Eğitimde devlet mi burslu özel mi

Ben pdr mezunuyum.Marmara ..Hacettepeyi 1 puan ile kaçırmıştım Siz tam olarak okul öncesi alanda çalışmayı isteyip istemediğinizi değerlendirin..ya da özel eğitim alanında çalışmak isteyip istemediğinizi ..özel eğitim çok yıpratıcı bir iş olarak gözükür ama okul öncesi eğitime başlayan öğrenciler arasında farklı gelişen/özel eğitim desteği de alması gereken çocuk sayısı hiç de azımsanamayacak ölçüdedir..yani okul öncesi alanda çalıştığınızda hem farklı gelişen hem sağlıklı gelişen çocuklarla aynı anda birlikte çalışırsınız ama çok da eğleniyormuş gibi gözükmeniz beklenir. Okul öncesi /özel eğitim karşılaştırması yaparsam ben özel eğitim derim.
 
Ben de nitelikli özel mi dicektimki üstte cevap vermişsniz zaten bahsettğiniz ünivlerin liseden farklı yok gibi devlet üni zaten ücretsiz tek farkı aylık verecekleri burs ise onun da benzerini devlet bura ya da kredi şeklinde veriyor zaten. Anlara üni okul öncedi mezunuyum ben de, Ankara ciddden üniversitesi üniversite eğitimi için güzel bir şehir, ben taşradan gititğim şçin çok sevmediysem ama onca kaliteli üniversite, düzenli tertipli canlı nir şehir bence bazısı sevmese de. Ben Marmara- Ankara- Gazi şeklinde yapmıştm sıralamamı Ankara gelmşti ikinci tercihimde, şimdi bide yl mezunuyum açıkçası Ankara üniv in o kalitesini bu eğitimim sırasında da hissettim. Ben Hacettepe ve Ankara derim Ankaradan hatta hakkınızda hayırlısı olsun, akademisyenlik düşünerek gidin alanda çok ihtiyaç car hepimiz atanınca, başarılar
 
Lisansım okul öncesi öğretmenliği yükseğim PDR.
Okul öncesi öğretmenliği zihnen de bedenen de yorucu bir meslek.
Benim gibi mesleğinize tutkuyla bağlıysanız severek çalışırsınız.
Ben 10 yıl özelde öğretmenlik yaptıktan sonra idareye geçiş yaptım.
Okul öncesi öğretmenliği çokça sabırla birlikte yüksek enerji ve motivasyon ister, bir de çocuklarla birlikte insan sevmek lazım çünkü bu çocukların ebeveynleri ile de muhatapsınız.

Özel eğitim öğretmenliği psikolojik olarak yıpratıcı olmakla birlikte bedenen yormaz.
Atanması da özelde iyi şartlarda iş bulması da kolaydır.
Bununla birlikte hakkını vererek yapmak herkesin harcı değil diye düşünüyorum.

Karar vermeden önce mizacınızı, hayata bakışınızı, psikolojik sağlamlığınızı,
hayal ve hedeflerinizi, hayattan ne beklediğinizi tekrar gözden geçirin.

Bu iki bölüm de teknik bölümler değil özel üniversitelerde de okunur.
Devlette okuyacaksanız eğitim fakültesinde Marmara üniversitesini tek geçerim.
13 yıllık okul müdürü olarak gözlemim; Marmara mezunu öğretmenlerin daha donanımlı ve mesleki yetkinlikle mezun olduğu yönünde.
 
Bu sene 7. 500 kontenjan vermişler okul öncesine der başka da bir şey demem
 
Devlet okulunu seçerdim her zaman. Sizinde söylediğiniz gibi belli bir puanın altına düşerseniz bursu kesiyorlar ödemeyeceğiniz bir miktarla karşılaşırsınız. Zaten ortalaman düşükte olsa bursu kesmeyen çok nadir özel okullar var bende arayıp sormuştum zamanında.
 
Bilkent bence de çok daha iyi bi seçim olmuş
 
Kesinlikle devlet. 850 lira para degil bu devirde .hatta burslu igrencinin tercih etmesi icin cok komik bir rakam yani.
Ozelde İlerde bursum kesilir mi diye hep diken ustunde olacaksin .hic azcik gezip tozayim vizede olmadi finde veririm diyemeyeceksin .devlette finaldede veremezsen bisver bitunlemede veririm olmadi son seneye jalir bile diyebiliyosun .bide mezun olunca universitenin ismi kiytirik olursa ozel sektorde pek sansin yok.ozel universitelerde hoacalr bile mutsuz hepsi devlete gecmek istiyor .
Devlette dersten kalsan gidip baska universitenin yaz okulundan dersi alirsin veya ustten ders alip okulu erken bitirebilirsin ancak kiytirik ozeller buna asla izin vermiyor .senin bursunu kesip parani almak icin .
Bide ilerde hep kiytirik ozellerde okuyanlarda hep bir komplex oluyor .ay bizim hocalarimiz bogazicindede derse girmis , ay devletten ozele gecmis ay ben ozelde okudim bursluyim diye .ama adamin ordaki cabasiyla burdaki cabasi inan bir olmuyor .
Bide zamaninda cok ozel kapandi diplomasi iptal edildi hatta patronun siyasi gorusune ters diye erasmus programindan ayrilan ozel universite var .kesinlikle devlet.
 
Özel okullar (nadir birkaç tanesi hariç) kendini bir halt zanneden ama niteliksiz profesörlerle kaynıyor. Size bir şey katmak gibi bir dertleri olmaz cepleri para görsün başka bir şey istemezler. Özelde okuyan hiçbir arkadaşım memnun değil, kendi sektörleriyle alakalı kaliteli bir eğitim almış değiller çok şikayetçi ve mutsuzlar. Kaliteli devlet kurumlarında hakkıyla ve emeğiyle profesörlük yapan ders veren nice mükemmel insan var. Onların bilgi tecrübe ve deneyimlerinden muaf bırakma kendini
 
Devlet olarak da Hacettepe,Gazi,marmara,ytü gibi okullar tutuyor
Haliç ve medipolden tanıdıklarım var, biruni nedir ömrümde duymadım bile yine cadde kenarı ticari eğitim kurumları belli ki. Şu saydın devlet okullarının yanında özel okul seçmek devasa bir hata olur sakın yani aklından bile geçirme medipol nadir birkaç bölümü iyi ama yine bir YTÜ Hacettepe vs olamaz asla. Haliç desen çöp yani
 
Ya bide ayda 850 TL bir şey değil para bile sayılmaz yani bu parayı arada part time çalışarak kat kat alırsın çevren de genişler bir şeyler de katmış olursun kendine. Ay çok dert ettim şuan biruni Haliç Medipol seçersin diye korkuyorum dkdjdkd ben senden daha fazla önemsedim şuan sakın yakma geleceğini sakın
 
He kendisini geliştirmek yerine cahillerin arasında parlasın, hiç ileri gitmesin
 
Yaklaşık 20 yıl önce , Boğaziçi ile Sabancı (üstün başarı burslu) arasında kalıp, Boğaziçi’ni seçmiştim. Üniversite dediğiniz sadece derslere girip çıktığınız bir yer değil. Sosyal anlamda da kendinizi geliştirebileceğiniz, dünya görüşünüzü oluşturabileceğiniz bir ortam olmalı.
 
Sayili 2-3 ozel universite disindakileri universite statusunde gormedigim icin kesinlikle nitelikli devlet universitesi. Bunu dusunmeye, sorgulamaya bile gerek yok bence.
 
Merak etmeyin tercihler çoktan yapıldı güzel bir devlet okulundayım teşekkür ederim
 
Selamlar, tercihler yerleştirmeler bitti ancak ufak bir tartışma olmuş açıklayayım. Üniversitenin niteliği ile KPSS puanı arasında bir korelasyon yoktur. Öğrencilerin, o şehirde dikkatlerini odaklayacakları başka şeylerin olup olmaması, öğrencilerim KPSS yi tek çare olarak görüp görmemesi, boş vakitlerinin olup olmaması gibi birçok etmen vardır. Genelde de doğudaki küçük üniversitelerin KPSS yerleştirme oranı daha yüksektir.
İnanmayan tıklasın
Nitekim özel üniversite mezunları (burs almadan okuyanlar) genelde kendi okul öncesi kurumunu açmak ya da herhangi bir kurumda sadece çalışıyor görünmek için bu bölümleri tercih ettiklerinden mezunların aklına KPSS gelmez. Kim zorunlu hizmet yapacak ki? Bu nedenle de KPSS de özel okulları önde görmeyiz.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…