Bebek Beslenmesi ek besin alan bebeklerimizin günlük beslenmesiyle ilgili sorunlarım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esther

let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
4.777
37
158
kızlarbebeğim 11 aylık. süt alerjisi vardı ama iyileşti nihayet. peynir filan vericem artık rahat rahat. sizler 1 günde bebeğinize kaç öğün yemek veriyorsunuz ve neler veriyorsunuz? danone ya da meyveli yoğurt vermek gerekirmi? danone türü besinler faydalı mı ve günde 1 küpmü verilmeli? şimdialerjimiz iyileşinceafalladım ne yedirsem diye

gözün aydın canım gecmiş olsun.. benim oğlum henüz 7 aylık ama doktorumuz 4 öğün yapması gerektiğini söyledi.sabah kahvaltı,öğlen sebezeli çorba-püre, ikindi yoğurt ya da meyve akşam muhallebi,gece yatarken formülo süt- anne sütü.. meyveli yoğurt yerine kendin meyve koy dedi..ben ilk basta sütaş baby mix alıyordum ama bebeğim hep kusuyordu en sonunda danonenin sade yoğurdunu buldum içine bisküvi yada meyve koyuyorum.. bir kaseye yakın yedirebilirrsin küçük kutudakiler az olabilirçünkü.. umarım yardımcı olabilmişimdir sağlıkla büyüsün bebeğin..

çok teşekkürler canım. ben bugün hevesle oğluma bebe bisküvileri, meyveli yoğurtlar, muhallebiler aldım ama bebelac gece muhallebisini yedikten sonra suratı yine kıpkırmızı oldu. halbuki danone yeyince bişey olmamıştı.çok üzgünüm mafoldumben

benim oğlum 7,5 aylık.sabah 9da cicibebli peynirli pekmezli cevizli bi kahvaltısı var.öğlen kıymalı yada tavuklu çorba.akşamüstü yoğurt.ben pınarın yoğurdunu kullanıyorum.içine bi elme bi muz rendeliyorum.arada kavanoz meyvelerinden koyuyorum.2 de bisküvi atıyorum.akşam tekrar çorba yatarken de muhallebi.işte bööle bizim menümüz..
ben de ilk adım sütlerinden verip vermeme konusunda çok kararsızım.dr.muz 1 yaşına kadar yasakladı ama ben vermek istiyorum.çünkü gece de 1 kere mama için uyanıyor.artık mama yesin istemiyorum(.

Neden hazır vermek gibi bir hevesiniz var anlamadım. Bakın hazır herşey alerjendir içinde katkı maddesi vardır. Yok diyenlere inanmayın vardır.
11 aylık bebek günde 5 öğün beslenebilir. Kahvaltı ara öğle ara akşam şeklinde. Artık yavaş yavaş sizin yemeklerinizden yemeye başlayabilir. Tuzsuz ve az salçalı ve az yağlı şekilde.
Aile sofrasında yeri olmalıdır ki sofra adabını öğrenmeye ilk adımlar atılsın.

Hazır hiçbirşey mümkün olduğunca vermemeye çalışın. Danone dediğiniz şey yoğurt bile değil. ıçindekiler kısmını okuyun.
Muhallebileri de kendiniz yapın evde. Çok basit ve zaman da almaz. Meyveli bile hazırlayabilirisiniz. Alerjik bir bebeğiniz var ekstra dikkat etmeniz lazım bunlara.

evet canım sana sonuna kadar katılıyorum.benim de oğlum 9.5 aylık ve ben de bebişimin herşeyini evde hazırlıyorum.bir tek mama veriyordum hazır olarak onu da kestim 1 ay önce.süte geçtim.çorbası,muhallebisi,yoğurdu hepsini kendim hazırlıyorum.özellikle meyve püresini.onu da hazır almanın ne anlamı var?ez ver işte.hazır besinlerin hepsinde katkı maddesi mutlaka var.sonuçta çoğunun son kullanma tarihleri aylar sonrasına.katkıolmadan korunması imkansız.zaten bi de GDO meselesi var.en sağlıklısı doğal besinler.

ay ne biliyim hevesleniyorum. onları yerse değişik bi lezzet olur belki diye. benim oğlan sabah kahvaltı yiyor. un karışımım var onunla mama yapıyorum. içine pekmez, yumurta ve ceviz, badem, fındık koyuyorum. öğleye doğru muz yiyor. ben işten gelince göğüslerim dolduğundan saat 13.30 gibi emziriyorum ve 2-3 saat uyuyor. daha sonra 1 öğün çorba, adından acıkınca köfte, tavuk ya da balık ve gece geç yatarsa tekrar unlu muhallebi yapıyorum. içine muz filan koyuyorum. aralarda elma filan veriyorum. tabi bütün bunları 1 günde tastamam yemiyor. doyuncaağzından çıkarıyor. o zaman vermeyi kesiyorum. sizce nasıl bu beslenme?

bi de benim danone ya da meyveli yoğurt hevesimin sebebi şu ben peynir filan yiyemediği için bebeğimde kalsiyum eksikliği olmasından korkuyorum.

canım peyniri sabah hazırldıklarının içine az az koysan da yemez mi??

Sabah kahvaltısında labne peyniri koyun karışımın içine. Az az koyun.Kabul edecektir.
Zaten hala anne sütü alıyor bebeğiniz gereken tüm vitaminleri alıyor yani.
Kalsiyum eksikliğini danone ile tamamlayacağınıza hiç tamamlamayın daha iyi.
1 yaşından sonra zaten süte geçeceksiniz.

benım kızım 1 yaşında olacak 14 şubatta insallah..2 aydır inek sütü verıyorum cok şükür bir sey olmadı..öncelerı labneyı fılan yıyordu ama sımdı ne peynır nede yogurt yemıyor..danone türü seyler vermyıorum..evde yogurdun ıcıne kendım meyve ezıyorum ama yogurt öncelerı yıyordu sımdı sadece ınek sütü içiyor.

sabahları 1 yumurta yıyor tabı canı isterse,2 kasık pekmez verıyorum yarım tane ceviz 1 su bardagı süt,tabı bıberonla içiyor..başka bırsey yemıyor..

arada benı emıyor,yarım tane elma yada muz yıyor.ezmıyorum elıne verıyorum kendısı kemiriyor..

ögleden sonra corba içiyor o gün ne corbası pişirdiysem yada onun yıyebılecegı turden sulu yemek varsa,dolma köfte fılan varsa onu yıyor tabı canı isterse:)

arada yıne beni emıyor...

akşam bir bardak süt içiyor,yarım meyve yıyor,bazen degısık olsun dıye cıcıbebe verıyorum bıberonla sütle yada suyla ezıp.

ve gece uyumadna öncede inek sütü içiyor ve benı emıyor en son..

tabı gece her saat bası emmek için uyanıyor bu beni cok yoruyor artık..buna bır care varmıdır bilemıyorum..bilen varsa yazsın lütfen

kabul edecektir derken? alerji yapmaz mı demek istiyorsun canım? 1 yaşını doldurmaya az kaldı ama alerji geçmezse süt de veremem

gece uyanmaları biz de de çok. saat başı emmek için uyanıyor neredeyse. memeden ayrılıncaya kadar sürcek sanırım.

il yazdığında inek sütü alerjisi geçti..rahat rahat peynir verebilicem demişssin ya..onun için dedim..

evet canım oyle sanıyodum ama sonradan açıkladım alerji tam geçmemiş. geçen gün hastanelik oluyodu az daha yediği muhallebiden

Benim oğlumun da süt alerjisi var. Şu an 6 aylık sadece meyve püresi ve sebze çorbası veriyorum anne sütüne ilaveten. Pastörize sütten ev yoğurdu yapıp veren var mı? Denemedim dokunur diye .

canım karabüklüsün galiba bende bartınlıyım neesindensin bir,2ay içersinde zonguldaga taşınacaz allah kısmet ederse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…