Ehliyetimi kaybettim

mickeymouse1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2019
607
-43
Ehliyetimi kaybettim sandım ama evdeymis buldum tekrar ehliyetimi. Şimdi tekrar ehliyet çıkarmam gerekicek ama 1220tl. Parayı geçtim birsürü rapor vs alınması gerekiyormuş acaba sağlık ocağı rapor verir mi? Büyük hastaneye mi gitmek gerekiyor? Biraz ertelesem zam gelir mi diye düşünüyorum gidip hemen mi çıkartsam? Çok da üşeniyorum

Önce nüfustan randevu alıyorsunuz. sonra biyometrik fotoğraf çektiriyorsunuz, sonra aile hekiminden ehliyet için rapor alıyorsunuz, sonra harcınızı yatırıp randevu gününüzde nüfusa gidiyorsunuz.

not: ehliyetinizi e-devlet üzerinden iptal etmediyseniz hiçbir şeye gerek yok. Kullanmaya devam edebilirsiniz. İptal ettiyseniz tüm bu işlemlerden önce nüfusa gidip bir sorun bakalım iptali geri alma ihtimalleri var mı diye.

O kadar çok teşekkür ederim ki harikasınız ya, sırayla anlatmıssınız Ben arayıp sordum sadece ilk 24 saat geri alabilirsiniz demişti. O yüzden tekrar ehliyet çıkarmam gerekecek.

Bir de bunu hemen mi yapmam gerekir? Zam gelmeden önce yapmak istiyorum da. Acaba en son ne zaman zam yapıldı bilginiz var mı? Yeni bir tarihte zam yapıldıysa hemen çıkartmama gerek yok diye düşündüm çünkü

Aile hekimi veriyorsa çok iyi. Büyük hastaneler çok uğraştırıyor çünkü
Verir,kaybettiğinizi söylersiniz..
Uzman'in onayını da isteyebilir (belirli dallarda)ancak sizinkisi kayıp olduğu için o kadar zorlayacagini sanmıyorum.

Kaybetme durumunu bilmiyorum ama aile hekimine gitmeden önce e-devlet üzerinden kişisel sağlık formunu doldurmanız gerekli. Ben değişim için o şekilde yapmıştım. Aile hekime raporu görüp bi kaç muayene ile raporu veriyor

Eger bir tanı varsa büyük hastahaneye sevk ediyor o yüzden özel hastahaneye gitmenizi öneririm sevk işi çok ugrastiriyor çünkü

En son ne zaman zam geldi acaba bilgisi olan var mı? Zam gelmeden bu işi halletmek istiyorum ama bu aralar başka işlerim de var

Aile hekimi veriyor o raporu. Hatta bende kaybetmiştim sonra buldum ama ehliyetim zaten eskiydi. Yenilemiş oldum. Ehliyetimi kimliğime de işlettim.
Ehliyeti kimliğe işletmek ne demek? Bir de parmak izi ve imza zorunlu mu? Mesela benim babaannem kimliğinde imza yok ama geçerli kimlik yani

Gecen aralikta ben kaybettim yaziyorim aşamaları
nufus randevu ordan harc yatirin
Randevu gununden önce saglik ocağı aile hekimi yani ehliyet kaybettim saglik raporu alicam
dr bana e devletten bi form var adi aklima gelmedi onu doldur dedi 2 dk disarda doldurdum e devlette bisey beyan formu idi aklimaa gelmeyooorr sonra sistmeden gordu raporu aldim nufusa gittim orda kaybedis tarihi vs soruyorlar foto ile yenisi icin islem başlıyor

Ehliyeti kimliğe işletmek ne demek? Bir de parmak izi ve imza zorunlu mu? Mesela benim babaannem kimliğinde imza yok ama geçerli kimlik yani
Bi kaç kişiden duymuştum bende yeni çipli kimliklere işleniyo diye. Kimliğimede işletmek istiyorum dedim hemen orda bi cihaz vardı ona tuttu tamam dedi. Parmak izi verdim mi yeni hatırlamıyorum ama imza atmıştım. Parmak izi zaten sistemde vardı.

Evet ya yeni kimliklerle ehliyet birleşiyormus ama maliyeti nedir bilemedim ehliyet harcimi yatiyor kimlik harcimi acaba
Ücretsizmiş.

Kişi yeni kimlik kartı ve yeni sürücü belgesine sahipse kimlik ile ehliyet birleştirme işlemi için herhangi bir ücret ödemiyor.

Böyle bir bilgi var.

Reactions: Cac
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…