EDF KAYBI

delilah7

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2016
48
18
34
Merhabalar. Defalarca bu konuda yazılmış bir şey aradım, bulamadım. Biraz yol alınca benim durumumda olan ve arayış içinde olanlara fikir olsun diye yazmak istedim. 28 Haftalık tek yumurta ikizlerine hamileyim. Tek yumurta ikizlerinin klasik potansiyel bazı riskler taşıdığını başına gelenler bilir. Bizim takibimiz normal kadın doğum doktorlarınca değil de perinatologlar tarafından yapılıyor maalesef. Bu yüzden gebelik takibi o risksiz gruptaki gibi pek keyifli ilerlemiyor. Biz önce Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde takibe başladık. 2 haftada bir çağırıyorlardı. Hep muayenesi yapan doktor hanım her gidişimde riskleri hatırlatıyor her an her şeye hazırlıklı olmam konusunda sürekli uyarıyor. Ikizden ikize transfüzyon sendorumunu araştırmamı istiyordu. Tabii ki ilgili ne kadar makale varsa okudum. Araştırdım. Ayda bir kez de normal kadın doğum doktoruma gidiyordum. Bu doktor daha önce operatif histereskopi ile polip amelitatımı gerçekleştirmişti. Ona çok güvendiğim için ayda bir gitmeye gayret ettim. Sakarya'ya bir gidişimde faklı bir dr muayene etti ve "senin ikide bir gelemene gerek yok 3 hafta sonra gel" dedi. Onca risk varken arayı açmak istemesi tuhaf geldi ve polip ameliyatımı yapan doktoruma gittim. Üç haftanın benim durumumda olanlar için çok tehlikeli olduğunu, bebeklerden birinin gelişiminin geride olduğunu ve farkın açılmaya başladığını söyledi. Türkiye'm bu konuda tanınmış iki dr olduğunu, herhangi birine gidip görüş almamı önerdi. Önce Ankara'da muayenehanesi bulunan Prof.Özgür Deren'e gittik. Özgür hoca durumumuzun bir transfüzyon sendromu olmadığını, bebeklerden küçük olana kan akımında direnç olduğunu, bir karar vermemiz gerektiğini söyledi. 1 hafta sonra ya küçük olanı gözden çıkartıp büyük olana şans verecektik ya da ikisine de şans verip dogmalari halinde ikisininde engelli olmasını göze alacaktık. Tabii ki kararı çok zor. Dönüşte İstanbul'da muayenehanesi bulunan Prof. Recep Has hocanın da görüşünü almak için randevu aldık ve gittik. Recep hoca "evet riskler var fakat olmuş bitmiş bir şey söz konusu değil, haftalık takip ile ilerleyebiliriz dedi. Çapa'da takip edileceğimizi söyledi oraya yönlendirdi. Bu arada Sakarya'da 3 hafta sonra gel dedikleri randevu günüm geldi ve 21 mayısta oraya gittim. Şeker yüklemesi yaptırdım. Sonuçlarla muayene oldum. Muayenede Ankara ve İstanbul'a gittiğimi belirttim. Ertesi gün için acil Çapa'ya gitmem gerektiğini, küçük olan bebekte akım direncinin ters akıma dönüştüğünü söylediler. Biz de korktuk ertesi gün hemen Çapa'ya geldik. Muayenede akım direnci, edf kaybı ve zaman zaman revers akım yani ters akım olduğunu öğrendik. Haftalık geleceksiniz dediler. 3. Gelisimizde durumun bir tık kötüleştiğini, doğuma kadar yatış yapmam gerektiğini söylediler. 03 Haaziran'da yatisim yapıldı. 2 doz ciğer geliştirici uygulandı. Normalde riskli gebeliklerde 28. Haftada nst yapılıyormuş ama benim durumum dolayısıyla 27. Haftada nst ye bağlamaya başladılar. Şimdi her sabah ultrasonda bebeklerin suyu kontrol ediliyor, öğlene doğru NST 'ye bağlanıyor ve akşam üzeri de 2. Düzey ultrason ile doppler bakılıyor. Şimdilik durumumuz stabil. Doktorlar en azından 30-32. Haftaları görmemizin gerektiğinden bahsediyorlar. Umarım sağlıkla ilerleyebiliriz.

Merhaba aynı problem bizde de var son durumunuz nedir acaba. Ters akım oldu dediniz doktorumuz ters akım olma ihtimaline karşı yatış yaptı. 25+4 haftamız.

Merhabalar ,
Benim bebeklerimden küçük olanda EDF kaybı vardı. Hastaneye yattığımdan beri günlük yapılan doppler kontrollerinde hep umblikal arterde edf kaybı, duktusu normal diye raporlandı. Bu şekilde stabildi ve duktusun normal olması iyi bir şeydi. 1 Temmuz Salı günü yapılan doppler muayenemde edf kaybının artık ters akıma döndüğü görüldü bu arada bu hafta boyunca da sancılar çıkıyordu NST'de . Ters akım olduğunu görünce doktorlar hemen ertesi güne doğum planladılar. 1 temmuzda dogumhanede yakın takibe alındım ertesi gün doğuma kadar NST'ye bağlı kaldım. Kasılmalar sık olunca serviks uzunluğu ölçüldü. 12 saatlik magnezyum serumu takıldı. Solunum için oksijen verildi. Sancıları geriletmek için Nidilat kullanıyordum ona devam edildi. Doğum saati 12.00 olarak belirlenmişti. 2 dk öncesinde NST'den çözülerek ameliyathaneye aldılar. Doğumun 31+2 'de gerçekleşmiş oldu. Bebekler yenidoğan yoğun bakımdalar. Büyük olan 1500 küçük olan 980 gr doğdular. Erken doğdukları için durumları anlık değişiyor.

Merhaba sağlıkla kavuşun inşallah bebeklerinize. Bizim de aynı dediğiniz gibi edf akım kaybı stabil ilerleme yok gerileme de yok ters akıma dönmesin de bunada razıyız. Sizin edf akım kaybı başladıktan sonra sanırım 3 hafta için de mi ters akıma döndü. En azında bir ay stabil kalmasını o kadar istiyoruz ki

Merhaba 20 haftalık hamileyim edf kaybım yok ama bebeğin biri iki hafta geriden geliyor transfüzyonun birinci evresinin sınırındaymisim bende Recep bey'e gidiyorum ikinci kontrolümü pazartesi günü oldum Uzm. Doktor bu şeklide giderse 26. Hafta da yatış yapacağımı söyledi fakat arkadaki fark 40 i geçerse küçük bebeğin kalbini durdurmaktan bahsetti. Yaşayana çok zor yaklaşık 15 gündür hayatım zehir oldu. Rabbim hepimize sabretme gücü versin kucağımiza almayı nasıp etsin sağlıkla 🤲🏻

Merhaba 20 haftalık hamileyim edf kaybım yok ama bebeğin biri iki hafta geriden geliyor transfüzyonun birinci evresinin sınırındaymisim bende Recep bey'e gidiyorum ikinci kontrolümü pazartesi günü oldum Uzm. Doktor bu şeklide giderse 26. Hafta da yatış yapacağımı söyledi fakat arkadaki fark 40 i geçerse küçük bebeğin kalbini durdurmaktan bahsetti. Yaşayana çok zor yaklaşık 15 gündür hayatım zehir oldu. Rabbim hepimize sabretme gücü versin kucağımiza almayı nasıp etsin sağlıkla 🤲🏻
Merhaba , geçmiş olsun. Recep Has ile tanıştıysanız şanslısınız. Ben de hastanede yattım 1 ay. Nasıl olacak ne yasayacagiz derken 1 ay bitti doğum oldu şimdi her gün bebekleri görmeye gidiyorum. Yatış yaparken sizinle aynı riski taşıyan arkadaşlarım oldu. Bebeklerini kucaklarina aldılar çok şükür. Her gebelik kendine özgü özellikler taşıyor elbette ama Çapa'daki ekip çok sağlam. Tuğba hoca, Eylem hoca, Aybike hoca ve dünya tatlısı bir doktor Emircan hoca hepsi çok iyiler. Yatış yaptığımız katta Nst odasındaki doktorlar Nilcan hoca ve Ayça hoca, Gamze , Nursel hemşireler, Dilek hanım... hepsi birbirinden iyiler... Yatış yaparsanız hepsi ile tanışacaksınız lütfen strese girmeyin, bebekler ve sizin için iyi olan neyse o yapılacak. Rabbim şifa versin 🙏 inşallah sorunsuz tamamlarsınız süreci.

X