Eim, maa kartm ve kle gibi alan ben

kızlar ü,steki yazıdğımı okuyun lütfen yaa tecrübeye söylenmiş şeytler onlarr

çok yaşlı akıllı bir teyzemin tavisyeleri hep böyle akıl verir bana

Ah be tatlım sende çok hoşsun..Ne fark eder ki,elden almış bankaya yatmış...
Adam kafaya koymuş maaşı almaya..Maaş günü kapıda bile bitebilir...
İsterse maaşının babasına versinler...bişey değişmez ...

benimde maaş kartım eşimdedir. kartı kendim verdim sen çek paramı diye. ama birşeye ihtiyacım olurarsa söylerim ya kartımı verir ya da bana harçlık verir. şu aralar maddi olarak zodayız. paramı nereye harcadığını biliyorum. birşey yediğimde şu kadar dı pahalı biraz desem canın sağolsun der. birşey alsam iyi yapmışsın der. nereye ne kadar harcamışız söyler hep.
ama senin eşin 3tl yerine 5 tl yedin diye hesap sorması bitmeyen kart borçları maaşını bana ver diye diretmesi zorbalıktan başka bişey değil. paranı alırsın eve de harcarsın kendine de. üstelik burs paranı bile elinden alıyormuş. seni resmen sömürüyor.
benim bir arkadaşım hep kocasının nereye harcadığı belli olmayan kredi kartına maaşlarını ikramiyesini verdi. defalarca kredi çekti. düzelsin diye çok çabaladı. kocası düzelmediği gibi sürekli işten çıkıyordu. üstelik altına araba verdiler çok iyi bir yerde iş bulmuştu karısının sayesinde ama oradan da çıktı. sonunda boşandılar. 5 sene boş yere paralarını harcadı. hala da kredi borcunu ödüyor. o paraları biriktirseydi şimdiye kendine ev almıştı.
ben olsam çekmezdim...

ben evlenmeden önce anneme maaşımı alır getirir verirdim malum bende durursa çok harçarım al sana sen harçlık ver anne derdimm
evlendim eşime vermeye başladım maaşımı aldığım gibii
haa baktım o maaşı alınca hiç bana vermiyor hatun bende maaş aldım al sana diye
delimiyim ben şimdi hiç vermiyom
maşımımı borç da verilecekse ben gidip veriyom borcuu
eşiminde parası yoksa ona harçlık veriyom
yok öyle yağma
verme güzelim çıksın kavga olsun huzursuzluk bir gün olur 2 gün olur 3. gün o da alışır

ailen de kusura bakma ama cahillermiş sanırım. arkadaşım afedersi at gözlüklerini çıkar ve etrafına bak. bana destek olmayan aileden bide boşanayım ayrı evde yaşayayım diye izin mi alacaksınız. kimse karışamaz size. eşiniz adam değilmiş insanda değilmniş o ne ya. kusura bakma ama erkeğim diyede ortada gezmesin.
verme kartını boşan cehennemin dibine kadar yolu var. mis gibide maaşın işin var oh tadını çıkar hayatın.
bi kere daha gelme şansımız yok dünyaya.

haa bende çalışıyorum ve hepsini eve veriyorum ama eşimle benim aramda senin paran benim param yok.
ikimizin aylık günüde ikimizindir onun maaşı benim mamaşım yoktur. gelen para kira şura bura ayrılır kalanı ile ay sonuna kadar idare edilir. budur yani.

bencede asla verme guzelim..sunuda bilki bir insan neyse O'dur . asla degismez. evlilikte ayri gayri olmaz...ama.... eger ki bu adam surekli , ne icin oldugu belli olmayan borclar aciyorsa verilmez.. senin maasinda geldigi gibi gider. aradan bi on sene gecipte , bir- iki cocuk olduktan sonra pes edecegine, valla yol yakinken caresine bak bu evliligin. meslegin de varmis. calis ayaklarinin uzerinde dur be guzelim.ailen nasil olsa seni anlayacaktir er veya gec. uc oda bir salon ev tutamazsanda bir oda bir mutfak olsun...guvenmedigin ve sana deger vermeyen birine hayatini bosu bosuna harcama derim bir ablan olarak.. sevgilerimle canim.Rabbim yar ve yardimcin olsun.

Son düzenleme:
offff offf benim ailemde eşimde aynı anlattığın gibi Nedir bizim bu çektiğimiz. Daha ne kadar kopartabilirim diye bakıyo eşim
benim bide çocuğum var
Ben bişi yapamıyorum çocuğun olmadan sen kurtar kendini bari senağlama

kız kazandığı parayı neden eşinden sklasın ki? çözüm olarak öneriniz bu mudur yani? ben kocamın benden para sakladığını, 5 kazanırken 3 kazanıyorum dediğini yakalarsam onu allah elimden kurtarsın!
zaten bunun adı kaçak güreşmek olur.. eğer maaşını vermek istemiyorsa vermez, istiyorsa verir.. zaten az kazanıyorum diyerek vermemezlik yapıyorsa bunun adı kendini korumak değildir zayıflıktır bence..

yanlış çok yanlış evlilik bu demek değil..arkadaşın eşininin yaptığı ne kadar yanlışsa sizin yazdığınız da bi o kadar yanlış... herşeyimi paylaştığım her özelimi bilen adamdan paramı mı saklıycam...eğer ortada güven yoksa paramı saklayarak gizli gizli biriktirerek değil boşanarak bulurum çözümü çünkü aradaki güvensizliği parayı saklamak çözmez.güvenmediğim adama değil paramı da vermem kadınlıkda yapmam.boşanırım.

delikafaduldendelikafadulden:roflol::roflol::roflol:

Bir erkek nasıl eşinin maaş kartına el koyar aklım almıyor siz isterseniz verirsiniz verirsinizde zaten ama bunu bu şekilde almaz alamaz vermeyin siz kendinize gelin lütfen kimler ne diyecek diye ömür geçmez boş yere biter gider günah size

Allah yardımcın olsun canım dılerım sana da Rabbimn bir çıkıs yolu gosterır banada ....

sabah geldi eşim görevden .ihtiyaçlarım olduğunu söyledim..işe başayacağım tek tip giyinilecek iki pantolon gömlek almam lazım dedim.ayrıca tez için ciltleticem para lazım dedim.bursumu veririmisin dedim ben alırım kredi kartıyla taksit yapayım dedi.bursunu ben alıp kredi kattına yatıryım dedi tamam peki dedim..maaş kartımı diliyorum bu şekildede görmem imkansız olmaz dedım.tabi hemen tepki verdi..tamam al senin olsun istemiyorum deyip bağirmaya basladı..ben sakınce bır ses tonuyla ben sana yardım etmem demıyorum tabikı ama maas kartımı vermem dedım.ben calsııp eşşek gibi harçlıkla işe gidemem dedim.ozaman bir anlamı yok.çalışmamın dedim ama bağırıyor tabi çalışma ozaman ne işin var vs para vermeyeceksen şeklinde ..sonra konu kapandı.temmuz 15 te maasım yatmıs olur.eğer kavga eder şiddet kullanmaya kalkarsa alıcam cantamı kıyafetımı bındıgım gıbı annemlere gıdıcem.gözü korksun..ev kırasına yardımcı olmayı dusunuyorum ama bunca yıl okudugum donemde cektıgım ezıyetı ben bılıyorum..olmadi biriyle aynı evi tutar otururum.ortak olursam bırıyle ozaman yetıstırebılırım maaası..sayenızde kızlar gözüm açıldı..ezik ezik yaşıyorum yıllardır .ailesi zamanında çalışmıyorum diye burnumdan getırıyordu sımdı ise çalışsamda onlara yarayacak ..ben bu okulu okumak ıcın o kadar emek verdım.hadi benı seven sayan ılımlı bırı olsa amenna ..tum maasım olsun bunca ezıyete katlanmaktan bıktım

canim esin isini biliyor..kendini kimse icin uzmeye degmezz gercekten kendini ne kadar dusunursen her isin o kadar guzel gidiyor..:ecrin_bebek:

erkek olan o evin geçimini sağlamak zorunda
elbette her şey ortak ama senin paranı alıp
harçlığa muhtaç etmeye hiç hakkı yok.
ne saygısızlık bu yaa
ben ne olursa olsun ailenin senin yanında olacağına inanıyorum.
gerekirse de söyledikleri bazı şeyleri duymayacaksın.

aldatılan sensin sömürülen sensin,şiddete maruz kalan sensin psikolojik baskıdan hiç bahsetmiyorum eşin de pek adama benzemiyor halsiyetsiz ve gurursuz daha ne bekliyorsun anlamıyorum.herşeye tamam demişsin peki suc kimde?

anlamadığım bursunu neden verdin okuluma ayırcam diyip cok rahat işin içinden cıkardın zaten genelde harçliğini falanda baban veriyormuş.

ha bi de borclar senin yuzunden diyo ya cok merak ediyorum boşanınca ondan sana ne kalıcak ne aldı ki sana,sanırım herşeyini ailen karşilio.

seni sonuna kadar somuruo,ezio ve siz bunlara sırf ailenizle oturmaya dayanamadığınız için katlanıyorsunuz buna da pes.hangisi daha kotu karar veremiyorsunuz sanırım.boşanın ve ailenizle yaşayın nasıl olsa onlar da alişir bu şartların yarısı kalkar ortadan.

kendinize hiç değer vermediğiniz belli oluyor.size ufak planlarınızla mutluluklar.ne kadar mutlu olmayı başarirsaniz.valla ben coktan sepetlemiştim.eminim kendi ailenizden izin koparmak daha kolay olr zmnla.

Medeni kanunu okursanız erkek artık evin reisi değildir.Eşlerin birlikte yönetme durumu ve herkes geliri nispetince eve maddi katkı yapmak zorundadır.
Dolayısı ile erkek bakmak zorundadır veya paranı istersen vermezsin diye birşey yok. Zorla alamaz tabii ki yine de gönüllü katkı (yardım değil)
Ayrıca kadının çalışıp çalışmayacağına sadece kendi karar verir erkeğin buna karışma yetkisi yoktur diye bir madde de var.
Ezilme konusunda herkese katılıyorum zaten yorumumu da yaptım.

ya anlamiyorum bosansaniz kimse elinizden tutmayacak maddi anlamd degil manevi olarak...bir aile kizlari mutlu degilse,sorunlari varsa kizinin yaninda olur ne demek bosanirsan kuaför yok,su yok bu yok sadece bosanmis oluyorsun sanki cok kötü bi hastalik kapmis insan icine cikmaktan utanilacak bir durum gibi.. bicok kez sizin konularinizi okudum hem aileniz hem esiniz sizi üzüyor sorunlar ayni degisen birsey yok...eger ayrilmak istiyorsaniz artik isinizde var tek basinizada ayakta durabilirsiniz...insalarin cocuklari kötü yola düsüyorda benim cocugun diye yine sahp cikiyorlar sizin bosanmayi istemeniz bile hata olarak görülüyor..
insallah bosanmadan sorunlari hallederseniz eger öyle bir durum olacaksada ailenize Rabbim merhamet versin kusura bakmayin cok sinirlendm

bence ailenizle otursanız sizin için herşey daha kolay olur.
bir süre sonra onlar da şartları esnetecektir.

eski konularınızdan eşinizin işini de hatırlıyorum, asgari ücret ile çalışmıyor ki eşiniz. sizin bursunuza ihtiyaç olmamalı. bu burs geri ödemeli bir burs ise, yarın yine size ödettirecek o bursu...

maalesef maddi konularda çok aç gözlü bir eşiniz varmış. tatsız olaylar da yaşamışsınız.
eşiniz düzelmezse bu evliliğin sonu pek görünmüyor bence.
bu kuvvetli ihtimali düşünerek bundan sonraki kararlarınızı uygulamaya geçirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…