EHLİYET HAKKINDA YARDIM!!

Meyveliturta19

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2014
4.215
7.877
Arkadaşlar lütfen bilgisi olan paylaşabilir mi?
3 Ay önce kız kardeşim ehliyeti kazandı! Fakat belgesini kurstan geç aldık (Maalesef ki ihmal ettik :KK43: )
Karakoldan ehliyet randv. alınamıyor durdurulmuş. Randv. alamıyoruz şuanda!
Kursa gittik dediler ki siz randv. almdan gidin alın! Bugün bankaya gittik harç yatırdık.. sonra Emniyete gittik..
Randv. olmadan vermiyoruz elimizde de kart yok zaten dediler!
Soru 1 = Ocak'tan sonraya kalırsak stajyer mi olacak durduk yere?
Soru 2 = Stajyer olursa 2 senenin sonunda tekrar ceza puanı almazsa tekrar mı kursa başvuracak? Yeniden mi kursa ücret ödeyecek?

Lütfen bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? Kimse doğru düzgün açıklama yapmıyor.. hep varsayımlarla hareket ediyorlar.

Şimdiden teşekkür ederim.

GÜNCELLEME :
Tekrar merhaba bayanlar,
Bizim durumumuzda olanlar için güncelleme yapıyorum.. ve yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara da çok çok teşekkür ediyorum.
1 aydır internetten randv. almaya çalışıyorduk maalesef ki alamadık.
İstanbul'da yaşıyoruz dün Kağıthane emniyete gittik.. (Harç parasını yatırdık). Bize kesinlikle randv. almadan alamayacağımızı söylediler..
Burada konu açtıktan sonra öğrendim ki randv. olmadan da alabiliyormuşuz.. bu sabah şişli emniyete gittik.. bize "Dün gelseydiniz yapabilirdiniz fakat bugün olmuyor dediler"
yarın da sistem kapanıyormuş.
Emniyetteki Amir bize stajyer olacağımızı söyledi.. artık sağlık olsun diyoruz..
Ocaktan sonra sağlık belgemizi vb. evraklarımızı yenileyip tekrar başvuracağız.
Amirin dediğine göre de harç parasına fark ödeyeceğiz. ( Moralim çok bozuktu detaylı soramadım 15 tl falan dedi sanırım orayı çok iyi anlayamadım ne kadar bir fark. )

Son düzenleme:
Pek bilgim yok ama bence kardeşini kapsamaz. O hak kazanmış sonuçta almaya değişen sistem onu etkilemez diye düşünüyorum.

Pek bilgim yok ama bence kardeşini kapsamaz. O hak kazanmış sonuçta almaya değişen sistem onu etkilemez diye düşünüyorum.

İnternette bir yazı okudum "Sertifikasını 2016 'da Ehliyete dönüştürenler stajyer olacaktır" diyor.
Biz 3 haftadır randv. alamıyoruz ki 2015 'te dönüştürelim.. Bugün harç parasını da yatırdık ne olacak bilmiyorum.. çok saçma sapan bir iş oldu bu

Yeni sisteme hazırlanıyor olabilirler 1 Ocaktan sonra çipli ehliyete geçiliyor sanırım
Ellerinde eski tip ehliyet kartı artık bulunmuyor olabilir çünkü 2 gün kaldı
Bazen ihmaller böyle şeylere sebep olabiliyor benimde yapmışlığım var zamanında:))
Umarım sizi kapsamaz

İnternette bir yazı okudum "Sertifikasını 2016 'da Ehliyete dönüştürenler stajyer olacaktır" diyor.
Biz 3 haftadır randv. alamıyoruz ki 2015 'te dönüştürelim.. Bugün harç parasını da yatırdık ne olacak bilmiyorum.. çok saçma sapan bir iş oldu bu

Bende şimdi haber okudum sanırım sınava ne zaman girdiğinin önemi yokmuş
Önemli olan ehliyetini 1 Ocaktan sonra alırsa stajyer kabul edilecekmiş :KK43:(

Bende şimdi haber okudum sanırım sınava ne zaman girdiğinin önemi yokmuş
Önemli olan ehliyetini 1 Ocaktan sonra alırsa stajyer kabul edilecekmiş :KK43:(

Çok büyük haksızlık olur.. eminim ki bizim durumumuzda olan çok insan var.
Aynen dediğiniz gibi bana da öyle geliyor %100 stajyer olacak.. harç parasını da yatırdık eğer zam gelirse 2016'da acaba nasıl bir yol izleyeceğiz?

Çok büyük haksızlık olur.. eminim ki bizim durumumuzda olan çok insan var.
Aynen dediğiniz gibi bana da öyle geliyor %100 stajyer olacak.. harç parasını da yatırdık eğer zam gelirse 2016'da acaba nasıl bir yol izleyeceğiz?
Neden haksızlık olsun ki 2015te girenler 2016da girenlere göre daha ağır ve yetkinliklerini kanıtlayan bir sınava girmiyorlar sınav yine aynı sınav Sadece 2016 itibariyle yeni ehliyetler stajyer ehliyet olarak çıkıyor, çok önemsediğiniz bir durumsa daha aceleci davranacaktınız ehileye çıkarttırırken. Neyse ben geçen haftasonu sınava girdim, direksiyon hocam sınav belgelerini bir günde onaylatacağını ama emniyet için randevu bulamayacağımı illa 2015 içinde çıkartmak istiyorsam az nüfuslu kenar semtlerde randevu sistemi olmadığını insanların oralarda sabahtan kuyruğa girip işlerini hallettiklerini söyledi. Mesela bursa için Mudanya, kestel filan gibi. Sizde kendi sehrinize göre kenar semt karakollarını deneyin bir bence.

Bugun bir arkadaşımda gitti emniyetten randevu alamayanlar orda sıra alıp işlem yapıyormuş oda halletti. Bir daha bi gitseniz danıştığınız memur yüzünden yazık olmasın. Bu arada benim bahsettiğim kişi ank emniyet müdürlüğünden aldı şehre göre değişeceğini sanmıyorum. Ne yazık ki sınav kazanma zamanı önemli değil emniyette başvurusuna göre stajer olacak ve ya olmayacak.

Neden haksızlık olsun ki 2015te girenler 2016da girenlere göre daha ağır ve yetkinliklerini kanıtlayan bir sınava girmiyorlar sınav yine aynı sınav Sadece 2016 itibariyle yeni ehliyetler stajyer ehliyet olarak çıkıyor, çok önemsediğiniz bir durumsa daha aceleci davranacaktınız ehileye çıkarttırırken. Neyse ben geçen haftasonu sınava girdim, direksiyon hocam sınav belgelerini bir günde onaylatacağını ama emniyet için randevu bulamayacağımı illa 2015 içinde çıkartmak istiyorsam az nüfuslu kenar semtlerde randevu sistemi olmadığını insanların oralarda sabahtan kuyruğa girip işlerini hallettiklerini söyledi. Mesela bursa için Mudanya, kestel filan gibi. Sizde kendi sehrinize göre kenar semt karakollarını deneyin bir bence.
Karakolda yapılmıyor ki işlem emniyet müdürlüğünde yapılıyor.

Hanımefendi haksızlık çünkü 2015 te ehliyet alma hak kazandığıma dair belge var elimde.. paramı da harcımı da ona göre yatırdım. Kursa kayıt tarihim dahil her şey belgelerle önümde. Biz 2016 da baş vursak yine haklı olacaklar ama biz 3 haftadır randv. almaya çalışıyoruz. Randv. alamamanın sorumlusu biz olmamalıyız benim yaşadığım şehir kalabalık bir şehir diye bunun cezasını biz çekmemeliyiz.
Stajyer ehliyetin kurallarını uygulama zorunda bırakmaları çok büyük haksızlık artı çok büyük saçmalık!
İstanbul'da yaşıyoruz az nüfuslu bir yerden almayız.. böyle bir şansımız yok.

Sınavı ne zaman kazanıp kazanmadığının bi önemi olmuyor. Ehliyeti aldığı zaman geçerli olan ne varsa o diye biliyorum bende.
Başka ilçelerdeki emniyetlere baksanız bi belki yardımcı olurlar size.

Bugun bir arkadaşımda gitti emniyetten randevu alamayanlar orda sıra alıp işlem yapıyormuş oda halletti. Bir daha bi gitseniz danıştığınız memur yüzünden yazık olmasın. Bu arada benim bahsettiğim kişi ank emniyet müdürlüğünden aldı şehre göre değişeceğini sanmıyorum. Ne yazık ki sınav kazanma zamanı önemli değil emniyette başvurusuna göre stajer olacak ve ya olmayacak.

Bugün gittik çok fazla kuyruk vardı.. açıklama bile yapmadılar. Randv. olmadan mı aldı arkadaşınız? Eğer öyle bir şey olursa başka bir emniyete de gidebilirim.. bize randv. olmadan alamayacağımızı söylediler çünkü.

Sınavı ne zaman kazanıp kazanmadığının bi önemi olmuyor. Ehliyeti aldığı zaman geçerli olan ne varsa o diye biliyorum bende.
Başka ilçelerdeki emniyetlere baksanız bi belki yardımcı olurlar size.

İstanbul'un bütün ilçeleri dolu.. bildiğiniz bir yer var mı gidebileceğimiz? Başka bir şehre gitmemiz mümkün değil çünkü 2 günümüz kaldı.. bizim adımıza başkası alsa olur mu diyeceğim ama dosya bizde ..

Kazanılmış hakkı olduğu için etkileyeceğini düşünmüyorum. Yeni yılda yeni ehliyet verirler muhtemelen,stajyer olmaz.

Bugün gittik çok fazla kuyruk vardı.. açıklama bile yapmadılar. Randv. olmadan mı aldı arkadaşınız? Eğer öyle bir şey olursa başka bir emniyete de gidebilirim.. bize randv. olmadan alamayacağımızı söylediler çünkü.
internetten randevu alamadı. sabah mesai saatinden önce gitti dısarda onun gibi randevusuz giden çok varmıs uzun bir kuyruk varmıs. ve ıcerden sıra alıp ıslemını yapmıs. ehliyet teslimi yogunluktan dolayı yılbası ertesı teslım edılecek ama stajerden kurtuldu. muhakkak gıdın randevusuz da ıslem yapılıyor. Ankarada yapılıyorsa her yerde yapılır dıye dusunuyorum.

internetten randevu alamadı. sabah mesai saatinden önce gitti dısarda onun gibi randevusuz giden çok varmıs uzun bir kuyruk varmıs. ve ıcerden sıra alıp ıslemını yapmıs. ehliyet teslimi yogunluktan dolayı yılbası ertesı teslım edılecek ama stajerden kurtuldu. muhakkak gıdın randevusuz da ıslem yapılıyor. Ankarada yapılıyorsa her yerde yapılır dıye dusunuyorum.

Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız sabah başka bir yere erkenden gideyim bir de öyle deneyelim.. umarım olur
İstanbul'da yaşıyoruz burası Ankara'dan da beter.. hem de en kalabalık ilçesindeyiz..

Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız sabah başka bir yere erkenden gideyim bir de öyle deneyelim.. umarım olur
İstanbul'da yaşıyoruz burası Ankara'dan da beter.. hem de en kalabalık ilçesindeyiz..
Tahmin edebiliyorum ist tam bir çile ama hakkın yok olmasındansa bi günlük çile çekilsin. Şimdiden hayırlı olsun. Ve arkadasıma sordum saat 7 ye ceyrek kala emniyette gitmiş dısarda olusan sıra bi haylı uzunmuş o saatte bile.

İstanbul'un bütün ilçeleri dolu.. bildiğiniz bir yer var mı gidebileceğimiz? Başka bir şehre gitmemiz mümkün değil çünkü 2 günümüz kaldı.. bizim adımıza başkası alsa olur mu diyeceğim ama dosya bizde ..

Ben gebze de yaşıyorum. Buraya baktım ama randevu sistemi açılmıyor.
Birde siz bakın isterseniz. Tekirdağ tarafına falan da bi bakın. Yani stajer ehliyete kalmaktansa biraz uğraşmak daha iyidir.
Buralarda olmazsa tanıdık bi polis falan varsa halletmeye çalışın derim.

X