Edirne'li olanlar bakabilir mi? Veya Edirne'yi iyi bilenler orada yaşayanlar :)

Merhaba canım, 15 yıldır bu şehirde yaşayan biri olarak şunu söyleyebilirim, Edirne, tek başına bir kadın olarak rahatsız edilmeden yaşanılabilecek güvenli ve rahat bi şehir. Ancak sadece 2000 liralık bi gelirle burada istediğiniz şekilde yaşamanız biraz zor olabilir ayrıca ücretli öğretmenlik işi merkezde çok yok , uzak köylerde ve ilçelerde bulabilirsiniz , Edirne yaşaması keyifli bi şehir umarım her şey gönlüne göre olur

1 yıl yaşadık ailecek, Edirne’de güvenlik açısından can sıkıcı bir şey olmaz.
Şimdi üniversiteler uzaktan eğitime geçti diye kiralık uygun olmuştur. Edirne de kiralık ev normal zamanda çok zor bulunuyor.
normal zamanda hatırladığım kiralarla 2000 e geçinemezsiniz.

Eger senin durumunda olsam Edirne mükemmel seçim. Edirnede okudum çok begendim insanlarini. Evet ogrenci sehri ama bence bunu avantaja çevirebilirsin. Sosyallesirsin arkadas cevren artar. Belki kafa dengi bir ev arkadaşı bulursun. Ama is bulmadan gitme çünkü is imkanlari cok kısıtlı

Kpss hazirligi nasıl gidiyor
Bence siz önce atanmaya
Yada daha düzenli gelir getiren iş bakın
Tek başına o fiyatla gecinmek zor

Kpss hazirligi nasıl gidiyor
Bence siz önce atanmaya
Yada daha düzenli gelir getiren iş bakın
Tek başına o fiyatla gecinmek zor
Hazırlanıyorum sınava. Mola verince yazıyorum buraya. Şimdi bıraktım çalışmayı. Zaten söylemiştim boşanma aşamasındayız artık atansam da kurtulsam.

Herkese ayrı ayrı çoook teşekkürler cevaplarınız için. Pembe bulutların üstünde gezindiğimi farkettim yine. İş lazım iş.

Matematik
Evet kışları soğuk oluyormuş ama olsun.

TEşekkür ederim. İş ilanlarına bakıyorum şimdiden. Ne iş olsa yapıcam artık yeterki şu evden kurtulayım

Haklısınız. Teşekkür ederim sağolun

Teşekkür ederim. Aslında merkezde çok lise var. Yani tabii İstanbul gibi değil ama anadolu liseleri filan var internetten baktım. Öğrenci sayısı da az değil ama belki cv bırakırsam ihtiyaç çıkarsa çağırırlar diye düşündüm. ama en önemlisi garanti iş bulup öyle yerleşmek.

Tempolu hayat filan istemiyorum zaten bilerek Edirneyi düşünüyorum. Selimiye, Karaağaç, dondurma ayy ne güzel yazmışsınız tam istediğim şeyler.
haftaiçi çalışıp haftasonu kafama göre Rüstempaşa Kervansarayında kahvemi içip evime dönmek istiyorum.
Allahım duy sesimi

Özel ders talebi en çok olan bölüm.
Üç dört kişiye verseniz baya da iyi kazanırsınız.
Tabi ilk başta zor olur.
Çevre edinmek lazım.
Evet. Öncelikle biraz çevre edinmem lazım. Teşekkür ederim sağolun :))

Merhaba.
Edirneliyim ve öğretmenim.
Şükrüpaşa'da çok mutlu, çok rahat yaşarsınız. Edirne'nin geneli öyle. Huzurlu bir şehirdir.
Ancak ücretli öğretmen maaşı ile olmaz.
Çok bilginiz var mı bilmiyorum ancak ücretli öğretmen maaşı sabit değil. Her ay değişken. Yerinize biri gelse açıktasınız garantiniz yok.
Açıkçası ben ücretli öğretmenliğe güvenip şehir değiştirmezdim.

Merhaba,
Edirne'de doğmuş ve Lüleburgaz'da büyümüş birisi olarak hemen yazmaya geldim.
Trakya tarafındaki insanlar gerçekten rahat insanlar, ay bu öğrenci bekar vb. Diye insan ayırdıklarına pek şahit olmadım. Tabii ki biraz daha yaşlı kesim bazen önyargılı olabiliyor (medeni haliniz, nereli olduğunuz vb. Konusunda) ama inanın tanıdıktan sonra onlar da geçiyor. Eskisi gibi değil zaten artık dışarıdan bizim memlekete gelen çok insan var, yerel halk daha alışmış durumda yabancıya. Eskiden bu konuda biraz katılardi genel olarak, ama o zaman bile yabancılar dislanmazdi, özellikle de kadınlar.
Gönül rahatlığıyla gece bile (!) dışarı çıkabilirsiniz, bu yaşıma kadar çok şükür ne bir laf atan oldu ne salça olan.
Kışları gerçekten felaket soğuk, böyle bir ayazı ben Ankara'da bile görmedim, ellerim kesilirdi soğuktan kanardi.
İş konusunda ise açıkçası Edirne içini bilmiyorum pek ancak Kırklareli Lüleburgaz Pınarhisar vb. Gibi yakındaki il ve ilçelerinde de iş bulabilirsiniz. Lüleburgaz Edirne arası mesela 30 40 dk. Suruyor ve sürekli arac kalkıyor. En son gittiğimde sabah beste basliyordu seferler.
Şu an İstanbul'da olduğum için kiralar, is durumları vb. Nasıldır açıkçası çok bilemiyorum, ama genel olarak durum böyle bizim oralarda.
Şu an için Lüleburgaz ve civar ilçelerde öğretmenlik yapan pek çok arkadaşım var, pandemi dolayısıyla durumlar nasıl bilmiyorum dediğim gibi ancak bizim oralarda çok fazla kurs da oluyor ve talep de gerçekten cok. En son yemek akademisi bile açılmıştı, ücretli öğretmenlik yanında alanınıza uygun kurslara da yönelebilirsiniz belki.
Şu an için aklıma gelenler bunlar..

Çok ama çok teşekkür ederim. Soğuğu gerçekten baya kötüymüş ama inanın önemli değil. Önemli olan insanları, bulacağım huzur ve ben buna çok inanıyorum. Evet bu Lüleburgaz fikrini bir düşüneyim ve araştırayım.
Çok teşekkür ederim tekrardan sağolun.

Bu arada hayırlı uğurlu olsun. Çok az kalmış bebeğinizi kucağınıza almanıza. İnşallah isteyen herkese nasip olur. Bana dua eder misiniz? Allah analı babalı büyütsün.

Evet haklısın merkezde çok lise var ama hali hazırda kadrolu norm fazlası öğretmende çok var , merkezi çok fazla tercih edilen bir yer , özellikle fakülte olduğu için(öğretim görevlileri , doktor , asistan eşleri )ve diğer memurlar... eş durumu yapmış öğretmenler çok var fazla merkez bu bakımdan boş kalmıyor , ama sosyal olarak yaşaması en keyifli şehirlerden gece hayatı falan da çok hareketli,

Bu arada hayırlı uğurlu olsun. Çok az kalmış bebeğinizi kucağınıza almanıza. İnşallah isteyen herkese nasip olur. Bana dua eder misiniz? Allah analı babalı büyütsün.
Ne demek çok rica ederim :)
Amin inşallah, ancak ben maalesef erken doğum yaptım, yeni geldi bebeğimiz eve. Amin, inşallah çok sağolun iyi dilekleriniz için

bence hic korkmayin,
zaten ogretmenlik yapacaksaniz ise gidis gelis saatleriniz uygun vakitlerde olur, cok gec vakitte disarida olmadiginiz surece basiniza ne gelecek.
Evinize de imkaniniz varsa alarm taktirirsiniz oldu bitti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…