Ehliyet

Whistle

Pearly
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2013
70
0
16
İstanbul
Merhaba;
Ehliyet almaya hak kazandım.Haftaya ehliyetimi çıkartmayı düşünüyorum ama arkadaşım ben biraz beklicem hemen çıkartmıcam nasılsa ehliyetler yenilencek şimdi çıkartsam 1-2 ay sonra ehliyetler yenilenirse tekrar para verip ehliyet çıkartmam gerekcek o yüzden beklicem dedi.Haftaya tatile gidecez ve arabayı ben kullancam tabi ehliyeti çıkartırsam.Ama arkadaşın dediği gibi 1-2 ay sonra ehliyetler yenilenirse çıkartmam.Acaba ben haftaya ehliyet çıkartmaya gitsem bana yeni ehliyetten mi verirler.Yoksa şuan ki ehliyetlerden verip daha sonra yenilenmesini mi isterler?
Bilgisi olan var mı acaba yada emniyette çalışan bir yakınından öğrenebilecek birileri?

yeni ehliyetler 2014 ocakta verilmeye başlanacak diye biliyorum ben tabi o da uzamazsa.. yenileme ücreti 15 tl olacak zaten acil işin varsa çıkart kullanmaya başla..

ayrıca sınavı kazansan bile ehliyetini alabilmen için sana bi süre veriyolar tam olarak ne kadar bilmiyorum ama belirli bi sürede ehlyetini çıkartmazsan hakkın iptal oluyo ve yeniden sınava girmek zorunda kalıyosun canım

2 sene içinde çıkartma hakkın var.
bence imkanın varsa çıkart şimdi.
valla benim 6 aydır var ehliyetim ama daha araba sürmeye cesaret edemiyorum.
tebrik ederim cesaretiniz için.

Ehliyetin iptal olması söz konusu degil direksiyon sınavından sonra trafikten ister 1 yıl sonra alın isterseniz 4 yıl sonra alın hiçbir sorun olmaz sadece ehliyet dosyanızdaki sağlık raporu,resimler,sabıka kaydı gibi evrakların tarihi geçmiş olur onlar yeniden düzenlenir ve ehliyet alınır yeniden sınava girme gibi bir durum söz konusu degildir.

Bir tanıdıgım ehliyetini trafikten 3 yıl sonra aldı yine bir tanıdıgım trafikten 5 yıl sonra aldı.

Konu sahibi arkadaşım 2014 ten sonra başlanacak diye biliyorum yeni ehliyetlere.

Yeni yasayla birlikte sınavı geçen kişi eger 2 yıl içerisinde gidip trafikten ehliyetini almazsa sınavı sertifikası geçersiz sayılıyor !!!

Yeni ehliyet içinde 2014 de yapılacak dıyorlar ama kesin birşey yok sen al gıt tatılıne bacım boşver 15 tl olursa gene cıkartırsın ayrıca sımdı almazsan her yenı yılda zamlanıyor trafıge yatırdıgın para sımdı trafıge toplam 400 tl yatırıp alıcaksan ocakta alırsan 450 odersın örnek veriyorum

o yuzden arkadasınıda uyar sen gene her halukarda karda olacaksın canım

canım o kaldırıldı artık öyle bırsey yok bende 3 senedır trafıkten almadım ehlıyetımı ama TORBA YASASIYLA onaylandı bu sınavı gectıgınde 2 yıl içinde almazsan sınav gecersız sayılıyor ve bende halen almadım 3 sene once sınavı gectım halen emnıyette ehlıyet 2 sene ıcınde almazsam benımkıde ıptal !!!

Teşekkür ederim bilgilendirdiginiz için torba yasasından haberim yoktu peki siz niye gidip almıyorsunuz sorması ayıp degilse.

Teşekkür ederim bilgilendirdiginiz için torba yasasından haberim yoktu peki siz niye gidip almıyorsunuz sorması ayıp degilse.

RİCA EDERİM ŞEKERİM =)

parasızlıgın gözü kör olsun ama sımdı mecburen almak zorundayım bende ocak ayı gelmeden bı ıkı ay sonra almayı dusunuyorum

Ben en iyisi dosyamı verdiklerinde gidip ehliyetimi çıkartayım.
Acaba ehliyeti çıkartmadan dosyayı yanıma alsam öyle araba kullanabilir miyim?
Polis dururursa dosyamı gösteririm.Olur mu ki?

yoooo öyle bişi yok sürücü kursunda çalıştığım için söylüyorum
kazanılmış dosya yanmaz hakkın elinden gitmez sadece 6 ayda bir vergilere zam gelir dosyadan evrak kaybetmediğin sürece ve sağlık sabıkanın vakti 6 aydır onun süresi geçerse eskisi dosya içinde kalıcak fakat tekrar sağlık-sabıka çıkartıp dosyaya ilave edilecek ve bankaya gidip harcını, trafik şube müdürlüğüne masrafları ödedinmi ehliyetini ne zaman olsa alırsın
ama kursiyerler dosya içersindeki sertifika ile araç kullanabileceğini trafiğe çıkabileceklerini düşünüyor bu yanlış çevirmeye girdiğinizde elinizdeki sertifika ehliyet kartına çevrilmeden işinizi görmez ceza yersiniz bilginiz olsun
devlet harcını almadan size o hakkı vermiyor yani, yoksa kazandığınız dosyayı 10 yıl sonra bile olsa sabıka kaydınızda yada sağlık durumunuzda ehliyet almanızı engelleyecek yeni bir durum olmadıkça eski evraklara ilaveten yeni sağlık-sabıkayı ilave ederek dilediğin vakit gider karta çevirirsin dosyanı

Son düzenleme:
ehliyetlerimiz değişecek mi kızlar benim bundan haberim yoktu yeniletcez sadece öyle mi?

eğer ist da yaşıyorsanız ben parayı ödedim falan filan ehliyeti almam için 1 ay sonraya randevu vermişlerdi çok yoğun oluyor ist da

Ben 27 Temmuzda direksiyon sınavını geçtim.Neden hala dosyamı vermiyorlar?

ben en iyisi dosyamı verdiklerinde gidip ehliyetimi çıkartayım.
Polis dururursa dosyamı gösteririm.olur mu ki?

olmz kesinlikle olmaz ceza yersin ben söyliyeyim
devlet harcını vergisini almadan trafik şb.müdürlüğü 87 tl kart ücretini almadan senin trafiğe çıkmanı uygun bulmuyor dosyan elinde olsun sertifikan elinde olsun hiç önemli değil sertifikanı karta çevirmeden trafiğe çıkamazsın çıkarda yakalnırsan ehliyetsiz kullanıcı olarak ceza yersin sürücü kursunda çalıştım bu konu uzmanlık alanım

ben 27 temmuzda direksiyon sınavını geçtim.neden hala dosyamı vermiyorlar?

çünkü sınav kazanan kursiyerler için trafik evrakları örnek 5 örnek 21 erkekler için ek 21 ve sertifikalar hazırlanır sertifikalar milli eğitime onaya yollanır harç yatırılır kurs tarafından onaydan gelen sertifikalar dosyalarına yerleştirilir ve bu süreç 15-20 günü bulur

evet şu anda b sınıfı ehliyet için
harç:296
damga vergisi :17
kart ücreti:87 toplamda 400 tl 2014 ocak ayında %8 zamlanır bu rakam 432 olur

Teşekkür ederim.

Ben en iyisi dosyamı verdiklerinde gidip ehliyetimi çıkartayım.
Polis dururursa dosyamı gösteririm.Olur mu ki?

aman amann sakın öle bişe yapmaa
daha dün akşam ehliyetim olmadan sertifikayla araç kullandım die 700 tl ceza yedim
kesinlikle olmazz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…