• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deri ve Cilt Hastalıkları egzama

gulebilmek

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3.362
Puanlar
333
Herkese selam , @Müne lütfen konum biraz burada kalsın sonra uygun foruma aktarırsınız lütfen.

Aranızda illaki egzama ile savaş vereniniz vardır.

Benim sorunum saçta , kulak içi , kulak arkası egzaması , sizde olup ta iyi olanınız var mı ?

Çok doktor gezmeme çeşitli şampuan , kremler,losyonlar kullanmama rağmen çaresiz kaldım maalesef .

En baş düşması stres biliyorum , azdıran gıdalara dikkat etmeme rağmen çıldıracam gene azmış kaşıntıdan an itibariyle

En son bir doktor kortizonlu iğne ile 6 ay gibi bir süre rahatlayabileceğimi ancak bunu ilerleyen zamanlarda tekrarlamamız gerektiğini söyledi.

Çare bulan , rahatlayan , bitiren arkadaşlar varsa fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Sağlıkla kalın. Hepinize şimdiden teşekkürler.

bende kulak arkası egzaması var, kışın kulağım yerinden ayrılacak gibi olur. kortizollu krem kullanmamak için başka şeyler denedim. bana iyi gelen sadece Centella Asiatica özlü nemlendiriciler oldu. yanılmıyorsam kore menşeili ürünlerde oluyor bu öz sadece.

Aynı doktora takibe gidin hayat kalitesini çok bozduğu durumda biyolojik ajan denenebilir.

Allerji basamaklı bir tedavi. Farklı farklı yerlere muayene olursanız her biri farklı bir losyon önerecek ve elinizde 15 farklı kremle bir adım ilerleyememiş bulabilirsiniz kendinizi.

bende kulak arkası egzaması var, kışın kulağım yerinden ayrılacak gibi olur. kortizollu krem kullanmamak için başka şeyler denedim. bana iyi gelen sadece Centella Asiatica özlü nemlendiriciler oldu. yanılmıyorsam kore menşeili ürünlerde oluyor bu öz sadece.
Yok yok dermokozmetikte de var ben de çok severim bioderma la roche avene…vs
Cica kremler

Aynı doktora takibe gidin hayat kalitesini çok bozduğu durumda biyolojik ajan denenebilir.

Allerji basamaklı bir tedavi. Farklı farklı yerlere muayene olursanız her biri farklı bir losyon önerecek ve elinizde 15 farklı kremle bir adım ilerleyememiş bulabilirsiniz kendinizi.

İşte sorun orada her gittiğim doktora en az 3 kere gittim ama bir arpa boyu yol alamadığım için bir diğeri sonra bir diğerine gitmek zorunda kaldım.

Biyolojik ajan derken tam olarak nedir ?

Bilginiz dahilinde ise biraz konuyu açar mısınız rica etsem

Teşekkürler

Size de geçmiş olsun

İşte sorun orada her gittiğim doktora en az 3 kere gittim ama bir arpa boyu yol alamadığım için bir diğeri sonra bir diğerine gitmek zorunda kaldım.

Biyolojik ajan derken tam olarak nedir ?

Bilginiz dahilinde ise biraz konuyu açar mısınız rica etsem

Teşekkürler
Buradan ilaç ismi vermem doğru olmaz
Nemlendirici, topilal steroid, sistemik ilaçlar, biyolojik ajanlar…şeklinde ilerler tedavi.

Doktorunuza sorun memnun değilseniz değiştirin o size anlatacaktır.

Buradan ilaç ismi vermem doğru olmaz
Nemlendirici, topilal steroid, sistemik ilaçlar, biyolojik ajanlar…şeklinde ilerler tedavi.

Doktorunuza sorun memnun değilseniz değiştirin o size anlatacaktır.
Teşekkür ederim. iyi günler

Saç derisinde yağlı egzama olan biri olarak sizi anlıyorum. Stresten uzak durmak, tetikleyici gıdalar yememek, sıcak suyla yıkanmamak ve nemlendirmek. Bunlar maalesef herkesin söylediği klişe öneriler. Kalıcı bir çözümü yok veya henüz bulunmadı. Keşke olsa. 3-4 farklı doktora gittim ve ilgilenmeden direkt ürün ismi söyleyip gönderiyorlar, bi dünya para verip alıyorum ama ya işe yaramıyor ya da bir süre sonra tekrarlıyor. Bu döngüden bıktım ben de.

Saç derisinde yağlı egzama olan biri olarak sizi anlıyorum. Stresten uzak durmak, tetikleyici gıdalar yememek, sıcak suyla yıkanmamak ve nemlendirmek. Bunlar maalesef herkesin söylediği klişe öneriler. Kalıcı bir çözümü yok veya henüz bulunmadı. Keşke olsa. 3-4 farklı doktora gittim ve ilgilenmeden direkt ürün ismi söyleyip gönderiyorlar, bi dünya para verip alıyorum ama ya işe yaramıyor ya da bir süre sonra tekrarlıyor. Bu döngüden bıktım ben de.

Geçmiş olsun size de :(

Back
X