Efuli'nin Kitaplığı

er_sev

Baladamın Gelini
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.034
Puanlar
198
Küçükken lunaparka giderdik gondol diye birşey vardıki hala var .Korkar binmezdim ama bıraksalar saatlerce izlerdim . Sonra gondol yavaşlayınca bağırırdı mekanik bir sesle adam ;Yeni tur yeni bilet diye ...
Her sabah bu cümle söyleniyor bize aslında
Yeni turumuzun adı perşembe,yeni biletler bunlar ...
.

Ejdarha Dövmeli Kız

$ejderha-dovmeli-kiz.jpg

Serinin İlk Kitabı. Normalde bana sorsalar ne tür kitap seviyorsun diye polisiye demezdim hiç dememeliymişim.Öyle bir kitap ki içine alıyor sizi resmen. Ne ararsanız var içinde polisiye heyecan gerilim aşk ihanet . Patlamaya hazır saatli bir bomba gibi herşey. Karakterleri flimini izlemiş gibi canlandırıyosunuz aklınızda. Daha okudugunuz sayfayı bitirmedne bir sonrakini merak ediyorsunuz acaba ne oluyor diye. Zaten siz sayfaları kovalarken bir bakıyorsunuz kitap çoktan bitmiş ve 2. kitabı beklemeye koyulmuşşunuz.

Ateşle Oynayan Kız

$ateþle oynayn kýz.jpg

Serinin 2.kitabı . Merakla beklediğiniz yerden devam ediyorsunuz.Olaylar tamamen ortaya çıkıyor artık .Salanderle birlikte kurşundan kaçmak için hamleler yapacaksınız ve belki sizde kolunuzdan bacağınızdan vurulucaksınız.Ve üzerinize atılan toprağı atmanın bir yolunu arıcaksınız.Aynı heycana sizde kapılacaksınız.

Arı Kovanına Çomak Sokan Kız

$60_Ari_Kovanina_comak_Sokan_Kiz.jpg

Serinin son kitabı . Kaç defa kitapçıma gittim geldimi diye ben bilmiyorumm . Artık herşey ortaya çıkıyor siz kendinizi olayın içinde hissediyorsunuz. Sanki bütün olanları köşeden gizlenerek izleyen biri gibisiniz.Hiç ummadığınız şeyler öğreniyorsunuz artık ve arap saçı birbir çözülüyor. Lisbeht sanki dostunuz gibi üzülüyorsunuz ve kitabı bir solukta okuyup bitiriyorsunuz. En üzücü olan ise bidaha o karakterler olamayacağınız çünkü serinin son kitabı ve yazarı kitaplarının başarısını bile göremedi.

Not: Serinin sinema flimide çekildi ama vasat kitaptaki sürükleyicilik ve heyecanla alakası yok asla kitaplarından aldıgınız zevki alamazmısınız

Son düzenleyen: Moderatör:
$418591.jpg

Sıcacık bir kahveden yükselen güzel kokular eşliğinde keyifli bir okuma vaat ediyor Soğuk Kahve...

Hem eğlenceli hemde mizahi bir dili var. Bazı cümleler düşündürücü acaba diyorsun.
Bazende kafandaki soruların cevapları var kitapta.Kısa kısa hikayeler var kitapta.Hepsi birbirinden farklı.
Bi akşam canınız sıkıldı yapcak birşey yok zamanları için ideal ama olmazsa olmaz değil benim için.
Basitce bir kurgu . Karşılıksız aşkı mizahi bir biçimde ele almış.

*Kitaptan Alıntı

Kışın ortasında soğuk bir şeyler içersen elbette hasta olma ihtimalin artar. Kışın başı, sonu olmaz. Soğuk su içersen hasta olursun. Aşkın da başı, sonu, ortası olmaz. Kapılıp gidersen; er isen mecnun, dişi isen leyla olursun.

Ben seni bizim olmayan bir şarkının nakaratında, sabaha karşı 5 gibi sevdim. Belki de sabahın köründe... İşte kimse seni o saatte ben gibi sevemez.

Sevişene kadar aşka inanıyorum. Ondan sonrası hep bir sıradanlık, hep bir yavşaklık. Bazen insanın dokunmaya kıyamaması gerekiyor. Sadece bakarak sevmeyi öğrenmek lazım, bazen saatlerce bakmak... "Kahven bitti, bırak fincanı elinden." demeli sevgilin. Öyle bakmalısın işte; boş fincanı elinde saatlerce tutacak kadar...

Son düzenleyen: Moderatör:
$Zar_adam.jpg

Değişik bi kitap bazı sayfalarını çok zevk alarak okuyorsunuz merak ediyorsunuz bazı sayfaları ise bi okadar sıkıcı.
Hayatınız zarlara bağlı olsa gerçekten zarın size söylediğini yapabilirmiydiniz?
Hayatını zardaki gelen sayılara göre karar veren ve bunun sonuçlarına ne olursa olsun katlanan biri var bu kitapta.
Cinsellik,aşk ,değişik fikirlerle dolu hatta sizide karar vermek için zar atmayı düşündürebilen bir etkiye sahip ama bir okadar da saçma geldi bana değişik bi kitap.
2.side var zar adamın peşinde ama alıp okumadım hiç de merak etmiyorum :50:

Eki Görüntüle 1176617

Kitapseverlerde okumayan varmıdır hala bilmiyorum .
Bir Aşk Hikayesi...
Aslı ile Muratın Hikayesi.
Kimi zaman üzülüyorsunuz ,kimi zaman kızıyorsunuz kimi zaman gözleriniz doluyor.
Sürükleyici içine hapsediyor sanki yakın arkadaşlarınlarmış gibi ya şimdi napıcaklar diyorsun . Aslıya kızıyorsun hemde çok . Sonuna kadar bir umutla okuyorsun Aşk kazanmalı diye. Ama onların kazandığı tek şey yüreklerindeki Aşklar oluyor....

Back