- Konu Sahibi Egitimprofu
-
Oglum 2.5 yasinda anaokuluna basladi. Zorunlu olarak 4 yasinda ilkokula basladi.
Su anda 6 yasinda ve 3.sinifa gidicek.
3 yasinda kendi basina wc gitme kendi yemegini yeme, duzenli uyku saatine alisti.
6 yasinda okuma yazmayi ogrendi...
Sadece benim oglum degil butun cocuklar burda ayni sekilde. Altinda bezi okula baslayan var ama kimse bu kadar dramatiklestirmiyo olayi.
1 sene erken okula baslamasi bir sene evde sokakta oynamaktansa kendi yasinda cocuklarla bisiler paylasabilir diye dusunuyorum.
Biz 7 yaşında başlardık okula 6 yaşında başlayanlarda olurdu daha bi ezik kalırdılar zamanında... Şimdi 4-5 yaşında oyun oynaması gereken çocuklar okullarda, daha bebeklikten yeni çıkmışlar, ben şahsen üzülüyorum, bir ömür boyu sorumluluk alacak zaten, bu kadar erken sorumluluk almasına ne gerek var. Bence bu yasa yanlış çalışma hayatına daha erken başlanılsın diye çıkmıs bir yasa
Kesinlikle haklısınız ; ben bu erken yaşta okula başlatmaya ' kısaca çalınan çocukluklar " diyorum. Fizikden ve Ruhen yaşının gereğini yapamayan çocukta pek çok psikolojik sorun ortaya çıkmaktadır . Bununla ilgili raporlar var elimizde. BU YÜZDEN BÜTÜN ANNELERİN BİLİNÇLENMESİ, ÇOCUKLARINI 66AYDA DEĞİL 72 AY BİTTİKTEN SONRA OKULA BAŞLATMALARI LAZIM !
Oglum 2.5 yasinda anaokuluna basladi. Zorunlu olarak 4 yasinda ilkokula basladi.
3 yasinda kendi basina wc gitme kendi yemegini yeme, duzenli uyku saatine alisti.
Sadece benim oglum degil butun cocuklar burda ayni sekilde. Altinda bezi okula baslayan var ama kimse bu kadar dramatiklestirmiyo olayi.
1 sene erken okula baslamasi bir sene evde sokakta oynamaktansa kendi yasinda cocuklarla bisiler paylasabilir diye dusunuyorum.
Siz sanırım Türkiyede yaşamıyorsunuz eğer Türkiyede yaşamıyorsanız olayı dramatikleştiriyorsunuz diyemezsiniz çünkü burdaki şartlarda okula göndermemiş oluyorsunuz çocuğunuzu.
Benimde kızım ocak doğumlu bir çocuk olarak 68 aylıkken başlamak zorunda kalacaktı okula ama ben zaten göndermeyi düşünmüyordum bu işin mantığınıda henüz anlamış değildimki nitekim azda olsa geri adım attılar hatalarını kabul etmek zorunda kaldılar ama ne oldu geçen sene 66-67-68 aylık ve biraz daha büyük olanlar kendilerinden 1 yaş 2 yaş büyük çocuklarla okula başlamak zorunda kaldılar yasanın yeni yürürlüğe girdiği sene olarak eski yasaya göre 7 yaşına gelmiş çocuklarla yeni yasaya göre bebek sayılacaklar aynı sınıfı paylaştılar.Bu yaş çocuklarda ay bile fark ederken ne demek 2 yaş sonrada o küçük olan başaramadığında ezildiğinde olacakların hayatını etkilemesinin belkide bütün öğrenim hayatına mal olmasının vebalini bilmemki kim verecek
Elbette Türkiye'de yasıyorum! Bir üniversitede Profesörüm. Bahsettiğiniz tüm sorunlar acele bi şekilde, hiç araştırmadan, bizlerin yazdığı raporları okumadan alınan 4+4 denen eksik, hatalarda dolu yasa yüzünden yaşanıyor! Özellikle devlet okullarında yaşanıyor bu sorun. Çözüm ne derseniz ? Mutlaka hazırlık anasınıfına yollamak ( 5 yaşındaki kızım için bu kararı aldım, üstelik okul olgunluk testinde hazır çıktığı halde! Bu yaş çocuğu için 2,3 ay bile önemli fark, o yüzden 72 ay tamamlansın diyorum! Bu da benim işim! Benden söylemesi ANNELER
Yazdığım tüm bilgiler bir yıl içinde bize geri dönen vakaların raporları! VE EVET OLAY DRAMATİK VE CAHİLLİĞE DAYALI ALINAN KARARLARDAN OLUŞUYOR! Ama sizin çocuğunuzun durumu ise inanılmaz! Mecburen 4 yaşında ilkokula başlatmak ne demek? Hiç mi danışacak pedegog veya uzman yoktu? Nasıl böyle bişey yaparsınız? Çok üzücü ! En azından bu seneden itibaren pedegog desteği alın !
oglum 2.5 yasinda anaokuluna basladi. Zorunlu olarak 4 yasinda ilkokula basladi.
şu an sıkıntı yaşamadığınızı düşünüyorum bu konuda ,ama ileriki yaşlarda genel olarak okuldan çok soğuyorlar,umarım siz böyle dramatik sonuçlarla karşılaşmazsınız,sevgiler.
ulke genelinde mecburi egitim 4 yasinda. Gitmedi hergun icin cok agir cezalar uygulaniyor mesela.
Su ana kadar hic sorun yasayan bir tanidigim olmadi kesinlikle.
Bence turkiyede bu basariyi yakaliyacak en onemli destek ise aileler ve egitimcilerin ortak hareket etmesi sonucu olucak.
Bence merak etmeyin. Cocuklar cok cabuk ortama ayak uyduran sorumluluk almayi seven canlilar.
ulke genelinde mecburi egitim 4 yasinda. Gitmedi hergun icin cok agir cezalar uygulaniyor mesela.
Su ana kadar hic sorun yasayan bir tanidigim olmadi kesinlikle.
Bence turkiyede bu basariyi yakaliyacak en onemli destek ise aileler ve egitimcilerin ortak hareket etmesi sonucu olucak.
Bence merak etmeyin. Cocuklar cok cabuk ortama ayak uyduran sorumluluk almayi seven canlilar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?