Eim, maa kartm ve kle gibi alan ben

Bak arkadasim onceki konularini da biliyorum onlara da yazmistim hatirliyorum...
Hayat senin karar verecek olan sensin, annenin babanin esinin ne dedigi onemli degil onemli olan senin ne istedigin ne baban karisabilir sana ne esin ne de halan bizim toplumda maalesef ki boyle bir cahillik boyle bir bilmislik var ayrilmis kadina ne gozle bakarlarmis kim ne gozle bakiyosa baksin madem!
Cok sinirleniyorum bu konularda millet aya cikiyor bizim konustugumuz konuya bak bizim toplumumuza bak korkularimiza bak!benneyaptımki
Benim gorusum tabii ki once oluruna bak eger tahammul edemiyorsan simdiye kadar verdim ne degisti giden hep benden oldu diyorsan duzelmeyecegine inaniyorsan elinden geleni yaptiysan savasini verdiysen asla kahrini cekme derim okumussun ne guzel meslegin var parani kazanabilirsin kesinlikle kimseye minnet etme kendin icin yasa...
Dilerim hersey biran once yoluna girer...a.s.

zaten mantıklısıda o değil mi yaşakkıdı

cidden çok şımarmış.
tabikide sizde çalışınca yardım ediceksiniz ama kart neden onda durucak

anca kartımı su sekılde verır bana odaa maaası tamamen ceker sonra otekı maas gunune kadar sende kalsın der..yanı rezıllık cekıcem calıssam da evde ıslerım sorumluluklarım olacak..ıhtıyaclarım olacak e artık calsııyorum aıleme de aldıramam utanırım..ben yol yemek karın tokluguna beyfendının kölesı olacagımö ben bu okulu bıtırmek ıcın cok caba sarfettım hem okudum hem calsıtım o paralarımı da aldı cektı.mısalen paramı cekıyor..snra bır ıhtıyacım oluyor alınıyor. adı ben aldım oluyor...ama ben o kadar calsımsıım zaten sana yuk olmuyorum desemde bırclar senın yzuunden dıye baslıyor

ailende anlayışsız heralde
neden göz yumuyorlar
ayrıca SEN BİR BİREYSİN KENDİ KARARLARINI KENDİN VEREBİLİRSİN

annem garıbım bır sey dıyemıyor ..babamı bılıyor tamam cekme gel bız sana bakarız dıyor ama ..o senı rahat bırakmaz bosansanda çalışamazsın dıyor sonra babam baslıyor sartlarını saymaya annemde mecbur onay verıyor kalmaya gıdıyorum sadece annemlere o zaman bıle ordan kacasım gelıyor babam bunaltıyor..kac yasında ınsanım ya.çok bunaldım.

üniversiteden mezun olacağınıza göre aşağı yukarı 22-23 yaşındasınızdır. bu yaştaki bireyler kendi kararlarını verebilecek yeterliktedirler. ne anne-babanızın ne de eşinizin kölesisiniz. bence hayatınızı ilgilendiren konularda kendiniz karar verin. başkalarının hayatını yaşamayın. kendi mutluluğunuzu kendiniz inşa edin. çok üzüldüm ben yazdıklarınızı okuyunca...

malesef elimden gelenı yaoacagım ama sımdı gercek yuzunu daha ıyı goruyorum ben nasıl bır adamla evlıyım sımdı anlıyorum..en cok yapacagı sey maasımı vermeyınce sıddet e basvurmak olur acız ınsanlar konusarak hallemedıklerını malesef hayvanlar gııbı davranarak dıle getırıyorlar:sm_confused:

23 yasındayım canım..ama tutup ben bosandım calısmaya devam edıcem desem babam karsı cıkacak ..en fazla hadı cektım gıttım kendıme ev tuttum desem onların destegı olmadanda ne yaparım bılmıyorum

Sirinecim, lüften alinma darilma ama esin gibi adamlara tek bir kelime yakisir...lakin telafuz edemicem....kötükedihüso

Kesinlikle bir erkege böyle seyleri yakistiramiyorum ben...karisinin parasina altinina göz diken adama adam demem!

Hayat müsterek tabiki...sende calisacaksin oda calisacak...ikiniz beraber oturup yiyeceksiniz...lakin karti ben alayim..para benim elimde olacak gibi sacmaliklara kesinlikle gelemem...:1closedeyes:

Sakin kartini falan verme....avucunu yalasin...adam sanki kendine es degil bankamatik aramis.

Belki ben sacma düsünüyorum ama esimin parasi benim paramdir benim param yine benim paramdir...bunu esimede defalarca söyledim..her defasindada gülmekten yarildi..cünkü neticede yine harcadigim yer belli...evim ve ailem..

canım okurken başıma ağrı girdi çok üzüldüm haklısın ailende destek çıkıyo ama şartları hoş değil boşamı okudun sende haklısın .....eşimde kusura bakma ama neyse kötüde söylemek istemiyorum içimden çok şey geçiyor neyse bu işten hayır gelcenide sanmıyorum adam alışmış benim bi arkadaşım boşanmıştı bu sebepten bide çocuk olmuştu ama dayanamadı sen bari çocuk yapma canım ..eşinin yaptığı tamamen saçmalık bakacak tabi allah allah sanamı güvenmiş ! ben çalışmıyorum ama eşimin maaşını yarı yarıya bölüşüyoruz düşün istediğim gibi harcıyorum bu benim hakkım kusura bakmasın benim eşim enayimi bu durumda bende ona sorarım ! allah yardımcın olsun canım bu zamanda hala dul zihniyeti taşımalarınada anlam veremedim babanın ailesinin ama kusura bakmasınlar 4 duvar arasında çektiğini sen biliyosun onlara ne oluyo...?

arkadaşım..git bankaya..maaş kartımı kaybettim,çaldırdım vs. de..
yeni bir kart çıkarttır ve bir daha verme..
eşinin eline bakan adamdan da hayır gelmez..
madem işin varmış,boşan ve kendi hayatını kur.Babanın baskıları seni bağlamasın.sen okumuş,çalışan bir bayansın...
Kendin için yaşa..

yorumun için teşekkür ediyorum canım..ben artık kendimi eşimin söylemleri sonucu bencil hissediyordum yani buraya yazmasam artık bır maas kartım olmayacaktı...çocuk asla ıstemıyorum...yanı öle bır duruma sokuyorkı ınsanı kendı bursum kendı param ı alıyor harcıyor.sonra bana bırsey alındıgında vay ben sana sunu aldım bunu aldım..ben hafta ıcı okula gıttım haftasonları calıstım..bır yandan evım dıger yandan esımın bın turlu rezıllıgını cektım..yanı artık katlanamıyorum..bana zarar verıyor cektıklerım gecen hafta hastanelerdeydım ..defalarca dusup bayılmısım..aılem de buna sahıd oldu..esım evlılıgım yuzunden oldugunu bılıyorlar ama ıs bosanmaya gelınce yokkk anlamıyorlar...şartlarımız diye baslıyorlar.ayrılsam esımden evı bana bıraksa ben oderım kıramı;elektırık suyumu bıraz zorlanırım maasıma zam yapılana kadar ama ıste esım ole adam degıl...bırakmaz kavga ettıgımız de bıle salonda yatan ben oluyorum

canimm sen sinirlarini koy esine kavgada etsen inat et..yoksa bas edemezsin..
eger ayrilmayi dusunursende calistigin yeden yada okuldan bikac arkadas bulup cikarsin eve..
ailede boyle yaparsa olmaz ki..
bosansanda sen evlatsin..destek olmalari lazim..

Son düzenleme:

işte dediğim gibi eşim insanlık yapsa başka eve çıksa ben bu evin giderlerini karşılarım aileme de ben burda kalacagım gelır gıderım ısım burda der tavrımı korurum...ama ev tutmaya kalksam hem daha maas almadım hem esya vs almak problem olur alamamay Allahım keske bıraksa bana evı gıtse ya:artık baska carem kalmadı..yazın polislik alımlarına basvurup gıtmek..tayın cıkınca aılem alamaz ya ısten ..

okurken ben bile sinir oldum...bunca yıl boşuna mı okudunuz?
aile ,aile değil koca koca değil..aşagı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık misali...kartını eşine verme istediği kadar kendini yırtsın...

katiliyorum özellikle son cümlenevereliniortak
ben çalişcam kazancam maaş kartim onda durcak
hayatta elini bile sürmez eşim
gururludur onurludur çalişmiyorum ama işsizlik maaşi aliyorum
işsiz olduğum için 5 aydirmafoldumben 2 tane tişört aldim hediye gecenlerde
onu bile almiyordu inan kendine harca diye

Yani arkadaşim hiç kusura bakma ama
bence bunda senin hatan çok büyük
Öyle aliştirmişsin adami öylede devam etmek istiyor
bir çocuğa hergün şeker verip aliştirip birgün vermezsen
çocukta hakli olarak ağlar

okurken o kadar sinirlendim ki bir an babam geldi gözümün önüne annem calısan bayandı annemin kredi kartlarını alır bi güzel borc yapar borcuda anneme yıgardı hala ve bu evimizde olan küçücük sorundan bir tanesi...lafı uzatmayım artık annem ona kart filan vermiyor ama düzelmedi hep sebebi olmayan borcu vardır evin erkegi dedil sanki klava:hiç suya sabuna karısmaz senin esin de ilerde böyle olur..bak biri demişti dersin ..bence kendi yolunu ciz..Allah yardımcın olsun

aman yolunda gıtsın hersey aman ıstegıı para olsun aman aılem bosanırsamn ne yapar aman okula gondermezler benı dıye dıye yıllardır hep sustum hep o bagıran kızan taraf olddu ben haklıda olsam hep sustum..boyle olsun ıstermıydım artık yasım buyudu 18 yasımdakı gıbı degılım artık herseyın daha bır farj-kındayım nasıl bır admala evlendıgımı bugun anladım malesef..

aynen eşimde zamanında bana kredı kartı aldırıp gıdıp ıcınden para cekıp;yatırmamıstı sonra ıcra takını olunca mecbur yatırdı..ve ben o sıra calısmıyordum ve ogrencıydım..aılem bunu duydugunda ıse babama aaa ben ona kızdım habersız aldı onu n neıne oğrencıye kart mı lazım demıstı:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…