- 24 Mayıs 2019
- 1.299
- 525
- 25
Bende aramıyorum sormuyorum. Aynı yerd eoturuyoruzPeki böyle insanlarla neden görüşmek aynı ortamda olmak hatta hamileliğinizi paylaşmak zorundasınız? Böyle insan anam olsa sormam, aramam.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bende aramıyorum sormuyorum. Aynı yerd eoturuyoruzPeki böyle insanlarla neden görüşmek aynı ortamda olmak hatta hamileliğinizi paylaşmak zorundasınız? Böyle insan anam olsa sormam, aramam.
Gebeliğiniz hayırlı olsun. Görüyorlar bildiğim kadarıyla. Zaten tedavi ile hamile kaldım dediğinize göre ilaç kullanmışsınızdır. En azından ilaçları görüp onları söylemiş olabilir. Ben eczaneye gittiğimde en son ilacı ne zaman almışım kaç ödemişim herşeyi görüyorlar.Ya şu an aklıma geldi görümcemin kocası eczacı. Ben tedavi ile hamile kaldım. 36 haftalık gebeyim. Hamileliğimi öğrenince eşimin ailesi otururken onlarada müjdeyi verdik. Annesi “ben size demedim mi bunlar hastaneye gitti” dedi. Ben şoka girdim kp orda oldugu için konuşmadım. zaten kv tebrik felan etmedi. Görümcem o zamanlar bana imada bulunuyordu. -şu komşunun gelininin çocugu olmuyomuş herkesten gizli tedavi oluyor. Şu gelinin de çocugu olmuyormuş. Sen çocuk yapmazsın heralde gibi durduk yere laf laf laf.
Ben bunlardan gizli hastanelere gidiyordum. Merkeze gittim felan diyordum bizde o tarafa geldik göremedik seni diyorlardı.
Benim tedavi gördüğümü bu enişte karısına söylemiş ve herkes biliyorsa direkt dava açacağım. Nerden öğrenebilirim. Bu eniştnein karısıyla konuşmuyorum zaten moralim bozuldu kesin her şeyin farkındaydılar eğer böyle bir durum varsa bunu kanıtlamam lazım. (Bir kere bundan yıllar önce bi ilacı ondan almıştık öylelikle tc numaram onda var)
Yıllar öncesi değil ben 36 haftalık hamileyim. Olan olayalr geçen seneye ait. Zaten iki senelik evliyimYıllar öncesinin kaydı duruyormudur ya ! Hiç aklıma yatmadı yillar öncesinden beri sürekli işi gücü bırakıp senin tedavi geçmişine mi bakiyorlardi ?
Sınırı aşan sensin durduk yere damızlık felan ne diye yazdın? kendine yapılmasını istemediğini bir başkasına yapmayacaksın saygı tek taraflı duyulmazkendinize gelin isterseniz. sınırı aşıyorsunuz
hastanelere gidisini goremezler de recetedeki tanilardan ve ilaclardan cikarim yapmistir .Ya şu an aklıma geldi görümcemin kocası eczacı. Ben tedavi ile hamile kaldım. 36 haftalık gebeyim. Hamileliğimi öğrenince eşimin ailesi otururken onlarada müjdeyi verdik. Annesi “ben size demedim mi bunlar hastaneye gitti” dedi. Ben şoka girdim kp orda oldugu için konuşmadım. zaten kv tebrik felan etmedi. Görümcem o zamanlar bana imada bulunuyordu. -şu komşunun gelininin çocugu olmuyomuş herkesten gizli tedavi oluyor. Şu gelinin de çocugu olmuyormuş. Sen çocuk yapmazsın heralde gibi durduk yere laf laf laf.
Ben bunlardan gizli hastanelere gidiyordum. Merkeze gittim felan diyordum bizde o tarafa geldik göremedik seni diyorlardı.
Benim tedavi gördüğümü bu enişte karısına söylemiş ve herkes biliyorsa direkt dava açacağım. Nerden öğrenebilirim. Bu eniştnein karısıyla konuşmuyorum zaten moralim bozuldu kesin her şeyin farkındaydılar eğer böyle bir durum varsa bunu kanıtlamam lazım. (Bir kere bundan yıllar önce bi ilacı ondan almıştık öylelikle tc numaram onda var)
Sınırı aşan sensin durduk yere damızlık felan ne diye yazdın? kendine yapılmasını istemediğini bir başkasına yapmayacaksın saygı tek taraflı duyulmaz
siz buradan size direkt olarak "damızlık" dendiğini çıkarıyorsanız bu durum maalesef kendinize nasıl baktığınızla alakalı bir problem. dolayısıyla size kendinizi orada konumlandırırsanız ailesi de ancak sizin üremeniz hakkında konuşacaktır. hayırlı olsun.siz aileye damızlık olarak "alındıysanız" ve kendinizi kısır olarak görüyorsanız elbette buna içerlemekte sonuna kadar haklısınız.
Benim ailem, eşimin ve benim arkadaşarım, bazı akrabalarımız biliyo zaten. Destek olup köstek olmayacak sırtımı dayabileceğim kişilerle bunu paylaştım. Eşim bütün bu süreçte bir kere beni tek hastaneye göndermek zorunda kaldı ondada hep görüntülü konuştuk doktorun odasına girene kadar. Yoksa ben oturup bu ayıp bişeymiş gibi saklamadım. Ki kendimle ilgili her şeyi sakalrım eşimin ailesinden. ordan burdan benimle ilgili bilgi toplamaya çalışıyorlar. Sorarlarsa konuyu değiştirip anlatmam ne ailemi nede arkadaş çevremi ned eişimi gücümü. Kendime alışveriş yapsam büyük bir çantayla gidip çantaya kendime aldıkalrımı koyar eşime aldıklarımı poşetlerle getirirm eve çünkü “bir kadın sürekli alışveriş yapıyorsaaa o kadın kendine kadınım demesin” gibi imalarda bulunuyolar. Eşimin arkadaşı intihar etti bunu söyledim “karısı onu çok borca sokmuştur ondan intihar etmiştir” dediler adam bekar. Bu sebepten eşimde her şeyini saklar onlardan anlatmaz. sadece moral bozuyorlar.Böyle diyecek karakterde insanlarsa bence görüşmeyin. Tedavi ile hamile kalmak da kötü birşey değil yakınlarınız bilebilir bu kadar saklamaniz sizi strese sokar. Bende tedavi oldum hamile kaldım ama düşük yaptım çevremdeki yakınlarıma söyledim hep ayip değil, eksiklik hiç değil bana kısır diyebilecek karakterde birinin yüzüne bile bakmam zaten.
36 haftalık hamileler kısır olmuyor yalnızKısır diyip psikolojimi mi bozsunlar.
Hanımefendi okuduğunuzu anlamak için de aynı uzvunuzu kullanırsanız daha sağlıklı iletişim kurarsınız.size siz diye hitap ettikçe kendinize olan saygısızlığınızdan karşınızdaki insan ile ısrarla halen bozuk bir üslup ile konuşuyorsunuz.
siz buradan size direkt olarak "damızlık" dendiğini çıkarıyorsanız bu durum maalesef kendinize nasıl baktığınızla alakalı bir problem. dolayısıyla size kendinizi orada konumlandırırsanız ailesi de ancak sizin üremeniz hakkında konuşacaktır. hayırlı olsun.
Ayy. Ben polikistik over sendromluyum bu sebepten geçen sene tedavi gördüm. Bu insanlar iki ay çocuğu olmayanın arkasından böyle bahsettikleri için benim hakkımda da bu şekilde konuşmasınlar diye tedavi sürecimi sakladım anlatmadım36 haftalık hamileler kısır olmuyor yalnız
Ama bu çok büyük bişey yarın öbürgün yine aynısını yaparlar ki. Suç yani cezai işlemi olan bir durum bu arada 36 hafta 9 ay olmuyor muYa 36 hafta geçmiş koskoca 8 ay. Uğramışsın o kadar bebeğin olacak. Kafayı bunlara takarsan doğumdann sonra çıldırırsın. Salla
Enabızdan kontrol edebilirsinizBen bunu nasıl öğrenebilirim şuan sadece şüphe var hiç bir kanıtım yok doktorum görebilir mi acaba
Canım tedaviyle hamile kalmak ayıp bir şey değil tabii ki de bakmaları suç bakamazlar dava edebilirsin fakat bu kadar takılma hamileliğine yazık etme Kimin ne dediği umurunda olmasın bu herkesin başına gelebilecek bir şey ayıp değil günah değil asıl onların bu şekilde konuşması büyük ayıp günahKısır diyip psikolojimi mi bozsunlar.
Böyle insanlarla iletişimi kesseniz daha kolay olmaz mı sırf stres yani karnı burnunda halinizle bunları düşünmeniz çok üzücü bence ben olsam muhatap olmam 100 sene öncesinde yaşıyor bu insanlar.Benim ailem, eşimin ve benim arkadaşarım, bazı akrabalarımız biliyo zaten. Destek olup köstek olmayacak sırtımı dayabileceğim kişilerle bunu paylaştım. Eşim bütün bu süreçte bir kere beni tek hastaneye göndermek zorunda kaldı ondada hep görüntülü konuştuk doktorun odasına girene kadar. Yoksa ben oturup bu ayıp bişeymiş gibi saklamadım. Ki kendimle ilgili her şeyi sakalrım eşimin ailesinden. ordan burdan benimle ilgili bilgi toplamaya çalışıyorlar. Sorarlarsa konuyu değiştirip anlatmam ne ailemi nede arkadaş çevremi ned eişimi gücümü. Kendime alışveriş yapsam büyük bir çantayla gidip çantaya kendime aldıkalrımı koyar eşime aldıklarımı poşetlerle getirirm eve çünkü “bir kadın sürekli alışveriş yapıyorsaaa o kadın kendine kadınım demesin” gibi imalarda bulunuyolar. Eşimin arkadaşı intihar etti bunu söyledim “karısı onu çok borca sokmuştur ondan intihar etmiştir” dediler adam bekar. Bu sebepten eşimde her şeyini saklar onlardan anlatmaz. sadece moral bozuyorlar.
Zaten ben bu durumdan utanmıyorumki insanlarla oturunca çocuk düşünmüyormusunuz deidkkerinde direkt tedavi görüyorum diyordum. Saklamamda kusurda değil ama bence yalan söylemek kusur. ben eşimin ailesine ilaç ile korundugumu söyledim. Çünkü psikolojimi bozacaklardı. Üstüme geldiler ( bir gün kv yukarı mahallede bir kadının çocuğu olmamış kaynanası boşattırdı adamın şimdi kocaman iki çocugu var diye yanımda kızına anlattı sonra durup durup bunu anlatmaya başlayınca bana ima yaptıgını anladım) ben de yine sorulduğunda (görümcem) ilaç kullanıyorum koruyoruz düşünmüyoruz dedim. Oda haliyle tüm sülaleye yetiştirdi. istediğimde buydu zaten annesi duysunki yakamdan düşsün duydular sustular bir süre.Canım tedaviyle hamile kalmak ayıp bir şey değil tabii ki de bakmaları suç bakamazlar dava edebilirsin fakat bu kadar takılma hamileliğine yazık etme Kimin ne dediği umurunda olmasın bu herkesin başına gelebilecek bir şey ayıp değil günah değil asıl onların bu şekilde konuşması büyük ayıp günah
doğum yaklaştığı için herkes birden melek oldu iki haftadır her gün bizdeler. Bence asıl korkunç olan durum bu çünkü sevmediğim ve bana zarar vermiş insanlar benimle samimi olmaya çalışıyor. iletişimi kv ile kesiyorum inanılmaz bir şekilde sürekli bizde anneler gününd ebile gitmedim aramadım da bide aynı binadayızBöyle insanlarla iletişimi kesseniz daha kolay olmaz mı sırf stres yani karnı burnunda halinizle bunları düşünmeniz çok üzücü bence ben olsam muhatap olmam 100 sene öncesinde yaşıyor bu insanlar.
Böyle bir şey varsa hasta gizliliği ihlali sıkıntıya sokabilir bu kişiyi ama neden kafanıza takıyorsunuz ki? Tedavi olarak bebek sahibi olabilirsiniz, doğal yıllardan olabilirsiniz, hiç bebeğiniz olmayabilir sağlık sorunları nedeniyle ya da istemiyor olabilirsiniz. Neden bu durumlardan karşınızdakinin ağzına lafı tıkamıyoruz? Onlar bizim her şeyinizi karışmayı kendilerinde hak görüyorlarsa alacakları cevaba da katlanacaklarYa şu an aklıma geldi görümcemin kocası eczacı. Ben tedavi ile hamile kaldım. 36 haftalık gebeyim. Hamileliğimi öğrenince eşimin ailesi otururken onlarada müjdeyi verdik. Annesi “ben size demedim mi bunlar hastaneye gitti” dedi. Ben şoka girdim kp orda oldugu için konuşmadım. zaten kv tebrik felan etmedi. Görümcem o zamanlar bana imada bulunuyordu. -şu komşunun gelininin çocugu olmuyomuş herkesten gizli tedavi oluyor. Şu gelinin de çocugu olmuyormuş. Sen çocuk yapmazsın heralde gibi durduk yere laf laf laf.