bak canım benim, fiyatlar da artık standart. 14 saat zorunlu direksiyon dersi + 2 saat simulasyon (ki çoğu kurs simulasyon yaptırmayıp o 2 saati de zorunlu direksiyon dersine dahil edip 16 saat direksiyon dersi olarak size sunuyor) ve teorik dersler vs. 1150-1250 arasında. sınav harçları senin kendi cebinden çıkacak, 2017 teorik sınav ücreti 60 TL, direksiyon sınavı ücreti 80 TL. direksiyon sınavında kalırsan 2. sınava girebilmek için 2 saat direksiyon dersi alman zorunlu. 2 saat direksiyon dersi (80+80) ve sınav harcı da 80 toplamda 240 TL maliyeti var sınavdan kalmanın. kurs ücretine taksit yapıyorlar yani parça parça ödüyorsun. bu 1250 civarı dediğim para senin kursa ödeyeceğin para. sınav harçları ve ehliyeti kazandığında devlete yapacağın ödemeler falan ekstra oluyor ve Türkiye'de ehliyet almanın en düşük maliyeti şu an 2000 TL civarı. sınavlardan kaldıkça dediğim gibi para ödemen gerekiyor 240 TL. bunlar en alt sınırlar ama istersen sınavdan kaldıktan sonra 2 saat değil de 5 saat direksiyon dersi alabilirsin ücretini ödeyeceksen. kurstan daha fazla direksiyon dersi almak istiyorsan ücretini ödedikten sonra istediğin kadar özel ders alabilirsin. benden sana çok önemli tavsiye, kurstaki direksiyon hocandan memnun kalmazsan vakit kaybetmeden hocanı değiştir, hocan çok önemli çünkü. ben öyle bir hata yaptım, beni hocam strese sokuyordu, yapabiliyorken yapamaz hale geldim onun yüzünden, uyuşamadık ama salak gibi 13 saat ders alma hakkımı onunla çarçur etmiştim. sonra hocam değiştir meğer ben öğrenmişim haberim yokmuş, hocam sayesinde derslerde sorunum kalmadı. 2 kez kaldım ama benim yüzümden tabi, hatamı biliyorum. benim kalmamın kursla bir alakası yok yani, ilk sınavımda acele ettiğim için debriyajı kaçırıp stop ettim, 2. sınavıma girmeden kısa süre önce kötü bir haber aldım (hani şu geçenlerde marmaris'te olan kaza, 24 kişinin öldüğü, orada bir yakınım vardı), kafam allak bullak oldu, odaklanamadım ve hata yaptım yani. bu arada benim sınava girdiğim yer bariz şehir içi trafiği olan bir yer, bol bol dur kalk yapmak zorunda kalıyorum.