Eim, maa kartm ve kle gibi alan ben

kızlar hepinize verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum kendimi yalnızx çaresiz hissediyordum..ve sız olmasanız ben köle olmayada devam ederdım..tavrımı koymaya karar verdım evet tabıkı para verılır dı cem ama yok kart sana vermıyorum dıcem bagırıp cagırırp kıyamet koparırsa daaa kapı ordaaa dıcem ...eze eze alısmıs benı uzmye kırmaya cekınmıyor benden..

bosanmakla da tehdit eder emnım ama evı bana bırak gıt hemen ayrılalım dıcem ama hemen telefona sarılıp babamı arar bız anlasamıyoruz gel al kızını dıye..:(:(korkmuyorum ya...bennı parmagında cevırmeye alısmıs

bakalım yarın sabah gorevden gelır tavrı nasıl olacak benım tpkime nasıl karsılık verecek yazıcam burdan sızlerede kendımı ezdırmıyorum artık <ararın neresınden donsen kar

ne aliyon la gene bu ara kafan iyi oluyor böylezemuszemus
söyle de bizde alalim
:asigim:-tatlicadiarzu-

artiz bi bira yetiy baga:içelim:
olm bak ole beylik laflar etme (adamin agzini yirtarim gibi) ailende yok zati
sahap cikanin olmaz sonra sokaklardan toplamiyah seni benden demesi:smiley-cool:
kk daslik gorevimi yapiyimda benturkbayragi

canimm ailene dersede desin..sen onlarin evine gitmezsin olur biter madem ailende laf ediyor..
kendi hayatini kendin yonetirsin en azindan..
hemde calisiyorsun okumussun daha ne..
adam butun yasam haklarini elinden almis bundan sonra onunla kavga etsen seni tehdit etse ne olur alacagini almis zaten elinden..
seninki sanirim aliskanliga donusmus..
o kadar gencsin ki bugunlerine degmeyen biri icin yazik etme sakin...vereliniortak

bende çalışıyorken maaşımı direk eşim alırdı ama bana hep ihtiyaçların neyse alalım derdi ve alırdı da yani. senin eşin sanırım bunuda yapmıyor. bence uygun bir dille ihtiyaçların olduğunu belirt ,gerekirse birlikte alışverişe çıkıp ihtiyaçlarınızı alın.

Allahim ne insanlar var su dünyada.
Canim senin yasadiklarin normal degil, bir ailede senin benim paran meselesi yoktur, hatta Sultan`in dedigi gibi aslinda kadinin elinden gecer o paralar.
Kocan normal degil canim, bu yorumumuda cok iyimser yazdim aslinda cok seylerde daha yazmak isterdim.
Gelecegini düsün derim...

çekmeyeceksin canim kardeşim çekmeyeceksin
herşeyi sineye çekmeyeceksin
eşimin sesi benden yüksek çiksin yeminle yirtarim o ağzi ben:delphin:

Ben de yırtarım valla kaydirigubbakcemile3

Kıymet bilmeyen bir adamla birliktesin.Umarım kurtulursun en kısa zamanda.Önce sadece altınlarına,parana puluna göz dikti sanıyordum bir de aldatma durumunu okuyunca hiç devam et evliliğine diyesim gelmiyor konuyu açan arkadaşım...kaydirigubbakcemile

eşime vermiyorum o da ben de ortaya koyarız paraları istediğimzi gibi çekeriz ek kartlarımızla kalanı da vadeli hesaba atarız...
kusura bakma ama elalemin adamına kendimi kullandırtacağıma babamın evinde dizimi kırıp otururum daha iyi arkadaşım...
çekilcek hiçbir yanı yok eşinin.biraz ağr olacak ama tam bir asalak.çok sinirlendim nasıl laflar o laflar ya..kartını vericeksin ne demek...bu yaşına kadar ailen elalemin çocuğu rahat yesin içsin diye okutmadı seni.
:kızgın:

Bosan bak ıleerde senı aldatacak da namussuz :oklava: . Kadının parasına bu kadar dusen adamdan hayır gelmez. Bir once kendini kurtar meslege basladıgında kendıne aıt eve cıkarsın aılende bısey dıyemez. Baskası ne der dıye sen kendı genclıgını nıye bıtırıyorsun ne demek maas kartını ona ver kurtul bosanma. Hayat musterektır tabıkı esler arasında maddı ayarlamalar olur ama senınkı parazıt bir cok erkekteki gibi. Hazır bulursa azar bas gelemezsın. Uzgunum cok agır konustum ama genelde bu turler sonra cok darbe vuruyorlar.

Offffff çok sinirlendim. Daha 23sün, hatta evli olmak için o kadar küçüksün ki.

Yahu sen boşan, çalışacakmışsın nasılsa. Tut kendine bir ev, bul kendine hemcinsin ev arkadaşı kirayı yetiştiremezsen. Kendi başına yaşar gidersin. O adam seni sadece ayaklı atm olarak görüyor, seni eşi olarak gördüğünden bile şüpheliyim. Kimseye bişey söyleme, aç davanı, annene babana da söyleme. Boşan ve kendi hayatını kur. Kimsenin bankası değilsin.

Ayrıca hem seni aldatıyor, hem banka gibi görüyor, üstelik yaş farkı da çok. Çürür gidersin söyleyeyim.

Bırakın artık o ne der bu ne der diye hayatınızı zehir etmeyi ya. Ne zaman birey olmayı kafanaza koyacaksınız, bunları okudukça geriliyorum. 23 yaş, yolun başındasın bir an önce kurtar kendini, kendi ayaklarının üzerinde dur, ana baba da takma.

Son düzenleme:
birliktelikte sen ve ben varsa,eger biz kavramı yoksa zaten o evlilik sarsılmak durumundadır..ama nediyim canım sabret biras umarım çocugun yoktur yoksa eger düşünme uzun bi süre..

Kesinlikle..
Önemli olan kartın kimde durduğu değil, paranın harcanma şeklinİe nasıl karar verildiğidir.

Boşanmayı falan düşünme, ne yapacak vermezsen öldürecek mi? Huzursuzluk çıkaracak,

kıyamet koparacak....Psikolojik şiddet uygulayacak.. Yapsın ne yapalım. Bütün bunlar

direncini kırmak için... O da mutsuz olacak bu süreçte... Dimdik dur, vermiyorum de..

Zayıflık göstermeden kararlı bir şekilde hatta inatla

Çok istiyorsa o versin dilekçeyi, çıksın hakim önüne.. Karım maaş kartını vermediğinden onu boşuyorum desin...

Bir de sorarmısın eşine ananesi babaannesi anası..
Hep vermişler mi maaş kartlarını kocalarına?
Onlara da kocaları sana şu kadar yıl baktım diye başların kakmışlar mı?
Yoksa adam gibi evlerinin eşlerinin çocuklarının bakımını üstlenmiş, ekmek paralarını getirmiş mi dedeleri?

konu maaşınız vermek değil ama eşinizin bu kadar geniş olup her kuruşunuza elini koymasıı yanlıs tabiki o istemese sen vereceksin belkide hayatım su paramlada su borcu kapatalım diye değilmi burda eşinin tutumu cok yanlıs.1.kesinlikle suanda cocuk yapma derim kesinlikle uzun bi süree bosan diyemem biraz daha bekle bakalımmm nasıl ilerleyecekkk.boşansan baban calıstırmam diyomus buda cok kötü.ama olsunn büyüklerrin kalbi pamuk gibidir emin oll sana kızgın baban kaçtıgın için ondan böle konusuyo eşine uzak bi yerde çalışırsın onlarada uyarsan sorun kalmaz eger boşanırsan tabikii biliyorum bu durumu bende kaçarak evlendim

Ailenizin bu tepkisi normal... bende boşanıcam zaman neler neler şart koştular..

Hele abim dışarı çıkmak yok.. her işte çalışamazsın benim rızam olacak falan fişman

Konuştu durdu.. eyvah dedim.. kendimi berbat hissettim boşanıyorsak afedersin.şeyden

çıkıp gelmiyoruz heralde... şimdi ohoo ne abim karışır ne babam...

O ilk boşanıcam demenin etkisi şoku canım. bunu hiç ciddye alma

Boşan diyemem.. oluruna bak düzeltmeye ortak nokta bulmaya çalışın..

Ama dediğimi gibi ailenin dediği şimdililik laf canım.. kimse kimseye öyle posta koyamıyor

23 yaşında erişkin bir kızsın ayrıca yaşadıkların da seni olgunlaştırmış cnm okumuşsun bir mesleğin bir işin var ne dayağı çekmek zorundasın ne aldatılmayı ne de ezilmeyi ki ben işi olmayan kadınlara da şiddet ezilme ve aldatılma durumlarında ayaklarının üzerinde durup o adamlardan ayrılmalarını tavssiye ediyorum yoksa ömür boyu katlanarak artan bu üzücü yıpratıcıdurumlara katlanmak zorunda kalırsın. ne ailenin tepkisini ne de eşini takma artık evini tut gizlici önce hiçkimseye yalkın olmayan bir yerden sonra da evinden şimdilik sana yetecek şeyleri git ailen de zamanla tek başına ayakta durabildiğini gördükçe seni affedip bağırlarına basacaklardır. sonuçta onların canından bir parçasın Allah yardımcın olsun cnm hayat çok kısa değmez hiçbirşey ve hiçkimse için

Geçmiş olsun diyeyim öncelikle. ılk olarak eşin hastalıklı bir insan olduğu için tabiki. Güzelim neyi bekliyorsun? Eşinin değişmesinimi? Eşinle aranda 10 yaş var sanırım. Bu adam zaten değişmez. Sende böyle giderse ruh hastası olursun olur biter. Kaçmışsan ne olmuş. Kaçarak evlenenler illaki ömür boyu kendine bile güveni olmayan karısının maaşına muhtaş bir kocayı çekmek zorunda mı sanıyorsun ? Başta yapmışsın hatanı bitanem. Ok aman sorun çıkmasın aman eşimden değerli mi ne olacak diye sabretmişsin. Ama bizler maalesef eşlerimiz için öyle fedakarlıklar yapıyoruz ki.... Bir eğitimci diyor ki, SONUNDA SENıN ıÇıN SAÇIMI SÜPÜRGE ETTıM DıYECEKSENıZ, O KADAR KENDıNıZı PARALAMAYIN. GEREKTıĞı KADAR FEDAKARLIK YAPIN, KARŞINIZDAKıNE HAKETTıĞı KADAR DEĞER VERıN...Aksi bir durumda kendimiz üzülüyoruz çünki. Bir kaç soru sormak isterdim sana aslında. Mesela, Annene söylemişsin o kadarda kötü karşılamamış ayrılmak isteğini, eşinle aynı yerde çalışacak olduğun için(yanlışım varsa düzeltin ben böyle anladım çünki) eşin rahat vermez sana o yüzden baban çalıştırmaz demiş sanırım. Peki sen ordan başka bir yerde çalışamazmısın? Yani ne bileyim eğer kendine güveniyorsan bul bi,r yolunu canım. Çünki sana abla tavsiyesi, bu adam heleki bu yaştan sonra değişmez. 7 de neyse 70 te de odur. Beyni değişmesi lazım önce. O yüzden kendine bak güzelim. Çok gençsin. ıleride öyle pişman olursun ki ah aklım dersin şimdiki aklım olsa çekmezdim dersin değmezmiş dersin. Çocuğun olmaması şuan için çok güzel inan. Ne olursa olsun kendine güven tatlım. Ayrılmayacaksan bile maaş kartını asla verme asla. Bu kadar ezdirme kendini. Bu kadar ayaklar altına alınmasına izin verme. Burs kartınmı var neyin varsa al bir şekilde. Sen çocuk değilsin harçlık mı alacaksın sonrada ne harcadın diye soracak ha ? Bak şuna. O kadının delisini görmemiş kuzum. Edepsizliği başını aşmış. Akıllı ol sende. Akıllı ol. Allah yardımcın olsun. Sevgiler...a.s.

akılsız kızlarım benim ya

ya kızlar tamam iyi nbiyetlisin be güzelim ama eşinin huyunu biliyorsun ne diye açık açık herşeyi detayına kadar anlatıyorsun..

birincisi bankaya yattığını nerden biliyor söyleme elden alıcam de

ikincisi ve bence bu çok öenmli maaşının nekadar olduğunu asla bilmemeli hep eksik bilmeli

bayramlarda ekstra günlerdeki harçlıklarından haberi olmamalı

umarın altından kalkıcağın bir yol bulursun.. herzaman gizli saklı paran olsun be güzelim

bana nişanlım çalışma dedi evlenmek iin tek şartım buydu eğer çalıştırısan evlenirim yoksa yok dedim
ben sana baakarım dedi tamam dedim ozaman çalıştığım bana kalır..

tabi hepsi bana kalma zyarıdm ederim ama ağzımdan hep bunu duymuştur o benim asla eve vermem
sadece alışmasın diye ..

sende güzelim sakla herşeyinii söyleme öylee maaşının miktarını alıcağın günü vs..

okurken bile sinirlerim tepeme cikti:oklava:
boyle birsey normal degil yani
hem ben ailenin sana kotu davranacagini sanmiyorum evli oldugun halde her ihtiyacini karsilamaya calisan insanlardan bahsediyorsun ne kadar sanslisin
bu para meselesi hic hos degil sen bastan yuz vermissin arkadasim
bizde de esim calisiyor ben calismiyorum inan paranin nereye gittigini tek tek anlatir boyle kendini sorumlu hissediyor eve gelen paralarin nerdeyse hepsini bana verir gerci bizimkiler hep hesapta oluyor
nakit oldugu zaman kendine sigara v.s parasini ayirir
bunlar sende kelsin der yani olmasi gereken budur
ne yapicagini en iyi sen bilirin arkadasim ama hiiiiiiiiiic normal birsey degil bu
hakkinda hayirlisi olsun

Back