Ehliyete girmek

23bilgi23

Uykum firarda
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2015
548
486
103
Merhaba arkadaşlar. Ben 19 yasindayim. Üniversite 1.siniftayim. okul bitti ve ben calismaya baslicam. Ehliyete girmek istiyorum ama daha önce hic araba kullanmadim. 2 kere denemek icin amcam ögretecekti ama arabalar geciyordu bos yer bulamamistik panik oldum süremedim. Sizce ehliyet almak icin daha erken mi? Okulu bitirip mi almaliyim kafam cok karisik. Bu sene ehliyeti alirsam yurttan ayrilmayi dusunuyorum arabayla gidip gelirim diye dusunuyorum üniversiteye

Niyetin varsa erteleme hemen al.
Kursa yazıl.
Babayla amcayla vs. Ögrenemezsin aksine daha çok korkarsın.

Hiç ertelemeyin derim... Öyle amca dayı enişte ile olacak iş değil zaten. Çoğu kişi direksiyon tutmadan ehliyete yazılıp alıyor siz de alırsınız...
Ayy gercekten mi. Birde ben konfeksiyonda calismaya baslicam 1000tl alicam 2 ay 2000 tl yapar. Ehliyet icin uygun bi miktar mi sizce

Niyetin varsa erteleme hemen al.
Kursa yazıl.
Babayla amcayla vs. Ögrenemezsin aksine daha çok korkarsın.
Ne yalan söyliym amcam bana bagiriyordu hep :) daha neyin nerde oldugunu ögretmeden debriyaja basmaktan bahsedyordu :) ama benim cocukluktan beri özgüven eksikligim var

Yeni sistem nasıl bilmiyorum ben toplamda 550 liraya falan halletmistim ama hemen araba kullanayim deme kendini gelistir.Allah korusun hem kendinin hem başkasının hayatını atma tehlikeye

Yeni sistem nasıl bilmiyorum ben toplamda 550 liraya falan halletmistim ama hemen araba kullanayim deme kendini gelistir.Allah korusun hem kendinin hem başkasının hayatını atma tehlikeye
Siz cok eskiden aldiniz sanirim :) bende kendimi gelistirmek istedim ehliyete girmeden önce. Ama kimse ögretmiyor bana. Ehliyeti alsam cok iyi olur ama cevremdekilerin cogu pratik yapiyolar ondan sonda ehliyete giriyolar

Amcayla dayıyla olmaz, kursa yazılıp profesyonel ders almanız lazım ki buna rağmen çok zor hiç bilmeyen biri için. Elinizin altında pratik yapabileceğin bir araç varsa bu harika bir avantaj ama. Ben mart ayından beri uğraşıyorum, 2 kez sınava girdim ikisinde de kaldım. Hayatında hiç araba kullanmamıştım, pratik yapabileceğimiz bir araba da yok, sıfır imkan yanı sadece kursun verdiği direksiyon dersi var işte, toplam 18 saat ders aldım ve 2. Kez de kaldım. Stres yapıyorum ve acemiliği üzerinden atamıyorum, bu da saçma sapan hatalar yapmama neden oluyor, stop ettirmek gibi. Yok yani, çalışabileceğim araba olsa uçar giderdim şimdiye kadar. 3. Kez gideceğim bilmiyorum artık geçer miyim kalır mıyım... Bu kadar oluyor. Zor yani, zorluğa hazırla kendini. O debriyaj denen şeyi ben daha anca çözebildim, derste iyiyim ama sınavda kalıyorum işte.

Siz cok eskiden aldiniz sanirim :) bende kendimi gelistirmek istedim ehliyete girmeden önce. Ama kimse ögretmiyor bana. Ehliyeti alsam cok iyi olur ama cevremdekilerin cogu pratik yapiyolar ondan sonda ehliyete giriyolar
Ben 2014te aldım ama muvekkilimin sürücü kursu vardı öyle derslere girmeden sınava girdim direkt.bence şimdi de en fazla 1000dir tabi sürücü kursu ve emniyetteki masraflar toplam.sürücü kurslarında size zaten direksiyon dersleri veriyorlar ama bu yeterli değil pratik istiyorum derseniz ek ders satın alabiliyorsunuz saatlik ücretleri vardı yanlış hatırlamıyorsam 30 tl gibi.hepsi içinde en fazla 1500e halledersiniz diye düşünüyorum

Ayy gercekten mi. Birde ben konfeksiyonda calismaya baslicam 1000tl alicam 2 ay 2000 tl yapar. Ehliyet icin uygun bi miktar mi sizce
Ücretleri bilmiyorum ama muhtemelen yeter... Dediğim gibi amca dayı ile olacak iş değil çünkü sizi panik yaptırırlar soğuturlar ama hocalar öyle değil ... bence yazılın denemeye değer

Amcayla dayiyla olmaz diyosunuz ama siz kendinizde kursa gidiyosunuz 2 kez kalmissiniz. Bende istiyorum ki biri bana ilk once ogretsin arabamiz var zaten. Ama kimse ogretmiyor. Biraz pratik yapsam sorna girsem daha iyi olur die dusundum. Bide kac ay suruyor bu isler? Okulum eylülde aciliyor ben agustosta girmeyi dusunuyorum

ben hiç bilmiyordum.

direkt gittim oturttu beni ve başladık.

illa birinin öğretmesini bekleme. kursta temel şeyleri öğretiyorlar zaten. hatta kursla öğrenmen daha iyi bence onlar ilk direksiyona geçen insan psikolojisini amcandan dayından daha iyi bilirler gözünü korkutmazlar.

pratiği de yaşına yakın birilerinden almaya çalış. çünkü arada otorite farkı olmamalı. bana eski sevgilim öğretmişti baya faydası oldu, babamla kavga dövüş oluyorduk çünkü anlaşamıyorduk.

tavsiyem kurallara uyan, sakin araba kullanan biriyle pratik yap çünkü araba kullanma şeklin benziyor kimle pratik yaparsan onun taktiklerini kullandığın için.

Babam cok sakindir ama ögretemez cünkü sabah ise gidiyor gece geliyor. 1 günlük tatili var ya da yok. Yûk olmak istemiyorum

Ne yalan söyliym amcam bana bagiriyordu hep :) daha neyin nerde oldugunu ögretmeden debriyaja basmaktan bahsedyordu :) ama benim cocukluktan beri özgüven eksikligim var
Zaten onlar ögretmeden sürmeni bekler
Hevesin varsa alırsın korkma ama kursa yazıl ögretmenle sür

Bu işler biraz da cesaret işi. Ve yasınız ne kadar küçükse kavramanız da o kadar hızlı olur. Üniversiteye başladığım sene ehliyet aldım ve 5 sene hiç araba kullanmadım sonrasında araba aldık. Hiç pratiğim olmadan, Ankara trafigine deli cesareti çıkardım.
Ben yanımda biri vRken panik olurdum tam tersine. Napıyorsam tek basıma öğrendim. Hatta hiç unutmam, farları açtım diye kedigözünü açmışım bir keresinde, bu arabanın farı yanmıyor diye diye eskişehir yolunda kullanmıştım sonradsn farkettim
Yani, trafigi cok tehlikeye atmayacak şekilde ilk bir hafta yakın mesafelerde sonra da arttıra arttıra alışabilirsiniz.
Ha, yazılı sınavda da motor, ilkyardım geçip trafikten kalmıştım ikinci girişte geçip öyle ehliyet sınavına girmiştim. Direksiyon dersini aldıgım model araba sansıma sınavda denk geldi. O da kolay olmuştu

13 ay önce aldım ehliyetimi ve o günden beri aktif sürücüyüm. Ufak tefek çiziklerin dışında kazam yok çok şükür.

Direksiyona ilk defa kursa başladığımda oturdum ve ilk seferde geçtim sınavı. Hocama göre doğuştan yetenekliymişim, bana göre hocam çok iyiydi. Güzel bir uyum yakalamıştık.

Tavsiyem hemen alman. Gittikçe zorlaşıyor sınavlar. Gerçi iyi oluyor şoförlüğü iyice öğrenip alıyorsun ehliyeti.

Ben de bir akşam farları açmadan annemden eve kadar gelmiştim sellektör yapan arabalar oldu, kendi kendime ne istiyorlar diye düşündüm bir de

Ben de bir akşam farları açmadan annemden eve kadar gelmiştim sellektör yapan arabalar oldu, kendi kendime ne istiyorlar diye düşündüm bir de
insan algılayamıyor ki öyle bir durumda.
Bir keresinde de yagmur yagıyordu silecekleri çalıştırdım bu arada uzunları yaktım. Nasıl kapatacagımı bilemedim ve şehir içinde uzuları yaka yaka eve gittim. İyi küfür yemişimdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…