Ehliyet alıp araba sürememek..

deni12

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2024
50
18
23
Kızlar selam, iki sene önce manuel olarak ehliyet aldım. Bu süre içerisinde hiç araba kullanmadım. Ağustos ayında otomatik araba aldık eşim öğretmeye çalışıyor ama ben aşırı panik heyecan yapıyorum. Ki neden böyle yaptığımı da anlamıyorum. Karşımdan sağımdan solumdan bir araba geçse dizlerimin bağı çözülüyor resmen. Bu sadece ben kullanırken de olmuyor eşim kullanırken sağ koltukta oturduğumda bir arabanin aniden çıktığını görünce dur diye çığlık atıp elim ayağım titremeye başlıyor ki eşim usta şofördür hani duracağına o arabayi gördüğüne eminim biliyorum ama bu panik halimi yenemiyorum. Bunu nasıl atlatabilirim bir yol çıkış gösterin bende artık arabayı alayım arkadaşlarımla orada burada buluşalım gezelim istiyorum. Uzak bir yerde buluşacak olsak ya da uzak yere gitmem gerekse ya eşimin işten gelmesini bekliyorum ya işten izin alıyor o da zor durumda kaliyor bu sefer ne yapabilirim nasıl atlatabilirim.

Tek başınıza çıkın biraz çok trafiğin olmadığı yerlere ama çokta boş olmayan yerlerde alıştırma yapın sürdükçe alışacaksınız zaten başlarda böyle olması normal

Karşınızdan sağınızdan solunuzdan gelen araba da sizi görüyor ona göre ayarlıyor zaten kendini. Nasıl normal yürürken kolay kolay sağa sola çarpmıyorsak araba sürmeyi öğrenince de o eliniz kolunuz gibi oluyor düşünmeden ayarliyorsunuz kendinizi. Ama bunun olması için bol bol pratik yapmanız lazım. Trafiğin olmadığı saatlerde mesela pazar sabahı erken saatlerde falan sürün biraz. Biraz alışın araba kullanmaya. Sonra da aralıksız her gün sürün. Böyle böyle alışacaksınız.

Yaklaşık 1,5 yıldır aktif araç kullanıyorum. Ve ben de size benzer panik halleri yaşadım. Şöyle söyleyeyim, eşinizin yanında araç kullandığınız müddetçe bu durumun geçmesi çok zor. Panik haliniz o arabada ilk yalnız sürme deneyiminizi yaşadığınızda azalmaya başlayacak ve her yalnız sürdüğünüzde azalarak bitecek. Tabi ilk deneyiminizi yoğun trafikte yaşamayın. Usul usul sakin yerlerde yalnız sürün. Böyle böyle geçecek. Bana güvenin

Normalde kendi başınıza çıka çıka aşarsınız derdim fakat siz direksiyon başındayken panik olmanızı anlıyorum da eşinizin sağ tarafında bile panik oluyorsanız genel bir panik atak sıkıntınız var demekki.Ehliyeti alabilmeniz iyi olmuş bu psikolojide.

Panik atağı başka durumlarda da yaşıyorsanız önce onu halledin bence,yoksa trafikte çok tehlikeli olursunuz.

Son düzenleme:
Ne olur yanlış anlamayın ama bu şekilde lütfen trafiğe çıkmayın . Ders alın , trafiğe kapalı alanda bir süre alıştırma yapın . Sonra sakin saatlerde devam edin .
Aslında eşim olmasa tek başıma çıksam eminim çok rahat olurum. Gececi olduğu zaman gece 3ten sonra çıkıyoruz o saatlerde boş oluyor ama genelde genç piyasaci tayfa ayyaşı sarhoşu son hız geliyor o da bana panik yaptırıyor ister istemez. Eşim yanımda olmasa gene umursamam ama eşim yanimdayken ya kaza yaparsam benim yüzümden ölüm kalım olursa o vicdan azabıyla nasıl yaşarım diye düşüncesi aklımdan çıkmıyor panik yapıyorum sürekli.

Tam olarak böyle zaten. Eşime de diyorum sen olduğun için böyleyim beni tek bıraksan bu kadar panik yapmam diye ama o da tam olarak alismadan asla tek bırakmam seni ne olur ne olmaz diyor bilmiyorum nasıl olacak.

Ehliyeti aldığımda asla böyle değildim. Ki derslerde hocalarım asla ilk defa araba sürdüğüme inanmadılar bile tek sinavla aldım ehliyeti o kadar iyiydim. Hem 2 senedir hiç surmedigim icin hem eşim yanimda olduğu için kat kat fazla panik yapıyorum.

Özel ders alın, tamamen panik halinden kurtulmadan trafiğe cikmayin.eşinizin yanında da oturmayın bu panik haliniz geçene kadar. Biri yanımda aniden çığlık atıp dur dese ne yapacağımı şaşırır muhtemelen kaza yapardım.

Eşim artık alıştığı için her çığlığımda ayrı gülüyor. Başkası sürerken panik yapmıyorum ama ben sürerken eşim yanımdaysa ya da o sürerken ben yanindaysam ona bir şey olacak korkusuyla hep bu paniği yaşıyorum.

Allah ayırmasın.

Direksiyon hocasıyla çalışın önce. Onlarin araçları güvenli oluyor. Birkaç dersten sonra açılırsınız. Dünyadaki en panik insan ben olabilirim ama kızımı okula getirip götürmek için mecburen geçtim direksiyon başına. Hâlâ panik oluyor muyum evet bazen. İki yıldır aktif kullanıyorum her gün getir götür. Uzak yerlere yeni çıktım ve iki kere o da. Önce yakın mesafeyi halledin bence. Kolaylıklar diliyorum

Bir uzmandan destek alabilirsiniz.

Eşiniz isterse yarış pilotu olsun. Bir şeyi iyi bilmekle başkasına öğretmek arasında çok fark var. Kendi arabası olan bir hoca tutun mutlaka. Hatta erkek hoca olursa daha iyi olur. Onun arabasında iyice öğrenin. Hem kendi arabanızı vurma endişeniz olmaz hem de panik yapmazsınız. Doğru şekilde araba kullanmayı öğrenirsiniz. Can güvenliğiniz her şeyden daha önemli.

O saatte araba pratiği kesinlikle yapma. Elin sarhoşu bilerek arabana çarpar, üstüne kavga çıkarır. O zaman bir daha araba sürmek istemezsin.

Ayrıca en küçük araba bile bir insandan büyük. Nasıl ki sen yürürken kimseye carpmiyorsun, arabanın çarpması çok daha zor.

Hem hızlı kullanmadıktan sonra araba bir yere çarpmaz, en fazla bir yere sürter. Kolunun, elinin bir duvara sürtmesi gibi bir şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…