• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları Eğitimciler yardımcı olurmusunuz?

ekin naz

hayat 61 kenara beni
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2007
1.868
1
116
47
Bursa
Kızım ilköğretime yeni başladı eğitim gördüğü sınıf 55 kişiden oluşmaktadır.sınıf öğretmeni çocuklara sert davranıyormuş açıklamak gerekirse çocukların kafasına kitapla vuruyor yada buna benzer cezalar vermektedir.ilköğretime yeni başlayan çocuklar için bu davranış şekli normalmidir?çocuğum eve gelince öğretmeninden şikayetçi olmaktadır.Bu konuda eğitimci arkadaşlardan ve okula yeni başlayan çocuk annelerinden bilgi vermelerini rica ederim.

Kızım ilköğretime yeni başladı eğitim gördüğü sınıf 55 kişiden oluşmaktadır.sınıf öğretmeni çocuklara sert davranıyormuş açıklamak gerekirse çocukların kafasına kitapla vuruyor yada buna benzer cezalar vermektedir.ilköğretime yeni başlayan çocuklar için bu davranış şekli normalmidir?çocuğum eve gelince öğretmeninden şikayetçi olmaktadır.Bu konuda eğitimci arkadaşlardan ve okula yeni başlayan çocuk annelerinden bilgi vermelerini rica ederim.

çanım bu çok yanlış bir davranış okul müdürüne şikayette bulunun ama tek başınıza deyil birkaç veli bir olun müdüre baskın yapın olmassa milli eyitime şikayette bulunun küçüçük yavrulara kisenin vurmaya hakkı yok suçu olsun olmasın onlar bizim geleceyimiz onlara sahip çıkalım:1hug:

Ben de eğitimciyim canım ama bildiğim kadarıyla dayaktan başka şekilde uslanmayan öğretmeni cinnete zorlayan sınıflar var emin olun kimse dayak atıp kendini yormak stres olmak istemez ama bazı öğrenciler var ki ailesi bile dövün hocam,başka şeyden anlamaz diolarmış,o yüzden önce hocayla bi görüş derim neden böyle yapıyor bi öğren? yeni okula başlayan çocuk için elbette olumsuz bi durum ama sebebini anlamak lazım,öğretmenden çok şey bekleniyor ne yazık ki prosedürleri bi bilseniz ağlarsınız,ama susmayın önce hocayla görüşün tatmin olmazsanız müdürle görüşün,ilgili veli olduğunuzu anlarsa çok etkili olur

teşekkürler arkadaşlar.ben kızıma soruyorum öğretmen neden vuruyor diye konuşanlara vuruyor dedi bir kaç öğrenciyede tokat atmış kulak çekmiş vede en yadırgadığım bir öğrencininde saçını çekmiş.tabi sınııfımızda kalabalık belkide öyle yapması gerekiyor diye düşünüyorum.ne bileyim kafam çok karıştı açıkcası o yüzden eğitimci arkadaşlara sormak istedim.

eğitimciler nerdesiniz heralde okuldasınız kimse birşey yazmayacakmı ya.

Bence eğitimde dayak ,kulak, şaççekme olmamalı olamaz . okul bir eğitimyeridir,ha cezalar verilebilir bu nedirya çocuğun kafasına kitapla vurmak falan enönemlisi çocukl eğitimi yeni başlamış,gerekirse çocuğu pskolağa yönlendirmek faydalı olur diye düşünüyorum belki öğretmenimizinde bir desteğe ihtiyacı vardır.birde şunu belirtmek istiyorum çok önemli bir sınıfta,55 öğrenci ya bu ne kardeşim öğretmenimizin işide çokama çok zor .veliler ,öğretmenler beraber diyolag içinde olursak sorunlara çözüm getirilebilir herşeyi öğretmenden beklememeliyiz bizlerde çok iş düşüyor . tüm öğretmenlerimize üstün görevlerinde başarılar diliyorum bu kutsal görevlerindeAllah kolaylıklık versin diyorum tüm öğretmenlerimize

Ben de eğitimciyim canım ama bildiğim kadarıyla dayaktan başka şekilde uslanmayan öğretmeni cinnete zorlayan sınıflar var emin olun kimse dayak atıp kendini yormak stres olmak istemez ama bazı öğrenciler var ki ailesi bile dövün hocam,başka şeyden anlamaz diolarmış,o yüzden önce hocayla bi görüş derim neden böyle yapıyor bi öğren? yeni okula başlayan çocuk için elbette olumsuz bi durum ama sebebini anlamak lazım,öğretmenden çok şey bekleniyor ne yazık ki prosedürleri bi bilseniz ağlarsınız,ama susmayın önce hocayla görüşün tatmin olmazsanız müdürle görüşün,ilgili veli olduğunuzu anlarsa çok etkili olur

öğretmenim sizlerin işi çok zor ama dayak, saç çekme ,kitapla kafaya vurmak,saç çekmek vs bunlrın eğitimde yeri olamaz eminim sizde katılmıyorsunuzdur kutsal görevinizde ,başarılar diliyorum :1hug:

tabiki canım öğretmenin işide çok zor bir sınıfta 55 kişi ama dediğin gibi dayak olmaması lazım şimdiden böyle yaparsa ilerki zamanlarda neler olur diyeye düşünüyorum.

sezene katılıyorum bazen çileden çıkarıyolar adamı ..Bir sene kadar ilköğretimde öğretmenlik yaptım..ben birinci sınıflara girmiyodum ama giren hocaların iflahını kesiyolar emin olun ...zaman zaman 5-6-7-8 s sınıflar beni fazlasıyla kudurttular ama dayaktan yana olmadığım için farklı cezalr uyguladım mesela ben de çok bağırırdım...laboratuar cezası verirdim vb. dışarı da atardım...ekincim git öğretmenin kendisiyle konuş ama kendi kızın şikayet etmiş gibi değil ona takar sonra ...ve sonrasında da farklı bir eğitimcinin sııfına ver..gerekirse meb şikayet kısmı var netten yaz oraya..ne bilim ama önce iyice öğren ne kadar zamandır böyle davranıyo arar ara mı yapıyo hoca yoksa arada bir mi sorunları olabilir genç mi yaşlı mı sen bunları yaz bakim bi analizini yapalım ..yerimseniben

canım öğretmenimizin henüz genç 1 bebeği varmış batmandan tayini buraya çıkmış.dış görünüşüde biraz sinirli birine benziyor gerçi benim kızıma henüz birşey yapmamış ama diğer arkadaşların çocuklarını birz hırpalamış kimsede gidip şikayrt etmiyor sonra öğretmen bize takarsa diyorlar.okulumuzda 1 tane 1 sınıf var canım öğlenciyiz.okulumuz küçük o yüzden bir sınıfa toplamışlar.gerçi biz okula yazdırırken müdür 35 kişiyi geçerse 2 böleriz sınıfı demişti ama şimdide sınıf yok diyor.başaka yere vermeyi düşündüm ama okulda tam yanımızda canım oyüzden buraya verdi tabiki birde baştan üğrencilerin 55 olduğunu bilmiyordum.

55 kişilik bir sınıfta otorite kurmak sandığınızdan çok zor. Dayak çözüm değil elbette özelliklede 1. sınıflarda okuldan soğumaya neden olur. Ancak öğretmenin iyi gözlem yapıp gereken öğrenciye ceza vermelidir. Ama bilmediğiniz o kadar çok şey varki... Ne psikoloğu, çocuk hayatında ailesinden ilgi görmemişki ne yapacağını bilmiyor..Bu durumda sınıfta birşeyler öğrenmeye çalışan öğrenciyide engelliyor eğitim hakkını alıyor. Ben 1. sınıfları okuturken depresyona girmiştim. Sınıf 60 kişi, her kafadan bir ses,kimi dinlemeyi öğrenmiş kimi insan olmaktan bi haber..... Öğretmenle görüşün...Ama dışarıdan konuşmak çok kolay inanın..

ekincim öğretmen ile görüş...hoca hanım bizim çocuklarımız korkuyolarmış sizi bu kdar ne yapıp çıldırtıyolar bizleri uyarın biz toparlayalım o şekilde gönderelim gibi...aman sert çıkmayın ters teper:smiley-cool: benim gibi fena haşladım öğrenciyi o da velisine sölemiş hatun gelmiş dedim kadın bana bak önce çocuğuna terbiye ver sonra gel sorgula beni.çok sinirlendim yani sevmesem o zamanlar yaptığım mesleği bi tane de yapıştıracaktım suratınajeyyar neyse canıms en ilk önce hocayla bi göçrüş belli sıkıntısı var çok sevimli olur birler insan kıyamaz mutlaka delirtildiği bişi vardır...ayrıca yeni bebeği falan var dedin hele şimdiki çocuklar siz saha iyi biliyosunuz nasıl şımarık oluyolar bilmiş bilmiş böyle...ailelerde bitiyo mesele eğitimde değil..bir de şunu söyleyeyim evde sakin olan çocuk okulda azıyo gözlemleyin çocuklarınızı da tamam canım...baktın çözüm yok önce okul müdürüne hocaya ikaz vermesi için olmadı mebsengözlerimebaksanab

bence dayağın hiç bir gerekçesi olamaz daha yeni okula başlayan bir öğrenci derse katılmak başarılı olmak istese bile yanlış yaptığında,dayak yiyeceğinden korkar ve katılamaz derse ilgisi öğrenmek için değil de hoca kızar mantığı ile göstermelik olur .biliyorum ülkemizde öğretmen olmakda zor ama kendilerince ceza uygulayıp velisini okula çağırarak sorunlu çocukların sorunlarının anlaşılabileceği kanısındayım ben olsam o hocada eğitimine devam ettirmezdim kızımı başka daha uysal öğretmene hatta başka okula verirdim . çünkü o korku yerleşirse acaba öğretmene şu soruyu sorarsam kızarmı derken yıllar geçiyor ve sorgulamayan kendine güvensiz insanlar yetişiyor

tamam haklısın ama diyorum ya ben aynısını yaptım tamam çocuk dövmedim ama veli ile görüştüm bana ukalaca cevap verdi :kızgın:çocukların çoğu aynı sınıfa toplanmışsa o öğretmenin de yapacak bişeyi yok :bbo:yeri geliyo evde iki çocuk konuştuğu zaman ya da koşuşturduğunda cinlerimiz tepemize çıkmıyo mu o kadıncağız ne yapsın bence elinin ayarını tutturamayacak pozisyona getiriyolar hocayı:1closedeyes:

ekincim sen en güzeli dediğim gibi hocayla bi konuş olmadı uzak yakn demeyecek alacaksın çocuğunu o okuldan gerçekten iyi bir eğitim almasını istiyosan bu çok önemli canımyerimseniben

55 kişilik bir sınıfta otorite kurmak sandığınızdan çok zor. Dayak çözüm değil elbette özelliklede 1. sınıflarda okuldan soğumaya neden olur. Ancak öğretmenin iyi gözlem yapıp gereken öğrenciye ceza vermelidir. Ama bilmediğiniz o kadar çok şey varki... Ne psikoloğu, çocuk hayatında ailesinden ilgi görmemişki ne yapacağını bilmiyor..Bu durumda sınıfta birşeyler öğrenmeye çalışan öğrenciyide engelliyor eğitim hakkını alıyor. Ben 1. sınıfları okuturken depresyona girmiştim. Sınıf 60 kişi, her kafadan bir ses,kimi dinlemeyi öğrenmiş kimi insan olmaktan bi haber..... Öğretmenle görüşün...Ama dışarıdan konuşmak çok kolay inanın..

evet canım yazdıklarına hak veriyorum ama henüz tam anlamıyor çocuklar.gerçekten bazı çocuklarda var insanı zorla deli ediyorlar ama yinede biraz daha güzellikle olması lazım.gerçekten öğretmenlerinde işi zor

mesela canım dün öğretmen bir kıza tokat atmış kız okuldan kaçıp eve gitmiş düşeünebiliyonuzmu ne kadar kötü birşey.veli annesi bugün gidip öğretmene söylemiş yok vurmadım demiş ama benim kızımda vurduğunu söylüyor.ne yapalım artık zaman gösterecek herşeyi.ilginiz için teşekkürler arkadaşlar.

benim oglummun sınıfıda 45 kişi bi ögrenmen nasıl verimli olacakki hangisine sus diyecek +benim oglum cok sakin ögretnmenimizde daha bir kişiye vurmadı zaten vursaydı bile benim oglum okula gitmek istemezdi çünkü ben bile dayaga karşıyken ogluma vurulmasını istemem ögretmende ne yapsın tabi o da hakklı en azından ceza vere bilir tenefüze cıkma cezası tek akay ta tut ma gibi
ekincim gerekirse konuş çok şükür ki ögretmenimiz iyi

he bide okadar ögrenciyi bi araya koyuyorlar her sınıftan 10 ögrenci alsalar bi sınıf daha acsalar ya okadar ögrenmen varken neden acmazlar ki ayrı sınıf 55 60 cocuk cokkkkkkkkk
benim düşümcem tabi

haklısın tatrcım sınıfımız çok kalabalık ama malesef okul yetersiz 55 kişiyi bir sınıfa doldurdular öğretmenede hak veriyorum ama henüz çocuklar tam olarak birşry anlamıyor dediğin gibi daha makul cezalar verebilirler.gerçi benim kızımda sessiz benim kızıma vurmamış ama diğer arkadaşların çocuklarına vurmuş yarın benim kızımında başına gelebilir.yani anlıyacağın şuan hepimiz sessiz bir köşede bekliyoruz.bakalım ne olzcak.

Back