Eğitim-Sen'in paneline Akit'ten çirkin başlık: Batman'da cinsel sapıklık paneli
Batman'da Eğitim-Sen'in düzenlediği "Cinsel yönelim ve Cinsiyet Kimliği Yaşayan Öğrenciler” panelini, AKP tetikçisi Yeni Akit gazetesi "Batman'da cinsel sapıklık paneli!" şeklinde duyurdu.
30 Eylül 2015 20:56
Cinsiyetçi haberleriyle sınır tanımayan Yeni Akit adlı yandaş gazete Batman'da Eğitim-Sen tarafından düzenlenen "Cinsel yönelim ve Cinsiyet Kimliği Yaşayan Öğrenciler” panelinin haberini "Batman'da cinsel sapıklık paneli!" şeklinde çirkin bir başlıkla duyurdu.
İlgili haberi, anasayfa manşet başlığında "Kaosçular çıldırdı. Batmanda sapkın panel. İbnelik bir kimlikmiş" şeklindeki çirkin ifadelerle duyuran Akit, haberin spotunda ise "Batmanda ilk kez düzenlenen ve adını Gezi olaylarından sonra duyuran ‘LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) aktivisti Kaos Gey Derneği üyesi Remzi Altunpolat ve Psikolojik Danışman Berna Savcı, cinsel eğilim ve tercihleri konusunda Eğitim-Sen üyeleriyle bilgi alışverişinde bulundu." ifadelerini kullandı.
Eğitim-Sen'in düzenlediği paneli "rezillik" olarak tanımlayan yandaş gazetedeki haberde "Batmanda ilk kez böyle bir etkinliğin yapılmasını anlamlı bulduklarını belirten Kaos Gey Derneği üyesi Remzi Altunpolat, “Kürdistan’da ve özellikle Batman'da böyle bir panelin düzenlenmesi oldukça anlamlıdır. Yerel ve bölgesel alanda cinsel tercih kimlikleri genelde küfür olarak söylenir." dedi.
Eğitim-sen(Eski Chp diyeyim.Aşağıda da neden eski olduğuna dair bilgi vereyim),Eğitim bir-sen(Akp'nin) ,Türk eğitim sen(Mhplilerin) ? Bunların üçü farklı sendikalar.Haberde geçen Eğitim -Sen.Gerçi Mhp'li olmasamda sözleşmeli öğretmenleri kadroya geçirmede en çok çabalayan sendika olduğu için geçecektim parti gözetmeksizin ama kısmet İş'eymiş.
Haber doğru olabilir fakat bu sendikanın işlevi zamanla doğuda bulunan şubelerinin işlevi zamanla farklılaşmış pekte eğitim-öğretimle alakalı değil.Mesela her derdimiz bitmiş gibi yogunlukla ılgılendıklerı konu Anadıl'de eğitimdir.O yuzden eski eğitim-sen'liler sendikalarından kopup ''Eğitim-İş adında yeni bir sendika kurmuşlardır.
amaaaan bu gazete songül karlı için kanaltürkte programa başlayınca cemaat kanalında o kadının ne işi var gibi başlık açmıştı.haberin içeriğini okuduğumda ise giydiği kıyafetlerden ötürü edepsiz türünde bişeyler yazıyordu.o yüzden şaşırmıyorum akitin abartılı haberlerine