• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

edebiyat bölümü * kararsızlığıma çare lütfen arkadaşlar :(

Açıköğretim Fakültesi’nde, 2009-2010 öğretim yılında açılacak olan Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji ve Felsefe bölümlerinden mezun olarak formasyon alanlar öğretmen olabilecek.

Açıköğretim Fakültesi bünyesinde 2009-2010 öğretim yılında açılacak olan Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji ve Felsefe bölümlerinden mezun olarak formasyon alan öğrenciler, öğretmen olmaya hak kazanacak.

Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür, “Bir insan kendini Türk Dili ve Edebiyatı’nda geliştirmek istiyorsa ve bunun sonucunda gerekli koşulları sağlamışsa tabii ki öğretmen olacaktır. Öğretmen olmanın koşulları bellidir. Öğrenci mezun olacak, formasyon alacak, Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda başarılı olacak ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın açacağı kadrolara müracaat edecek. Bunların tamamı Açıköğretim Fakültesi mezunları için de geçerlidir. Bunun koşullarını biz değil, Milli Eğitim Bakanlığı belirliyor” dedi. Prof. Dr. Özgür, yaşam boyu eğitim anlamında, bireylerin kendilerini geliştirmeleri, bilgilerini artırmaları ve yaşamlarını zenginleştirmelerini hedeflediklerini kaydederek, “Kendini geliştirmek isteyen herkesin yerleştiği birer program sunmak istiyoruz” dedi.

“Eğitim anlamında her şey denk”
Açıköğretim ile örgün programlar arasında eğitim anlamında hiçbir fark olmadığının altını çizen Özgür, “Bizim denklik kaygımız yok. Kendimize eğitim ve öğretim anlamında çok güveniyoruz. Bugün, Türkiye’de üniversiteden mezun olan hiçbir bireyin kariyer planlamasını üniversiteler yapmaz. Zaten kontenjanlar da Türkiye’nin ihtiyaçlarına göre belirlenmiyor. Binlerce insan üniversite kapılarında bekliyor. Biz bekleyenlere yeni seçenekler sunarak hayata kazandırmaya çalışıyoruz” dedi. Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür, ulusal basında çıkan eleştirilerin bilinçsizce ve bilgisizce yapıldığına dikkat çekerek, amaçlarının nitelikli eğitim vermek olduğunu sözlerine ekledi.[/U]
Meltem Türkeri

Örgün veya aöf oku..Ne okursan oku farketmez burada amaç sadece bir diploma sahibi olmak değil,kendini yetiştirmek,ufkunu genişletmek..Evet size göre biz evde oturup bedavadan sınıf geçiyoruz...Bak anlatayım sana kısaca nasıl bedavadan sınıf geçtiğimi..Bir yandan evimin işlerini yapıyorum,bir yandan bebeğimi büyütüyorum,bir yandan ders çalışıyorum...Ben AÖF Maliye bölümünde okuyorum şu an 3.sınıftayım ve kendimle gurur duyuyorum..Maliye bittikten sonra birde sosyoloji okuyacağım...Senin gibilere inat okuyacağım...Sen örgünde okumuşsun,birilerine göre öğretmen olmuşsun ama bana göre OLAMAMIŞSIN...Gerçek bir eğitimci bu kadar katı ve dar görüşlü olamaz,olmamalı...Eğitim camiasını bitirenler esas sizin gibi sözde öğretmenler...Okula gidersiniz oflaya poflaya ders işlersiniz,aldığız maaşı beğenmezsiniz, çocuklara bağırıp çağırıp egonuzu tatmin edersiniz,özel ders verdiğiniz öğrencileri kayırıp sınıf geçirirsiniz,öğretmenler odasına oturup meslektaşlarınızın dedikosunu yaparsınız ve daha sayamayacağım kadar çeşit çeşit marifetli öğretmenler...Bu anlattığım kişilerin hepsi örgünden mezun ve bizim gibi oturarak değil, ayakta durarak sınıf geçmişler...Sen ve senin gibi öğretmenleri kutluyorum ve iyi çalışmalar diliyorum..Yalnız boş vaktin olursa eğer, bence sen bir okul daha bitir, olmamış bu :roflol:

Not : Çok çok değerli öğretmenlerimiz de var tabi kii, onlar üzerlerine alınmasınlar sakın,onlara saygım sonsuz opuyorumnanaktan )

hay ağzına sağlık canım ya...

ben de aof edebiyat bölümü okuyorum bişey sölemek istiyorum
hani test diye sallar gecersiniz diyolar ya onlar sunu da düsünsün öss sınavı da test ve kimse öss de sallayıp gecemiyo hatta biliniyo ki 30bin ögrenci de sıfır cekti bunları da göz önünde tutalım lütfen
aysusahine de sonuna kadar hak veriyorum ayrıca sunu da sölemek istiyorum bazı ögretmenler var ki devlet kadrosunda ögretmenlik yapıyolar ve nasıl olsa devlete kapagı attık diye ögrencilere gereken ilgiyi derslere gereken önemi vermiyolar giriyolar derse ölü gibi ders anlatıyolar ben sınıfta masada oturarak matematik dersi anlatan hocalar gördüm ve duydum matematigi hikaye gibi anlatıyolar basarısızlıgı da ögrencilere yüklüyolar

Evet evet hemen yazılın evde oturarak edebiyat öğretmeni olun kolay yoldan böylece de eğitim sistemimiz iyice çöksün....iyi çalışmalar...yıllarca eşek gibi ders geçmeye çalışan dereceyle okul bitiren edebiyat öğretmenleri az geldi bu millete sizler biraz renk katın bakalım...kolay gelsin..

ben uzun zamandır giremiyordum siteye arkadaşın biri haddini aşarak yorum yazmış yeni gördüm.
bu nasıl saygısızca bir yazı şeklidir nasıl bir yorumdur. yıllarca eşek gibi ders geçmeye çalışan dereceyle okul bitiren öğretmen adaylarından bahsetmiş biz ne yapıyoruz elimizi kolumuzu sallayıp sınav esnasında gökten inler cinler mi inip söylüyor bize yanıtları.Yapmayın allah aşkına sizin gibi dar görüşlü,at gözlüğü takan zihniyetler olduktan sonra eğitim elbette zorlaşır. Eğitim eğitimdir. Dışardan ya da örgün. Bize bu hak tanınmış sonuna kadar değerlendireceğiz eğitim aşkı olduktan sonra herkes değerlendirmeli. Sandığınız gibi hayat kolay değil berceste lakaplı arkadaşım hem çalışıp hem okumak zorunda olan ne çok insan var.At gözlüğünüzü çıkarıp bir etrafınıza bakmayı deneyin.Bir çok şey gözünüze çarpacaktır. Bence sisteme laf atıp insanların morallerini bozmaya çalışacağınıza ilk önce kendi dar görüşünüzü değiştirmeye çabalamalısınız..sana da kolay gelsin işin çok uzun.

Osmanlıcadan kesinlikle ders almak zorundasınız, arapça temeliniz yoksa yalnız başarmak çok zor olur

edebiyatı seviosan osmanlıca dersini kaldırabileceksen gir cnm ama sonunda ne olmak istiyorsun iyi düşün mesele bu bölümü bitirdin kendini bu alanda nereye kadar uzmanlaştırabilirsin düşün . ayrıca edebiyat öğretmeni olmak da baya bi zor onu da düşün

Örgün veya aöf oku..Ne okursan oku farketmez burada amaç sadece bir diploma sahibi olmak değil,kendini yetiştirmek,ufkunu genişletmek..Evet size göre biz evde oturup bedavadan sınıf geçiyoruz...Bak anlatayım sana kısaca nasıl bedavadan sınıf geçtiğimi..Bir yandan evimin işlerini yapıyorum,bir yandan bebeğimi büyütüyorum,bir yandan ders çalışıyorum...Ben AÖF Maliye bölümünde okuyorum şu an 3.sınıftayım ve kendimle gurur duyuyorum..Maliye bittikten sonra birde sosyoloji okuyacağım...Senin gibilere inat okuyacağım...Sen örgünde okumuşsun,birilerine göre öğretmen olmuşsun ama bana göre OLAMAMIŞSIN...Gerçek bir eğitimci bu kadar katı ve dar görüşlü olamaz,olmamalı...Eğitim camiasını bitirenler esas sizin gibi sözde öğretmenler...Okula gidersiniz oflaya poflaya ders işlersiniz,aldığız maaşı beğenmezsiniz, çocuklara bağırıp çağırıp egonuzu tatmin edersiniz,özel ders verdiğiniz öğrencileri kayırıp sınıf geçirirsiniz,öğretmenler odasına oturup meslektaşlarınızın dedikosunu yaparsınız ve daha sayamayacağım kadar çeşit çeşit marifetli öğretmenler...Bu anlattığım kişilerin hepsi örgünden mezun ve bizim gibi oturarak değil, ayakta durarak sınıf geçmişler...Sen ve senin gibi öğretmenleri kutluyorum ve iyi çalışmalar diliyorum..Yalnız boş vaktin olursa eğer, bence sen bir okul daha bitir, olmamış bu :roflol:

Not : Çok çok değerli öğretmenlerimiz de var tabi kii, onlar üzerlerine alınmasınlar sakın,onlara saygım sonsuz opuyorumnanaktan )

süpersin sen ya kaydirigubbakcemile3

Back