• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ehliyete girmek

bak canım benim, fiyatlar da artık standart. 14 saat zorunlu direksiyon dersi + 2 saat simulasyon (ki çoğu kurs simulasyon yaptırmayıp o 2 saati de zorunlu direksiyon dersine dahil edip 16 saat direksiyon dersi olarak size sunuyor) ve teorik dersler vs. 1150-1250 arasında. sınav harçları senin kendi cebinden çıkacak, 2017 teorik sınav ücreti 60 TL, direksiyon sınavı ücreti 80 TL. direksiyon sınavında kalırsan 2. sınava girebilmek için 2 saat direksiyon dersi alman zorunlu. 2 saat direksiyon dersi (80+80) ve sınav harcı da 80 toplamda 240 TL maliyeti var sınavdan kalmanın. kurs ücretine taksit yapıyorlar yani parça parça ödüyorsun. bu 1250 civarı dediğim para senin kursa ödeyeceğin para. sınav harçları ve ehliyeti kazandığında devlete yapacağın ödemeler falan ekstra oluyor ve Türkiye'de ehliyet almanın en düşük maliyeti şu an 2000 TL civarı. sınavlardan kaldıkça dediğim gibi para ödemen gerekiyor 240 TL. bunlar en alt sınırlar ama istersen sınavdan kaldıktan sonra 2 saat değil de 5 saat direksiyon dersi alabilirsin ücretini ödeyeceksen. kurstan daha fazla direksiyon dersi almak istiyorsan ücretini ödedikten sonra istediğin kadar özel ders alabilirsin. benden sana çok önemli tavsiye, kurstaki direksiyon hocandan memnun kalmazsan vakit kaybetmeden hocanı değiştir, hocan çok önemli çünkü. ben öyle bir hata yaptım, beni hocam strese sokuyordu, yapabiliyorken yapamaz hale geldim onun yüzünden, uyuşamadık ama salak gibi 13 saat ders alma hakkımı onunla çarçur etmiştim. sonra hocam değiştir meğer ben öğrenmişim haberim yokmuş, hocam sayesinde derslerde sorunum kalmadı. 2 kez kaldım ama benim yüzümden tabi, hatamı biliyorum. benim kalmamın kursla bir alakası yok yani, ilk sınavımda acele ettiğim için debriyajı kaçırıp stop ettim, 2. sınavıma girmeden kısa süre önce kötü bir haber aldım (hani şu geçenlerde marmaris'te olan kaza, 24 kişinin öldüğü, orada bir yakınım vardı), kafam allak bullak oldu, odaklanamadım ve hata yaptım yani. bu arada benim sınava girdiğim yer bariz şehir içi trafiği olan bir yer, bol bol dur kalk yapmak zorunda kalıyorum.

Ben debriyaj ne vites nasıl atılır falan bilmeden kursa gittim. Valla 6 yıldr da aslanlar gibi kullanıyorum arabayı masallah :P ilk yıllarda zorlandım tabi ama artık kendime güvenim geldi.

Geciktirme bence.

Ehliyete girmek ne kız ortak danaya girmek gibi ehliyet alıcam desene :KK48: imkanın varsa al tabi niye erken olsun.önce kursta direksiyon derslerinde öğrenirsin sonra babanla falan pratik yaparsın.en güzeli öyle.

Benim de niyetim var lakin hiç cesaretim yok yahu.
Nedense bir korku var uzerimde.
Aklıma koyup da yapamadığım şey yoktur.
Bu konuda basiretim bağlanıyor valla.
Önce cesaretimi toplamalıyım da o nasıl olacak hiç bilmiyorum.
Sonra diyorum ki kimler kimler yapıyor ha gayret. Bu gaz 30 saniye falan sürüyor:)

7 kişi mi gireceksiniz? Ehliyet sınavına girmek yazsaymışsın keşke... 1500 civarı bir masraf çıkar sana, ben eski sistemle almıştım o civar ödemiştim . Yen'i sistem için belki daha fazla ödeniyordur

Ehliyet almak için araba kullanmayı bilmene gerek yok, kursta öğreneceksiniz işte

18 yaşımın dolduğunun ertesi günü ehliyete yazıldım daha önce hiç direksiyona geçmişliğim yoktu ilk kez kursta direksiyona geçtim hoca anlattı kontağı cevirdi ben mi kullanacağım dedim tabiki dedi sonra baktım ki araba gidiyor aaaa gidiyor bu diyiverdim şaşkınlıktan :D o gün bugündür araba kullanırım seneler oldu :D neden erken olsun bence geç bile kalmışsın ben almayanlara çok kızıyorum :D

Milli eğitimin belirlediği kurs fiyatı 1200 tl bu heryerde aynı. Yazılı sınav 70 harç 433 kart 139 direksiyon sınav 110 tl bize dün verilen fiyatlar böyle.

Ben istanbuldayım. Taban ucret uygulanıyor dedı ıkı surucu kursu bana. Toplamda 2200 küsür liradan söz edildi. Bana cok geldı. Bende direksiyon başına geçmemiş olanlardanım bu arada.

bak canım benim, fiyatlar da artık standart. 14 saat zorunlu direksiyon dersi + 2 saat simulasyon (ki çoğu kurs simulasyon yaptırmayıp o 2 saati de zorunlu direksiyon dersine dahil edip 16 saat direksiyon dersi olarak size sunuyor) ve teorik dersler vs. 1150-1250 arasında. sınav harçları senin kendi cebinden çıkacak, 2017 teorik sınav ücreti 60 TL, direksiyon sınavı ücreti 80 TL. direksiyon sınavında kalırsan 2. sınava girebilmek için 2 saat direksiyon dersi alman zorunlu. 2 saat direksiyon dersi (80+80) ve sınav harcı da 80 toplamda 240 TL maliyeti var sınavdan kalmanın. kurs ücretine taksit yapıyorlar yani parça parça ödüyorsun. bu 1250 civarı dediğim para senin kursa ödeyeceğin para. sınav harçları ve ehliyeti kazandığında devlete yapacağın ödemeler falan ekstra oluyor ve Türkiye'de ehliyet almanın en düşük maliyeti şu an 2000 TL civarı. sınavlardan kaldıkça dediğim gibi para ödemen gerekiyor 240 TL. bunlar en alt sınırlar ama istersen sınavdan kaldıktan sonra 2 saat değil de 5 saat direksiyon dersi alabilirsin ücretini ödeyeceksen. kurstan daha fazla direksiyon dersi almak istiyorsan ücretini ödedikten sonra istediğin kadar özel ders alabilirsin. benden sana çok önemli tavsiye, kurstaki direksiyon hocandan memnun kalmazsan vakit kaybetmeden hocanı değiştir, hocan çok önemli çünkü. ben öyle bir hata yaptım, beni hocam strese sokuyordu, yapabiliyorken yapamaz hale geldim onun yüzünden, uyuşamadık ama salak gibi 13 saat ders alma hakkımı onunla çarçur etmiştim. sonra hocam değiştir meğer ben öğrenmişim haberim yokmuş, hocam sayesinde derslerde sorunum kalmadı. 2 kez kaldım ama benim yüzümden tabi, hatamı biliyorum. benim kalmamın kursla bir alakası yok yani, ilk sınavımda acele ettiğim için debriyajı kaçırıp stop ettim, 2. sınavıma girmeden kısa süre önce kötü bir haber aldım (hani şu geçenlerde marmaris'te olan kaza, 24 kişinin öldüğü, orada bir yakınım vardı), kafam allak bullak oldu, odaklanamadım ve hata yaptım yani. bu arada benim sınava girdiğim yer bariz şehir içi trafiği olan bir yer, bol bol dur kalk yapmak zorunda kalıyorum.
Merhaba. Bende sinavlardan gececegimi düsünüyorum ama direksiyonda naparim bilmiyorum. 2 kere direksiyona gectim ve amcam bana bagiriyodu hep stop ediyodum ondan korkuyorum sadece. Bu arada basiniz sagolsun uzuldum sizin adiniza

Benim de niyetim var lakin hiç cesaretim yok yahu.
Nedense bir korku var uzerimde.
Aklıma koyup da yapamadığım şey yoktur.
Bu konuda basiretim bağlanıyor valla.
Önce cesaretimi toplamalıyım da o nasıl olacak hiç bilmiyorum.
Sonra diyorum ki kimler kimler yapıyor ha gayret. Bu gaz 30 saniye falan sürüyor:)
Ben kendime bi hedef koydum :) ehliyeti alirsam işe girdigimde araba alicam. Hemde seneye okula arabayla gidip gelmeyi dusunuyorum. Yurtta yapamiyorum yemek yok su yok. Sadece kahvalti var

7 kişi mi gireceksiniz? Ehliyet sınavına girmek yazsaymışsın keşke... 1500 civarı bir masraf çıkar sana, ben eski sistemle almıştım o civar ödemiştim . Yen'i sistem için belki daha fazla ödeniyordur
Evet ehliyete girmek :) suyu çıktı ama 2-3 kisi daha yazmisti bi sen eksiktin sagol ♡

18 yaşımın dolduğunun ertesi günü ehliyete yazıldım daha önce hiç direksiyona geçmişliğim yoktu ilk kez kursta direksiyona geçtim hoca anlattı kontağı cevirdi ben mi kullanacağım dedim tabiki dedi sonra baktım ki araba gidiyor aaaa gidiyor bu diyiverdim şaşkınlıktan :KK70: o gün bugündür araba kullanırım seneler oldu :KK70: neden erken olsun bence geç bile kalmışsın ben almayanlara çok kızıyorum :KK70:
Hahhah aa gidiyor bu nedir kiz Allah iyiligini versin :D benim sikintim sadece para. Ogrenciyim die almiyolar ise. Bende konfeksiyona girmeyi dusunuyorum bakalim alirlarsa giricem. Almazlarsa artik seneye okul bitince girerim işe ilk maasla ehliyete yazilirim. Herkes 18ine girer girmez ehliyete giremiyor maalesef

Hahhah aa gidiyor bu nedir kiz Allah iyiligini versin :KK70: benim sikintim sadece para. Ogrenciyim die almiyolar ise. Bende konfeksiyona girmeyi dusunuyorum bakalim alirlarsa giricem. Almazlarsa artik seneye okul bitince girerim işe ilk maasla ehliyete yazilirim. Herkes 18ine girer girmez ehliyete giremiyor maalesef

Doğru canım haklısın o konuda ama ben biraz fazla meraklıydım bıraksan galerici olurum hangi araba iyidir yakıtı iyidir çekişi nedir falan bu araba bu fiyata fazla mı herşeyi bilirim :D araba merakım biraz fazla

Milli eğitimin belirlediği kurs fiyatı 1200 tl bu heryerde aynı. Yazılı sınav 70 harç 433 kart 139 direksiyon sınav 110 tl bize dün verilen fiyatlar böyle.

Hangi şehirdesiniz siz? Ben istanbuldayım ve bana 1500 lira taban fiyat dendi. Toplamda 2200 küsürmüş

Bursa'da yaşıyorum. Hatta milli eğitimin fiyat tablosunu gösterdi.

O zaman ben ve benimle aynı dönem alanlar ve şu ankiler ciddi ciddi dolandırıldı. Çünkü ben İstanbul Maltepe 'de yaşıyorum. 2016 aralık ayında kayıt oldum kursa, 1300 tl ödedim kurs ücreti olarak. Ki bir kaç kurs ile görüşmüştüm hep aynı fiyat söylendi. 1 ocak itibari ile de 1500 tl oldu fiyat. Yazılı sınav ücreti 60 tl, direksiyon sınav ücreti ise 80 tl. Ben 11 şubatta olan sınava girdim. 5 martta da direksiyon sınavım vardı. Geçtim. Bankaya da toplam 572 tl gibi bir şey ödedim. Yani 2200 e yakın bir mebla gitti.

Back
X