• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Egzama sorunu

Merhaba benim ellerimde sulu egzama çıktı yazdan beri dr gittim kremler ise yaramadı sonra araştırırken ankaradaki eczacının kendi yaptığı kremlerden iyilesenleri okudum ve eczaneyi aradım sulu egzama olduğunu belirttim fark etmiyormuş türü.sehir dışında olduğum için kuzenim gitti aldı ve kargoladi aylardir geçmeyen egzama 3 günde iyileşti inanamadim kullanirkende çok umutlu değildim sanki sihir gibi bişe oldu yani.Burayi aktif kullanmıyorum merak ettiğim birşey olduğunda bakıyorum faydalaniyorum egzamadan kurtuldum bu sorunu olanlarda faydalansin diye yazıyorum.cok zor bir rahatsızlık görmeniz için fotoğraf yükledim Allah herkese şifa versin
Merhaba, dediğiniz eczacıyı duydum. Derman Dede'den mi bahsediyorsunuz? Oysa ben de gitmek istedim oraya ama olumsuz yorumlar görmüştüm. Dediğiniz yer orasıysa denemek isterim.

Çok geçmiş olsun. Egzamanın olmadığı insanlara çok özeniyorum gerçekten çünkü sayıları az gerçekten :KK70: Benim de çok şükür saçımda yok ama bir gün baş parmağımda bir kaşıntı başladı bir hafta içinde abartmıyorum kalın tabaka halinde komple kabuklanma oldu hatta hocam doktora git kızım bu normal değil dedi doktora gösterince egzama dedi ve bi krem vermişti bir daha da o kremi bulamıyorum o en azından dediğiniz gibi o anlıkta olsa kısa sürede tedavi ediyordu. Neyse doktor sonra kendi elini gösterdi onunda kuru egzaması varmış bak bende de var deyip güldü hatta yani o bile çare bulamamış kendine :KK70: Benim sulu egzama olduğu için artık tüm ellerimde ara ara su topluyor ama çok minikler tabi görünmüyorlar çok şükür başkalrına bulaşmıyor bunlar yoksa nasıl yaşardık bilmiyorum. Kendi içinde de yayılmasalar keşke sen her ne kadar dikkat etsende o mutlaka bir gününü buluyor yayılıyor. Bitkiseller de kremler gibi kısa süreli tedavi gösterir bence. Sadece eğer doktor gerçekten iyi ve uzun süre etki gösteren krem şampuan vs. verirse o idare ediyor seni. Mesela egzama güneşten sudan nefret eder e ben yaz kızıyım ne kadar dikkat edebilirim güneşi seviyorum. Artık alıştım sayılır
Evet gerçekten yaygın bir şey :( En kötüsü de çaresi yok denmesi, insan üzülüyor yani nice hastalıkların tedavisi var bunun yok. Neyse Allah daha büyük dert vermesin... Yukarıda bir hanımefendinin elma sirkesi önerisi vardı 3 gündür onu deniyorum, bu akşam 4. kez uygulayacağız. Etki ederse size de yazarım.

Evet gerçekten yaygın bir şey :KK43: En kötüsü de çaresi yok denmesi, insan üzülüyor yani nice hastalıkların tedavisi var bunun yok. Neyse Allah daha büyük dert vermesin... Yukarıda bir hanımefendinin elma sirkesi önerisi vardı 3 gündür onu deniyorum, bu akşam 4. kez uygulayacağız. Etki ederse size de yazarım.
Evet dediğim gibi doktor bile bende de var diye ümitsiz bir şekilde krem verince o an anladım çözümü olmadığını :D Bu yine iyiymiş diyorum kendimce beterini yaşıyorum açıkçası tabi Allah daha kötüsünü yaşatmasında hep çözümü olmayan doktorların uğrşamayı pek sevmediği ya da çoğunun anlamadığı hastalıklarla karşılaşıyorum. Mesela 5 senedir dudağımda fox fordyce var ve giderek artıyor yağ bezesi gibi düşünün dudağımda komple var ve doktorların %80'i bunu bilmiyor çünkü ismini bile bana Antalya'da doktor söyleyip resimlerini göstermişti en az 50 doktora gittim yarısından fazlası duymadım diyor :D nasıl dermatolojisiyse bunlar çok tuhaf gerçekten. Tamam tedavi etmeyebilirsin onu anlarım da duymamak nedir? Ve göz altında bile yağ bezesini alabiliyorsun bunu alamıyorsun birde verdikleri cevap şu '' zaten zararı yok çokta önemli değil '' sana göre önemli değil birde psikolojimi düşün ruj sürmeden çıkamıyorum :D şuan hala arayış içerisindeyim ama tıp bu ülke de gelişmiyor maalesef tedaviler yurt dışında var ama çıkamıyoruz da :D Geçmiş olsun tekrardan :)

Kizlar benimde kardeşimin avuç iclerinde, ayaginda ve bacaklarinda değişik birsey çıktı surekli kasiniyor, doktora gitti net birsey soyleyemediler tahmininiz, bir fikriniz var mi?

Eklentiler

• IMG20220313225614.jpg
    IMG20220313225614.jpg
    119,4 KB · Görüntüleme: 172
  • IMG20220313225609.jpg
    IMG20220313225609.jpg
    105,8 KB · Görüntüleme: 374
  • IMG20220313225606.jpg
    IMG20220313225606.jpg
    123,8 KB · Görüntüleme: 229
saç için kesinlikle vichy dercos kepeğe karşı (yağlı saçları için olan)
yıllardır bu şampuan tek ve uzun süreli çözüm oldu
kulak arkası için bepanthol bebek pişikleri için olanı
kaşlar için geceleri teramicn yaptım biraz yağlı ama işe yaradı

Şimdi size hayat kurtaracak bir önerim var..rahmetlik babannem saolsun...ev yapımı elma sirkesi yüzde yüz önce Allah ın izniyle sizi bu dertten kurtaracak..boşuna para dökmeyin kozmetik markalarına...ev yapımı olacak elma sirkesi çünkü içindeki mikroorganizmalar lazım bize..onu her banyo sonrası son durulama suyuna koyun ya da gün içinde saç diplerine sıkın ve on beş dk sonra sadece suyla durulayın..toplam on beş gün düzenli olarak hergun yapın sifanizi bulacaksınız..kaç kişi kurtludu çevremde bu sayede 🙃
Merhaba, ben önerinizi denedim. Köyden ev elma sirkesi getirttik. %100 eminim ev yapımı olduğuna, neredeyse 15 gün boyunca her akşam saç diplerime uyguladık ve sonrasında duş aldım ama hiçbir faydası olmadı :( Hatta bir ara daha bile kötü oldu. Yanlış mı yaptım acaba? Duş alırken önce sadece suyla durulamaya çalıştım, sonra şampuanla yıkadım. Çok umutluydum ama acaba bende işe mi yaramadı, bir şeyi mi atladım? Cevap verirseniz çok sevinirim.

Merhaba benimde ellerimde var bende dut kürünü kullanmistim cok iyi geldi ellerim pamuk gibi olmustu ama şuan tekrarladi bulasik dahi yikarken her türlü deterjan da kabariyor kizariyor yaniyor bende cok muzdaribim

Merhaba benim ellerimde sulu egzama çıktı yazdan beri dr gittim kremler ise yaramadı sonra araştırırken ankaradaki eczacının kendi yaptığı kremlerden iyilesenleri okudum ve eczaneyi aradım sulu egzama olduğunu belirttim fark etmiyormuş türü.sehir dışında olduğum için kuzenim gitti aldı ve kargoladi aylardir geçmeyen egzama 3 günde iyileşti inanamadim kullanirkende çok umutlu değildim sanki sihir gibi bişe oldu yani.Burayi aktif kullanmıyorum merak ettiğim birşey olduğunda bakıyorum faydalaniyorum egzamadan kurtuldum bu sorunu olanlarda faydalansin diye yazıyorum.cok zor bir rahatsızlık görmeniz için fotoğraf yükledim Allah herkese şifa versin
Merhaba benim ellerimde tıpkı sizin gibi rica etsem bana eczanenin adı yada varsa tel bilgisini verebilir misiniz?

Benimde yüzümün bir kısmında var.
Burun kenarları ve çene bölgemde.
İnstagramdan bir eczacıyla yazıştım,bazı dermokozmatik ürünler önerdi.
İstersen mesajla yollayabilirim isimlerini.
Merhaba, konuyu hortlatmış olacağım ama sizin yorumunuzu cevaplamamışım konuyu açtığım zaman. :( Rica etsem iletir misiniz ürünleri, bir bakayım.

Back