Merhaba.
7 yaşında 1.sınıfa giden bir oğlum var. Okula okuma yazma bilerek başladı fakat ben hiçbirşey öğretmedim.Hatta okuma yazma bildiğini tesadüfen öğrendik. Ama pandemide biraz fazla tablet verdik oradan oyunlardan öğrenmiştir diye düşündük.
Benim asıl sorum şu. Oğlum toplama çıkarma falan da biliyor ama şöyle bir sorunumuz var. Sorun mu,yoksa iyi birşey mi bilemiyorum. Bunu kime sormalıyız? Kimden yardım almalıyız?
Öğretmen toplama yaptırırken örneğin; 12+7 işleminde öğretmen diyor ki büyük sayıyı aklında tut,üstüne küçüğü say. 12 aklımda, 7 parmak aç ve tek tek kapat. 13-14-15-16-17-18-19. Sonuç 19.
Ama oğlum şöyle yapıyor 7-2=5 12+2= 14 14+5=19
Çıkarma işleminde de farklı bir yöntem uyguluyor. Onu inanın ben de anlamadım. Babası dinledi o da anlamadı.
Ama işin enteresanı soruya bakıyor,birdaha bakmıyor, el falan saymıyor.Kafadan yapıyor ve sonuç doğru çıkıyor.
Oğlum onlar çok uzun yollar,sen öğretmenin öğrettiği gibi yap diyorum.Hayır öyle yapınca çok sıkılıyorum diyor. O zaman yapmak istemiyorum diyor. İnanın onu öğretmenin öğrettiği şekilde yönlendirmek mi doğru yoksa farklı düşünüyor bu güzel birşey mi bilmiyorum.
Kimden yardım alabbilirim.Lütfen yardımcı olabilir misiniz?