımı doğal çevrenizden edinmeye çalışın. Yoksa da mecbur alın tabi, ama en güzeli anneanne babaanne usulü ev yapımı olan .
İlk yoğurt ile başladık biz, ev yapımı yoğurt deneyin.
Sonra havuç, kabak, patates, bal kabağı, kereviz, pırasa...diye gitti liste. Doğrusu mevsim sebzeleri ile götürün süreci, en doğalı o.

Kızlar selam,

Listeme eklediklerim;

Bebek tarhanası
bebek irmiği
Pirinç unu

Başka neler eklemeliyim?
Merhaba. Muhteşem bir süreç sizi bekliyor, ben çok zevk almıştım. Öncelikle tadımlardan sonra tarhana almanızı öneririm. Allah korusun yoğurt alerjisi olursa yoğurtsuz tarhana almanız gerekir.
Ben OG bin irmiği, keçiboynuzu irmiği, hurmalı irmik, havuçlu irmik ve bal kabaklı irmiğini aldım. Ara öğünlerinde meyvelerle, ana öğünlerde çorbalarda kullanıyorum ve çok memnunum. OG nin yine bebe bisküvileri var onları da aldım ara öğünlerde meyvelere veya yoğurda rendeliyorum veriyorum. Pekmez ve tahin alabilirsiniz. Tam buğday unu, yulaf unu ve pirinç unu aldım. (Pirinç ununu çok kullanmıyorum). Basmati pirinç aldım. Kemik ilik suyu ve tavuk suyu aldım hazır dondurulmuş ama kendiniz de yapabilirsiniz. Yoğurdu jarsey sütünden yaptım doktorumuzun önerisiyle. 8. Ayda makarna arpa şehriye alabilirsiniz. Ek gıda döneminde kabız olmamasına dikkat edin. Muz yediriyorsanız kahvaltı da akşam yemeğine zeytinyağlı bir şey yedirin. Kuru kayısıdan ara öğünler yapabilirsiniz bu durumlarda.

Evet onu soracağım, büyüklerin yaptığı tarhana çok karışık bizim birde baharatlı maalesef çocuk için ayrı yapmıyorlar bu şifalı bunu yedir diyorlar ev yoğurdu aklımda 3 gün kuralıyla ilerleyeceğim insallah

Bu mükemmel tavsiyeler çok işime yarayacak var olun sağlıkla büyütün minikoyu insalllahh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…