Editko'nun Başarı Öyküsü 2 Ayda 20 Kilo Verdi

editko

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2011
5
0
36
Ankara
Arkadaşlar Merhaba,

ben 1984 doğumluyum. 1999 yılına kadar 74 kiloydum ki o zamanlar yaşım henüz 15'di. Bir gece zayıflama kararı aldım. ertesi sabah uyanmamla birlikte diyete başladım. sabahları sadece ince bir dilim kaşar peynirli bir dilim kepek ekmeği, öğlenleri bir kase yoğurt ve bir tabak sebze, akşamları ise yine bir dilim kepek ekmeği, ince dilim kaşar peyniri ve bir adet haşlanmış yumurta tükettim. Ara öğünüm kesinlikle yoktu. Her gün karnıma ve bacaklarıma streç folyo sarıp, üzerime eşofmanlarımı geçirdim. Önce jmnastik hareketleri yapıyor sonrasında müziğin sesini sonuna kadar açıp deli gibi dans ediyordum.
Bu sırada mdem tabii iyice küçüldü ve öğünlerim yarıya düştü. sonuç olarak 2 buçuk ay gibi kısa bir sürede 54 kiloya düşmeyi başardım. Yıl 2011 ve ben hala kilo almadım, aksine şuan 52 kiloyum sağlıklı mı diyen soran olursa, elbette hiç sağlıklı bir diyet değil çünkü hiç bir uzmana danışmadan kendimce yaptığım bir diyet. Ancak rejimime son verdikten sonra tüm kan tahlillerimi vs yaptırdım ve çok şükür hepsi temiz çıktı
zayıflamak isteyen herkese yüksek irade ve başarılar diliyorum...Neden Olmasın

o zamanlar yaşınız çok gençmiş bu kadar hızlı vermenizde buda etken olmuştur ama maşallah yıllardır koruyorsunuz bence asıl başarı kısmı bu.çünkü burda okuyorum bir sürü kilo verip sonra tekrar aynı kiloya dönenler var.hamilelik hastalık gibi şeyler geçirmedikleri halde 1 sene olmadan alanlar var.asıl başarı veridğin kiloyu almamak.peki bunu nasıl başardın

2 ayda 20 kilo... Üstelik 10 küsür yıldır da bu kiloyu geri almadın... Kilolarını verdikten sonraki ilk zamanlar nasıl beslendiğini merak ediyorum ben. Yediklerinin miktarını yavaş yavaş arttırdın sanırım, öyle mi?

54 kiloya düştüktens sonra normal yemek yemeye elbette hemen başlayamadım. midem zaten küçülmüştü. Ayrıca yeme şeklim de elbette değişti. hiç bir öğünümde ekmek yemedim hala yemem de. Onun dışında zaten kola, fanta, sprite tarzı gazlı ve şekerli içecekleri tüketmem. Çay kahve gibi bir alışkanlığım yok. Benim tek derdim tatlı ve hamur işleri. Bayılırım bu gibi şeylere. Kendime bir gün izin verip çatlayana kadar sevdiğim şeyleri yediğim zaman takp eden 3-4 gün boyunca tekrar dikkat ediyordum. Zaten kilom artık oturdu sanırım ve bu bir alışkanlık haline geldi. En çok dikkat ettiğim şeyse yemek yedikten sonra en erken 3 saat sonra yatağı girmek. O yüzden akşam yemeğimi çok önemli bir şey olmadığı sürece asla 20.00'den sonraya ertelememeye çalışıyorum.

İleride sağlık sorunları elbette başgösterebilir ancak zaten yaşlandığımızda ister istemez bir sürü sağlık problemi yaşamıyor muyuz? bu yüzden gençken sağlıklı ve enerjik olmak gerektiğini düşünüyorum. O kilolarla yaşamaya devam etseydim şuan daha sağlıksız olacaktım ve en önemlisi mutsuz...

Çok güzel bir şey bu kiloyu koruman. İştaha hakim olmak zor olur, özellikle hali hazırda "Kilo verdim zaten." psikolojisini yaşarken... Çok da çabuk vermişsin, şanslıymışsın. Tebrik ederim :)

Maşallah.. Bu kadar hızlı kilo vermenize yaşınızın genç olmasıymış sebep sanırım.. Verilen kiloların hiç geri alınmaması dileğiyle..

masallah cnm bende in veririm ya valla yeni basladi m oruc tutyorum dikkat ediyorum suan 69 um 72 ile basladim 2 ,5 kilo gitti sayilir ins bende bu kez basaricam gibi yaaaaa hadi insallah kizlar dua edin ins hepimiz basaralim

bende üniversite son sınıftayken mezuniyetim icin 1 ayda 11-12 kilo civarı vermiştim, ellerim falan titriyordu, annem şok olmuştu kep töreni için beni görmeye geldiğinde, bir sıkıntın üzntün mü vardı da böyle eridin demişti.
sabah kahvaltımı güzel yapardım, ekmek hayatımdan tamamen çıkmıştı, saat 5 ten sonra meyve dahil lokma koymazdım ağzıma ve hergün 40 dakika egzersiizm vardı.
2002 yılıydı, ve ben 2008 yılına( oğluma hamile kalana kadar,) bu kilomu korudum, hemde o zamanki kadar dikkat etmezdim.

darısı bşıma yha... 1 aydır diyetteyim kilo veremedim gitti...3 haftadır tamam kilo veremediysemde incelmem oldu ama 1 haftadır o da durdu

darısı bşıma yha... 1 aydır diyetteyim kilo veremedim gitti...3 haftadır tamam kilo veremediysemde incelmem oldu ama 1 haftadır o da durdu

canım hiç üzülme yaa o piskoljiden de çık veremedim diye bişey yok sen tam adapte olamamışsındır bi eksiklerine bak neyi yanlış yapıyorum diye düşün ve istersen benim açtığım sayfaa bak ve beslenmeni yaz hergün başaramamak diye bişey yok başarırsınçabuk gel bizim sayfaya

Maşallah ne güzel vermişsiniz bir daha almazsınız umarım darısı bize inşallah

Tebrikler, egzersizleri ve dansı ne kadar süreyle yaptınız? 1 saat gibi bir süre mi yoksa daha mı fazla?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…