• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Egzama sorunu

Ben de bunu denemeye çok üşeniyorum. Stresim bitince geçecek ya da azalacak diyorum ama ne zamana kadar beklemem gerekir bilmiyorum:KK43:
Bitse bile tekrarlar diye düşünüyorum..elma sirkesi yapmak kolay ya da aktarda vardır belki ? Banyo suyunuza bile koysanız şifa olur..zaman kaybetmeyin ilerlerse sıkıntı daha büyük 😏 geçmiş olsun 😊

Aynı dertten bende de var. Prof dr hamileyken geçer dedi hamileyken bile geçmedi. Benimki artık sedefe cevirdi. Saç derimde var. Kocaman kalın kabuklar oluyor

Merhaba,

Daha çok kişiye ulaşması adına konuyu bu kısımda açtım. Çocuk yaşlardan beri egzama belası ile uğraşıyorum ve gittikçe daha da kötü duruma geliyor.
İlk önce saç derimde küçük bir bölgede başladı, sonra neredeyse saç derimin %50'sine yayıldı. Şimdilerde kulagımda ve vücudumda küçük bir yerde egzama olduğunu düşündüğüm pul pul dökülmeler mevcut.

Cildiye bölümüne muayene oldum, birkaç doktora da göründüm ama kalıcı çözümü olmadığını söylediler. Birçok kez losyon, şampuan gibi yatıştırıcı şeyler kullandım, hala kullanıyorum ama kalıcı çözüm olmuyor tabii ki sadece yatıştırıcı etkisi var. Önerebileceği bitkisel bir şeyler ya da uzman doktor vs olan varsa çok sevinirim.

Şimdiden herkese teşekkür ederim.
Doktorunuz daha iyi yönlendirir ve artı eksisiyle karar verir. Geçici olarak kortizonu kullanan bir yakınımda egzama görünümü bir süreliğine geçmişti. Tabi doktor egzama için kortizollü hap vermez. Sonuçta olumsuz etkileri de var. Bana da hekim egzama var deyip şampuan önerip postaladı. Kafa derimi görmediğimden ben kepek diye düşünürdüm. Şampuan da bana pahalı gelmişti o zaman, kullanmadım. Sirke kürünü düzenli denemeye çalışacağım artık.

Merhaba,

Daha çok kişiye ulaşması adına konuyu bu kısımda açtım. Çocuk yaşlardan beri egzama belası ile uğraşıyorum ve gittikçe daha da kötü duruma geliyor.
İlk önce saç derimde küçük bir bölgede başladı, sonra neredeyse saç derimin %50'sine yayıldı. Şimdilerde kulagımda ve vücudumda küçük bir yerde egzama olduğunu düşündüğüm pul pul dökülmeler mevcut.

Cildiye bölümüne muayene oldum, birkaç doktora da göründüm ama kalıcı çözümü olmadığını söylediler. Birçok kez losyon, şampuan gibi yatıştırıcı şeyler kullandım, hala kullanıyorum ama kalıcı çözüm olmuyor tabii ki sadece yatıştırıcı etkisi var. Önerebileceği bitkisel bir şeyler ya da uzman doktor vs olan varsa çok sevinirim.

Kızımda aynı sorun var yoğun olarak saçlı deride,kulak arkası ve göbek deliğinde.

Kulak arkası ve gönek deliği tekrarlıyor sürekli, travazol ve daha az kortizon içerikli başka bir egzama kremi ile geçiriyoruz çoğu zamanda kendi haline bırakıyoruz yayılmadığı müddetçe.

Saçları bir ara felaketti losyonlar, özel şampuanlar derken geçmediği gibi geçme eğilimine girdiği andan birkaç gün sonra yeniden yayılıyordu.Ayrıca şampuan aşırı saç dökülmesi yapmıştı. Onun çözümünü ardıç katranı sabunu çay ağacı yağı ve vichy dercos normalden yağluya kepek şampuanı ile çözdük. Artık hiç çıkmıyor saçlı deride. Birde karbonat ve zeytinyağı karışımını saça sürüp bir süre bekeltip yıkamak mevcut kepekleri yumuşatıp dökülmesini sağlıyor saçlı derideki. Sirkeli su da bir seçenek ama kafada yara oluştu ise tavsiye etmem çok yakıyor.
Dönemsel çoğalma eğilimi olan birşey, doktorun dediği genetik yapı ile alakalı olduğu ve %70 oranında ergenlikte geçtiği, geçmeze ömür boyu ataklarla devam edecek bir rahatsızlık.
Sizin için baharatlı yağlı yiyeceklerden ve alerjiniz varsa besin alerjisine sebep olacak yiyeceklerden uzak durun tavsiyesi verebilirim. Nemli ortamı sever ,yani nemden kastım terleme o nedenle yazın daha çok artıyor kızımdakiler.

Biz Bursada bir doktora gittik en son açıklayıcı tarzı ve yaklaşımı hoştu bende araştırarak farklı bilgiler edindim ve doktorun onayı ile bitkisel şeylerde denedik sabun ve yağ gibi.

Bitse bile tekrarlar diye düşünüyorum..elma sirkesi yapmak kolay ya da aktarda vardır belki ? Banyo suyunuza bile koysanız şifa olur..zaman kaybetmeyin ilerlerse sıkıntı daha büyük 😏 geçmiş olsun 😊
Teşekkür ederim. Ev yapımı elma sirkesi evde var. Duş başlığı kullanınca insan üşeniyor sirke kullanmaya. Madem egzamaya da iyi geliyor, denerim.

Hayır denemedim, onu da araştıracağım. Teşekkür ederim.
Sosyal hayatı etkiliyor resmen. Koyu renkli kıyafet bile giymek istemiyorum. Çok pis bir görüntü oluşturuyor saç diplerinden omzuma dökülen pul pul görüntü:KK43:
İnşallah benimki de geçer <3
Kesinlikle deneyin.
Acil şifalar dilerim inşallah geçer

Şimdi size hayat kurtaracak bir önerim var..rahmetlik babannem saolsun...ev yapımı elma sirkesi yüzde yüz önce Allah ın izniyle sizi bu dertten kurtaracak..boşuna para dökmeyin kozmetik markalarına...ev yapımı olacak elma sirkesi çünkü içindeki mikroorganizmalar lazım bize..onu her banyo sonrası son durulama suyuna koyun ya da gün içinde saç diplerine sıkın ve on beş dk sonra sadece suyla durulayın..toplam on beş gün düzenli olarak hergun yapın sifanizi bulacaksınız..kaç kişi kurtludu çevremde bu sayede 🙃
Acaba yüzüme uygulasam faydası olur mu ? Yüzde oluşan egzamalar için

Teşekkür ederim. Ev yapımı elma sirkesi evde var. Duş başlığı kullanınca insan üşeniyor sirke kullanmaya. Madem egzamaya da iyi geliyor, denerim.
Sadece 15 düzenli kullanin zaten şifa bulursunuz çok uzun süreli bı işlem değil 😊geçmiş olsun

Stres,az su icme Cilt kurulugu,domates, sarımsak,aci ,portakal bunlar tekrarlatir dikkat etmelisiniz youtube egzama saracoglu yazin altta yorumlarda kullanici yorumlarida oluyor

Annemin ellerinde vardı yarılıp kanıyordu. Domuz yağı önerdiler. Din açısından günah olabilir ama şifanın nereden geleceği hiç belli olmaz. Denedi ve faydasını gördü. Cildi resmen yeniliyor.

Benimde yüzümün bir kısmında var.
Burun kenarları ve çene bölgemde.
İnstagramdan bir eczacıyla yazıştım,bazı dermokozmatik ürünler önerdi.
İstersen mesajla yollayabilirim isimlerini.

Annemin ellerinde vardı yarılıp kanıyordu. Domuz yağı önerdiler. Din açısından günah olabilir ama şifanın nereden geleceği hiç belli olmaz. Denedi ve faydasını gördü. Cildi resmen yeniliyor.

Aa evet domuz yağının gerçekten de yenileyici özelliği var.. Yanık tedavisinde kullanmıştım ben..
Egzamalarımda da deneyeyim, iyi oldu yazdığınız :dua::21:

Ay çok teşekkür ederim ama evde ev sirkesi yapmak 1.5 ayı buluyormuş galiba. Yapılmış olarak bulmaya çalışayım en iyisi
Evet en az kırk gün sürüyor..bilmiyorum satilmiyorsa bile yapan komşularınız belki vardır..siz yinede en kısa zamanda yapıp köşeye indirin muhakkak lazım olur..bu arada tırnak mantarına da çok iyi geliyor haberiniz olsun 😊

Merhaba,

Merhaba benim ellerimde sulu egzama çıktı yazdan beri dr gittim kremler ise yaramadı sonra araştırırken ankaradaki eczacının kendi yaptığı kremlerden iyilesenleri okudum ve eczaneyi aradım sulu egzama olduğunu belirttim fark etmiyormuş türü.sehir dışında olduğum için kuzenim gitti aldı ve kargoladi aylardir geçmeyen egzama 3 günde iyileşti inanamadim kullanirkende çok umutlu değildim sanki sihir gibi bişe oldu yani.Burayi aktif kullanmıyorum merak ettiğim birşey olduğunda bakıyorum faydalaniyorum egzamadan kurtuldum bu sorunu olanlarda faydalansin diye yazıyorum.cok zor bir rahatsızlık görmeniz için fotoğraf yükledim Allah herkese şifa versin

Eklentiler

• IMG_20220309_003045.jpg
    IMG_20220309_003045.jpg
    43,7 KB · Görüntüleme: 339
Son düzenleyen: Moderatör:
Yüzümde meslek egzeması oldu. Köyde çalıştığım için doktor oldu diyor. İki yanağımda elma gibi kıpkırmızı. İnanılmaz moralim bozuk aynaya bakmak bile istemiyorum. Ve doktor geçmeyebilir dedi. Yani bu kızarıklıklar kalabilir falan dedi. Çok canım sıkkın cidden geçen haftadan beri depresyona girdim bu yüzden
Argan yagı kullanın, cok faydası var egzema ya... Bir de la rocher posay cicaplast b5 .. La rocher posay toleriane sensitive krem kullan... Cok iyi gelir

Merhaba,

Çok geçmiş olsun. Egzamanın olmadığı insanlara çok özeniyorum gerçekten çünkü sayıları az gerçekten :D Benim de çok şükür saçımda yok ama bir gün baş parmağımda bir kaşıntı başladı bir hafta içinde abartmıyorum kalın tabaka halinde komple kabuklanma oldu hatta hocam doktora git kızım bu normal değil dedi doktora gösterince egzama dedi ve bi krem vermişti bir daha da o kremi bulamıyorum o en azından dediğiniz gibi o anlıkta olsa kısa sürede tedavi ediyordu. Neyse doktor sonra kendi elini gösterdi onunda kuru egzaması varmış bak bende de var deyip güldü hatta yani o bile çare bulamamış kendine :D Benim sulu egzama olduğu için artık tüm ellerimde ara ara su topluyor ama çok minikler tabi görünmüyorlar çok şükür başkalrına bulaşmıyor bunlar yoksa nasıl yaşardık bilmiyorum. Kendi içinde de yayılmasalar keşke sen her ne kadar dikkat etsende o mutlaka bir gününü buluyor yayılıyor. Bitkiseller de kremler gibi kısa süreli tedavi gösterir bence. Sadece eğer doktor gerçekten iyi ve uzun süre etki gösteren krem şampuan vs. verirse o idare ediyor seni. Mesela egzama güneşten sudan nefret eder e ben yaz kızıyım ne kadar dikkat edebilirim güneşi seviyorum. Artık alıştım sayılır

Back