Buraya gün gün hangi hareketleri kaçar kez yaptığımı yazacağım. Buna benzer bir topik var ama ben kendi yaptıklarımı düzenli bir şekilde görmek istedim.
İsteyen herkes yazabilir. Sadece bana özel değil. Beklerim.
KÖPRÜ HAREKETİ.
Squat. Parmak uçlarınız karşıya bakmalıdır. Hareketin yapılışı esnasında, çömelirken kalçanızı dışarıya doğru çıkarmalısınız. Çömelmeye başlar başlamaz, sırt ve bel kaslarınızı kullanarak belinizi hafice öne çıkarıp sırtınızda içe doğru tatlı bir eğim oluşmasını sağlamalısınız.
Hareketin yapılışı esnasında, çömelirken nefesinizi almalı ve kalkerken kontrollü şekilde nefesinizi boşaltmalısınız. Bu egzersiz ön bacak, arka bacak, kalça, karın ve bel kaslarını yoğun şekilde çalıştırır. Yardımcı olarak ise, baldır, sırt ve omuz kaslarını çalıştırır.
YARIM MEKİK.
Side to Side Lunge. İç bacak ve üst bacak kaslarını çalıştırmada son dereceli etkili olan bu hareketi yapmak için düz durun, ellerinizi kalçalarınıza koyun ve ağırlığınızı sol bacağınıza vererek sağ bacağınızı yana doğru açın. Diz hafifçe bükülmeli ve sol bacak düz tutulmalıdır. Her bacak için on defa tekrarlanmalıdır.