kursta tamamen profesyonel hocalar ders veriyor. sen kurstan önce amcanla yola çıkacaksın, ilk hatanda sana bağıracak, belki hakaret edecek, daha çok panik olacaksın. hata hatayı doğuruyor. amca dayıyla olmaz lafıyla kastettiğim şey buydu. amcan sana kızınca yapamayacaksın, yapamadıkça soğuyacaksın, gözünde büyüyecek, kursa gidince de sıkıntı yaşayacaksın, ön yargı oluşacak. kendiniz de kursa gidiyorsunuz lafın çok komik olmuş, kursa gitmek zaten ZORUNLU :) kurstaki dersi almazsan ehliyeti de alamazsın. kendi ağzınla söylemişsin işte, kimse öğretmiyor diye. o yüzden kimseye bakma, yazıl bir kursa, elinizin altındaki pratiği de kurstaki hocanla birşeyler öğrendikten sonra yaparsın. kaç ay sürüyor soruna net cevap veremem çünkü bunun direksiyondan önce teorik dersleri, sınavı falan var. onu buradakilere değil gideceğin sürücü kursuna soracaksın, illere göre de sınav programları farklı oluyor çünkü.Amcayla dayiyla olmaz diyosunuz ama siz kendinizde kursa gidiyosunuz 2 kez kalmissiniz. Bende istiyorum ki biri bana ilk once ogretsin arabamiz var zaten. Ama kimse ogretmiyor. Biraz pratik yapsam sorna girsem daha iyi olur die dusundum. Bide kac ay suruyor bu isler? Okulum eylülde aciliyor ben agustosta girmeyi dusunuyorum
Oğlum da 19 yaşına yeni girdi ve ehliyet kursuna yazdırdık 2250 tl ye geliyor, benim oğlum araba kullanmasını biliyor ama yinede derslere girecek,kızım da 3 sene önce aldı ehliyetini ve araba kullanmasını bilmiyordu ama kursta çok güzel öğretiyorlar ilk sınavda aldı siz de kolay öğrenirsiniz inşallahAyy gercekten mi. Birde ben konfeksiyonda calismaya baslicam 1000tl alicam 2 ay 2000 tl yapar. Ehliyet icin uygun bi miktar mi sizce
Cok net bir aciklama olmus tesekkur ederim :)kursta tamamen profesyonel hocalar ders veriyor. sen kurstan önce amcanla yola çıkacaksın, ilk hatanda sana bağıracak, belki hakaret edecek, daha çok panik olacaksın. hata hatayı doğuruyor. amca dayıyla olmaz lafıyla kastettiğim şey buydu. amcan sana kızınca yapamayacaksın, yapamadıkça soğuyacaksın, gözünde büyüyecek, kursa gidince de sıkıntı yaşayacaksın, ön yargı oluşacak. kendiniz de kursa gidiyorsunuz lafın çok komik olmuş, kursa gitmek zaten ZORUNLU :) kurstaki dersi almazsan ehliyeti de alamazsın. kendi ağzınla söylemişsin işte, kimse öğretmiyor diye. o yüzden kimseye bakma, yazıl bir kursa, elinizin altındaki pratiği de kurstaki hocanla birşeyler öğrendikten sonra yaparsın. kaç ay sürüyor soruna net cevap veremem çünkü bunun direksiyondan önce teorik dersleri, sınavı falan var. onu buradakilere değil gideceğin sürücü kursuna soracaksın, illere göre de sınav programları farklı oluyor çünkü.
sen amcayı dayıyı bekleme direksiyon için, kurstaki hocandan öğrenmeye başlasan daha iyi olacak. bazı hocalarla anlaşamayabiliyorsun mesela ben 13 saat erkek bir hocadan aldım, bağırıp çağırma, hakaret falan yoktu ama adamda birşey vardı ben çok geriliyordum. saçma sapan bir psikolojiye sokuyordu beni, baktım olmayacak hocayı değiştirdim. kadın hoca verdiler, onunla müthiş iyi anlaşıyoruz ve çok daha rahatım mesela direksiyon başında. özgüvenimi yerine getirdi. sınav sırasında stres yapıyor olmam da benim kendimle alakalı bir konu, senin de başına aynı şey gelecek diye bir kural yok. ilk sınavımda acele ettiğim için stop ettirdim, 2. girdiğim sınav günü çok kötü bir haber aldım, bütün motivasyonum dağıldı, o kafa ile girdim ve kaldım yani. ama iyi kafa ile sınava girip stres yapmazsan ve derslerin de iyi geçmişse alırsın büyük ihtimalle. o yüzden kimseyi karıştırma, kurstaki araçlar farklı, muhtemelen sınava da ders aldığın araçla gireceksin, pedalları falan hep etkiliyor insanı. sen temel şeyleri kursta öğren, pratiğini yap, boş zamanlarında yapabiliyorsan elinizdeki arabayla da pratik yaparsın, farklı araca (kursun arabası ile sizdeki araba aynı değilse yani) oturmuş olsan da öğrenmiş vaziyette oturursun yani.
Tebrik ederim :)Bence Tam zamani. Böyle seyler ilerki yaslara kalmamali. Akrabaylada olmaz bu is sinirli olurlar yanlis yapildimi. Zaten Yazili sinav en basiti. Sonra direksiyon dersi aldinmi tamamdir korkacak bisey yok. Ben kendimde kursa gitmeden araba Hic kullanmadim. Kurs ögrenmek icin var ve Hem yazili Hem direksiyon sinavinda tek seferde gectim.
Amin insallah sizin oglunuzda alir ehliyeti :)Oğlum da 19 yaşına yeni girdi ve ehliyet kursuna yazdırdık 2250 tl ye geliyor, benim oğlum araba kullanmasını biliyor ama yinede derslere girecek,kızım da 3 sene önce aldı ehliyetini ve araba kullanmasını bilmiyordu ama kursta çok güzel öğretiyorlar ilk sınavda aldı siz de kolay öğrenirsiniz inşallah
9 hazirana kadar başvurmanız lazım internetten sınav tarihlerine bakabilirsinizAmcayla dayiyla olmaz diyosunuz ama siz kendinizde kursa gidiyosunuz 2 kez kalmissiniz. Bende istiyorum ki biri bana ilk once ogretsin arabamiz var zaten. Ama kimse ogretmiyor. Biraz pratik yapsam sorna girsem daha iyi olur die dusundum. Bide kac ay suruyor bu isler? Okulum eylülde aciliyor ben agustosta girmeyi dusunuyorum
Amcayla dayiyla olmaz diyosunuz ama siz kendinizde kursa gidiyosunuz 2 kez kalmissiniz. Bende istiyorum ki biri bana ilk once ogretsin arabamiz var zaten. Ama kimse ogretmiyor. Biraz pratik yapsam sorna girsem daha iyi olur die dusundum. Bide kac ay suruyor bu isler? Okulum eylülde aciliyor ben agustosta girmeyi dusunuyorum
ehliyete girmek ne ola ki ? yurttan ayrılmayı da çözemedim. Her neyse ilk kullanmayı ogrendigin araç çok önemli Onu biliyorum. Araba Araba kadar eskiyse öğrenmek o kadar güç.Merhaba arkadaşlar. Ben 19 yasindayim. Üniversite 1.siniftayim. okul bitti ve ben calismaya baslicam. Ehliyete girmek istiyorum ama daha önce hic araba kullanmadim. 2 kere denemek icin amcam ögretecekti ama arabalar geciyordu bos yer bulamamistik panik oldum süremedim. Sizce ehliyet almak icin daha erken mi? Okulu bitirip mi almaliyim kafam cok karisik. Bu sene ehliyeti alirsam yurttan ayrilmayi dusunuyorum arabayla gidip gelirim diye dusunuyorum üniversiteye
Merhaba arkadaşlar. Ben 19 yasindayim. Üniversite 1.siniftayim. okul bitti ve ben calismaya baslicam. Ehliyete girmek istiyorum ama daha önce hic araba kullanmadim. 2 kere denemek icin amcam ögretecekti ama arabalar geciyordu bos yer bulamamistik panik oldum süremedim. Sizce ehliyet almak icin daha erken mi? Okulu bitirip mi almaliyim kafam cok karisik. Bu sene ehliyeti alirsam yurttan ayrilmayi dusunuyorum arabayla gidip gelirim diye dusunuyorum üniversiteye
Gecmis olsun :) giricem ama umarim is bulmak konusunda yanilmamehliyet kursu fiyatları her yerde standart artık. eşim daha yeni aldı ordan biliyoruz. ben 10 sene önce aldım ehliyeti, o zaman park filan ettirmiyorlardı, biraz sür U dönüşü yap sağa yanaş bitti modundaydı sınavlar. ehliyeti aldığımdan beri hiç trafiğe çıkmadım, 10 sene sonra araba aldık arabayı aldığımızın 2.günü kaza yaptımdaha yeni atlattım sayılır şoku, hocayla çalıştım bir süre şimdi kendi başıma trafiğe çıkabiliyorum rahatça. demem o ki sınav sistemi gittikçe zorlaşıyor ne getirecekleri belli olmaz. bir an önce al. aldıktan sonra da hemen trafiğe çık pratiğini hiç kaybetme. sonra en baştan öğrenmek zorunda kalıyorsun her şeyi resmen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?