efexor bağımlılığı yüzünden bebeğimi kaybettim..

Kuzum hamileligin hayirli olsun. Sakın efexoru pat diye oyle birakma. Ben bunun acısını kötü yasadim. Madem 2 gundur kullanmiyorsun, efexorun 37,5 mg olani var. Hemen ondan al kendine. Zaten doktorunda o sekilde birakmani onerecektir.

Benim o donem doktor secimim yanlis olmustu. 300 mg kullanirken birden hic azaltmadan kestirdi. Ben ilacin yoksunluguna dayanamadim. Sonra yine baska bir doktor (bunlar sozde cok iyi doktorlar. Prof., isinde uzman) zaten bu ilac yuzunden bebek zarar gormustur dedi ve bebegimi aldilar.

Ben sonradan ogrendim ki eger azaltarak biraksaydim hic bir sorun yasamayacaktim. Ustelik bebek zarar gordu diye birsey de yokmus. Sonradan bunu kac doktorla gorustuysem hepsi o bebek saglikla dogabilirdi dedi.

Sana tum bunlari neden anlatiyorum? Korkma diye. Ilacını oyle hemen kesme. 37.5 la devam et 2-3 gun. Sonra mesela bir gun kullan bir gun kullanma. Bir kac gun de oyle devam edip birak. Doktor da ne derse desin hic korkma. Bebegine sımsıkı sarıl. Hic vazgecme.

Ne zaman bir sey sormak istersen ben burdayim. Sana sabırlar diliyorum, Allah yardimcin olsun🙏

Bu arada gebelik donemimde mide bulantim aşırı oldugu donemlerde dramamine kullandim, doktor onerisiyle. Aklında bulunsun.

Merhabalar bende 7 senedir efexor 150 mg kullanıyorum daha yeni dusurdum 75 mg ve 1 hafta önce hamile oldugumu öğrendim doktor randevu aldım ama dolu olduğu icin Çarşamba günü gideceğim ve 2 gündür ilacımı içmiyorum mide bulantısı ve baş dönmesinden hiç birşey yapamıyorum sadece yatiyorum bu sorunla nasıl başa çıkacağım acaba
Nicin kullanıyorsunuz?

İlk evlendigimde eşimin ailesiyle sıkıntılar yaşamıştım o dönemlerde kullandım 5 yıl birlikte oturunca tabi insan ister istemez bazı şeylere sinir oluyor daha sonrasında da babamı kaybettim o zaman doktor yükseltti ilacımı şimdi bırakmakta çok zorlanıyorum

İlk evlendigimde eşimin ailesiyle sıkıntılar yaşamıştım o dönemlerde kullandım 5 yıl birlikte oturunca tabi insan ister istemez bazı şeylere sinir oluyor daha sonrasında da babamı kaybettim o zaman doktor yükseltti ilacımı şimdi bırakmakta çok zorlanıyorum
Seni mutsuz ediyorlarsa uzaklaş kimse senden çocuğundan kıymetli değil inşallah herşey yoluna girer

Inan bana birakmak gorundugu kadar zor degil. Yeter ki sakin ol, kendine guven ve acele etme. Bir anda birakilmaz, yavas yavas.

Doktor kontrolünde bırakmayı denedim ama bi türlü basaramiyorum. Efexor yaninda ativan citol ozaprin kullaniyorum. ama efexoru biraktigim an bulantilar bas donmeleri krizler..
Efexoru bırakırken sinir oldu mu sizde doz azaldı benim inanılmaz sinir var ruhum daralıyor çok korkuyorum

Merhaba arkadaşlar..
Uzun yillardir antidepresanlar kullanıyorum. Son olarak yüksek dozda efexor kullanıyorum. Geçtiğimiz günlerde 6 haftalık gebe olduğumu öğrendim ve doktorum ilaci mecburen kesti. Ilac bagimliligi yüzünden fenalastim hastaneye yatirdilar. Orda da krizler gecirince bebegimi aldilar. Simdi cok cok uzgunum. Kendimi sucluyorum devamli. Ilaca yeniden basladim ve birakamiyorum. Aranizda bu ilaci kullanan, birakabilen var mi? Nolur yardim edin, çok zor durumdayim artık gerçekten...
çok üzüldüm ya, çok zor bir durum, ben daha önce ilaç kullanmıştım ama effexor değildi keşke yardımcı olabilsem. yavaş yavaş bıraktırmıştı doktorum. istersen yavaş yavaş bırak azalta azalta , belki işe yarar

çok üzüldüm ya, çok zor bir durum, ben daha önce ilaç kullanmıştım ama effexor değildi keşke yardımcı olabilsem. yavaş yavaş bıraktırmıştı doktorum. istersen yavaş yavaş bırak azalta azalta , belki işe yarar
Kuzum cok tesekkurederim. Bir kac yil once acmistim bu konuyu.🙂

Merhabalar bende 7 senedir efexor 150 mg kullanıyorum daha yeni dusurdum 75 mg ve 1 hafta önce hamile oldugumu öğrendim doktor randevu aldım ama dolu olduğu icin Çarşamba günü gideceğim ve 2 gündür ilacımı içmiyorum mide bulantısı ve baş dönmesinden hiç birşey yapamıyorum sadece yatiyorum bu sorunla nasıl başa çıkacağım acaba
Şuanda nasılsın lütfen cevap yazarmisin

Bu ilacı bende bi ara kullandım ,sonra beni iyice duyarsızlaştırmıştı duygularımı yok etmişti resmen puta dönmüştüm ..sonra başka bi psikiyatriye gittim , bana o ilacımı birden kestirip başka bi ilaç yazdı.Dünyam döndü resmen ,baş dönmesi mide bulantısı ayağa bile kalkamadım hastanelik oldum yatırdılar 3 gün baş dönmem ve mide bulantısını giderip öyle çıktım .O doktorun da yazdığı ilacı kullanmadım Allah’ından bulsun ,öyle ağır bi ilaç pat diye bıraktırılır mı ?? Nevrim dönmüştü ya

P putixa şimdi nasılsınız? Çok üzüldüm. Ben de çat diye kesmek zorunda kalmıştım ilk gebelikte. Ama Allah 'a şükür birşey olmadı. Şaşırdım da.  ☹️☹️ Tekrar hamile kalabildiniz mi?

P putixa şimdi nasılsınız? Çok üzüldüm. Ben de çat diye kesmek zorunda kalmıştım ilk gebelikte. Ama Allah 'a şükür birşey olmadı. Şaşırdım da.  ☹️☹️ Tekrar hamile kalabildiniz mi?
O donem zorlu bir surec gecirdim, hatta cok zorlu.. Simdi cok sukur iyiyim. Kucuk bir kiz annesiyim bin sukur Allah'a🙏🥰 Ben cok yuksek dozlar kullaniyordum, sanirim onun etkisiyle oyle zorlandim. Kimsenin başına gelmesin insallah.

O donem zorlu bir surec gecirdim, hatta cok zorlu.. Simdi cok sukur iyiyim. Kucuk bir kiz annesiyim bin sukur Allah'a🙏🥰 Ben cok yuksek dozlar kullaniyordum, sanirim onun etkisiyle oyle zorlandim. Kimsenin başına gelmesin insallah.
Allah hayırlı ve uzun ömür versin. :dua:

Ben 1 tane kullanıyordum günde. İlk gebelik sürpriz oldu. Çat diye kesmek zorunda kaldım. Hamileliğim berbat geçti. Fiziken sağlıklı ama ruhen berbattım bu yüzden. Sonra kullanmadım. Ama artık tedaviye devam etmeyi düşünüyorum, ihtiyacım var.

Şu anan kullanıyormusun canım ilaç

Merhaba arkadaşlar..
Uzun yillardir antidepresanlar kullanıyorum. Son olarak yüksek dozda efexor kullanıyorum. Geçtiğimiz günlerde 6 haftalık gebe olduğumu öğrendim ve doktorum ilaci mecburen kesti. Ilac bagimliligi yüzünden fenalastim hastaneye yatirdilar. Orda da krizler gecirince bebegimi aldilar. Simdi cok cok uzgunum. Kendimi sucluyorum devamli. Ilaca yeniden basladim ve birakamiyorum. Aranizda bu ilaci kullanan, birakabilen var mi? Nolur yardim edin, çok zor durumdayim artık gerçekten...
Ben kullandım ve bıraktım.o kadar fazla farklı ilaç denedilerki üstümde vücudum organlarım harap oldu resmen.doktorum en son denenecek ne varsa denedik terapi alacaksın dedi.kullandığım bütün ilaçlar arasında beni en iyi hissettiren ilaç efexordu 150 mg kullanıyordum baya yüksek.efexoru aldığımda hissiz hiçbirşeye takılmayan sessiz sakin bir insan olmuştum garip bir şekilde mutlu ediyordu ilaç beni fakat sonraları yetmemeye başladı bu da büyük bir soru.başka doktora gittin o prozac verdi hiç kullanmamıştım ama o ilaca amerikada mutluluk hapı falan diyorlar o derece iyi hissettiriyormuş fakat bende işe yaramadı yine klasik şaşırmadım yani.işin sonunda bir gün otururken napıyorum ya dedim her sabah ilaç aç hiçbir fayda görme nereye kadar dedim yani kendime yaptığıma baktım inanamadım kestim direk hiç azaltayım falan yapmadım çok tehlikeli biliyorum ama hala arada alsam mı acaba ya oluyorum anksiyete ve kaygı bozukluğundan ama asla almayacağım inat ettim.size tavsiyem efexordan başka bir ilaç kullanın doktor kontrolünde efexor mutlu ediyor resmen ve alınmadığında işler değişiyor.en azından bende de öyle olmuştu agresiflk sinir nefes darlığı ani sinir basması durduğun yerde duramama vs

canimm bende efexor 75 mg kullaniyorum suan öncesinde 37,5 la 75mg arasinda 5yıl muadili sulinexi kullandim bende hamilelik düşünüyorum şuan bırakmak istiyorum korkuyorum aynı olursma bebege zarar verirsem diye kabus gibi günler oluyor bende kaygi bozuklugu endişe takinti var nasil biraktin sen hamileligin nasil gecti kullandinmi birsey hic nolurr yardimci ol bana kuzum Allah rizasi icin bu arada minik kizini Allah bagislasin cok sevibdim senin adina 🙏

Bende kullanıyorum. Bırakmak istedim. 3 gün içmedim mahvoldum. Yataktan çıkamadım ağlama krizine girdim. Basım hep dönüyordu. Mecburen tekrar içtim.

X