• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'Ecdadımız Muhteşem Yüzyıl'daki gibi değil'

Öğretmen misiniz?
Bir öğretmen yazı yazarken bu kadar çok yazım ve ifade yanlışı yapabilir mi???

Ömrümü bilgisayarın başında geçirmiyorum.

Çok güzel yazı yazıp klavye ıyı kullananlar var ama gerçek hayatta iki kelimeyi konuşamazlar.

Ayağımda oğlumu sallarken yazıyorum

sız o yazıdan o harflere mı takıldınız..

Ömrümü bilgisayarın başında geçirmiyorum.

Çok güzel yazı yazıp klavye ıyı kullananlar var ama gerçek hayatta iki kelimeyi konuşamazlar.

Ayağımda oğlumu sallarken yazıyorum

sız o yazıdan o harflere mı takıldınız..

Takılmadım. Hızlı yazınca hepimiz bazen hata yapıyoruz. Ama "tabiyki" demeniz gerçekten ilgimi çekti. Kusura bakmayın.

politikacıların hatta bir başbakanın bir diziye bu kadar takıntılı olması çok mu normal atanamayan bu kadar öğretmen adayı günlerdir eylemde Ankara'da ve buna benzer birçok sıkıntısı var bu ülkenin. muhteşem Süleyman haremde ne kadar vakit geçirdi gerçekte bilinmez ama oğlunu boğdurttuğunu ve birçok dönemde asla hiçbir dizide kullanacaklarını sanmadığım harem oğlanları gerçeği var ortada.

Fatih Sultan Mehmed'in kanunlara işletiğidir kardeş katli devletin bekası için bugünün gözüyle bakarsanız saçmadır tabiki ama o vakit öyle gerek görülmüş-ki bunu yapanda Çağ kapatıp çağ açan bir sultan idi...

Şehzade mustafanın katlide bu kanunlar çerçevesinde yapılmıştır. Kanun genişti Aileden her kim ise osmanlı mülküne ihanet eden cezası oydu.. Yavuz Selim'de kardeşlerini öldürmüştür.

Oğlan haremine gelince nerede olduğu hakkında bir bilginiz varmı? Bunu daha öncede sormuştum...

Bunları yazdım ki konu alan değiştirdi anlamsız yerlere çektiğiniz için...

Saygılarımla...

arkadaşlar allahınızı severseniz mantıklı düşünün sadece 2 yıl damı yaptı 6 çocugu yada at sırtındamı yaptı her padişah hareme ve kadına düşkün olarak bilinirdi.Şuan topkapı sarayına gidin harem diye bir bölüm var oo harem sadece tmizlik işçilerinin çalıştığı biyer değil her padişahın en az 3 karısının olduğunu herkez biliyor.Haklı olduğunuz noktalar var evet bende katılıyorum mesela firuze diye birisi tarihte yoktu öyle bir duruma gerekte yoktu ben sadece şunu savunuyorum her paişahınn haremi vardı ve düşkünlerdi.Kanuni sultan suleyman da dediğim gibi 2 senede yapması mumkun değil 6 çocuğu.Hürrem meselesine gelince tARİh kitaplarında geçen bir kadını anlatmayıp ne yapacaklardı.Artı kaçırdığınız bir şşey daha var filmin panosunda Aşk-ı Derun yazıyo yani aşk filmi aşkı anlatılan bir dizi tutupta sürekli savaş sahnesi gösterilmesinin anlamı ne yanı biraz mantıklı olalım lütfen.Yanlış gören de izlemesin tutupta mahkemeye vermenın mantığı yok izlemeyen izlemesin....

konuya başka açıdan bakmak istiyorum,yani dizinin gerçeği yansıtıp yansıtmaması ya da yanlış veya doğru olmasıyla ilgil değil. bir başbakının çıkıp da bir dizi ile ilgili yorum yapması,hatta 1 kere de değil defalarca..resmen kaşıt politika yürütüyor diziye karşı.
sırf bu sebeple ,yanaşmayı sebep bilen bazı milletvekilleri ;hemen bir tasarı hazırldılar sisilerle ilgili. yani resmen yasaklanmaya çalışılıyor.
diziyi izlemiyorum fakat önemli olan o değil,yasaklanma zihniyeti..!! başbakan beğenmedi diye,tarihi güzel anlattığını düşünmüyor diye,bir dizi yasaklanamaz yasaklanmmalı..bu mudur herkesin özgülüğünü korumak bu mudur ileri demokrasi????

Padişahın kac tane cocuğu var..Kadınlara düşkün...

Hıç haremle ilgili bilimsel kitap okumadan yorum yapmak yanlış..

Harem padişahın ve ailesinin yaşadığı yer.Padişah ve ailesi cocuklar nerde yaşıyor soruyorum..

Padişah istesede istemesede devletin bekası için kadınlarla beraber olmak zorunda..

Bir sürü çocuğu oluyor ama kendisi tahta iken o günün şartlarından hastalıklardan ölüyorlar..

Padişah öldüğünde erkek evladı olmak zorunda...

Bir devletin idaresinden bahsediyoruz..

Son dönemlerde t padişahlar asıl hedeften sapttı ..Kadınlar devlet işlerinde söz sahıbi olmaya başladı..Devlette yıkılışa gittti..

Yine tekrar ediyorum ben diziye asla kızmıyorum..Ama bu dizdeki birçok şeye inanarak 'aaa osmanlı padişahları böyleymiş diyenlere kızıyorum...^'

Tek kelime bilimsel kitapları okumaya vakıt ayırmayanlar.Bu diziyi izleyip Tarihçi olmuşlar Maşalllahhh.

A'DAN Z'YE KATILIYORUM

günahtır yazıktır..
çeken kadar izleyeninde mesuliyeti vardır..

Peygamberimizin bizzat yol gösterdiği bir hükümdarı böyle göstermek gerçekten felaket :47:

Back