• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'Ecdadımız Muhteşem Yüzyıl'daki gibi değil'

her yönüyle muhteşem türkiyemin muhteşem başbakanı hiçbir derdimiz kalmamış gibi kalkmış kendine diziyi dert edinmiş:27::27:

kafa yormaya değmez:35:

:) benim ilgimi çeken de 3. sezonunda mı izlemiş diziyi, ya da 3 sezon sonra mı aklına gelmiş dizinin ecdadımızı yansıtmadığı da yapanları kınamaya karar vermiş...ne güzel alın size bir gündem konusu daha konuşulsun dursun...altında ne var çok merak ediyorum doğrusu...

kanmamak gerek diye düşünüyorum...ve evet konuşmaya bile değmez dizi başladığında çok konuşuldu..

Ama çok gülmüştüm o sahnelere yahu :60::52:

Gülmemek eldemi:1: Sen kalk milyon dolarlar harca çıkardığın işe bak. Sonra Türk sinemasına gerekli ilgi gösterilmiyor. Hemen de halk suçlanır.

Siz bize '' Cennetin krallığı'' gibi Film yaptınızda biz yokmu dedik? Yapın izleyelim oxford açın oradada okuyalım nedir yani:35:

çok gıcık bir dizi ya hele o hürrem i nasıl beğeniyorlar resmen kötülük kokuyor kadın...
yoksa dizi için çok emek veriliyor ama saptırılması çok yanlış...

3 senedir izliyorum bu diziyi..tabii ki saptırmalar yanlışlar ya da eksikler var orası tartışılmaz ama diziye başlarken zaten Kanuninin muhteşem savaşçı ruhunu,harika devlet adamlığını anlatacağız diye yola çıkılmamış ki..dizinin asıl adı şu; Muhteşem Yüzyıl-Aşk-ı Derun...e zaten isminden anlaşılacağı üzere harem hayatına vurgu yapılacağı belli..abartmaya,devlet meselesi haline getirmeye gerek var mı?

Kanunu S.Süleymanda insan elbette aşk hayatı da oldu.sürekli seferde olan bir padişahın bu kadar çok çocuğu olmazdı sanırım :)

bizim evde de her çarşamba bu tartışmalar yaşanıyor..eşim tarih öğretmeni dizi başlar başlamaz o da eleştirilerine başlıyor,.yok şu şöyle değildi yok bu böyle olmalıydı..

ama Başbakan biraz geç kalmış,biz 3 yıldır tartışıyoruz bunu :)

bizim kadar tarihinden nefret eden, tarihini karalayna, saptıran, utanan bir ülke var mı acaba .

Daha once bu dizinin topiginedeyazmistim
Nefret ediyorum bu dizi yapanlardan.
Bilmeden bir ise kalkisilirsa olacagi budur.
Haremin kapisina bile gelemeyen yabanci ressamlarin yazarlarin hayal gucuyle anlattigi haremi anlatmislar.
Osmanli tarihi cok hassas bir konudur.
Egitim yuvasi olan haremi bu denli fuhus yuvasi olarak gosterilmesine destek vererek soluksoluga izleyen herkesi kiniyorum.
Bu muhtesem sacmalik rusyada gosterime girdi.
Burdada rus hurremin acinasi halini gorup osmanliya ates puskuruyorlar.
Simdi soylerin ben o elleri opulesi padisahlari burada nasil savunacagim?
Bu diziyi benim ulkem yapiyor, benim ulkem ecdadini asagiliyor.
Kendimizi ne kadar gulunc duruma getirdigimizin farkinda bile degiliz!
Osmanli zamaninda haremdeki cariyeleri padisahlaringormeleri mumkun degil. Hatta padisah haremin yanindan gecerken topuklu takunya giyerki sesini duyup cariyelerle karsilasmasin.
-------------------------

Konuya gelince 10 yildir basbakan olan adam 3 senedir suren bu rezilligi simdimi fark etmis?
Rtuk bu konuda 2 sene once aciklama yapmisti. Binlerce sikayet yagiyor ama sikayet edenlerdeizliyormus. Kanunen bu diziyi kaldiramiyorlar. Siz izlemeye devam ettikce daha cok dansoz oynatirlar duvarlarinda ayetler yazan haremde!

Daha once bu dizinin topiginedeyazmistim
Nefret ediyorum bu dizi yapanlardan.
Bilmeden bir ise kalkisilirsa olacagi budur.
Haremin kapisina bile gelemeyen yabanci ressamlarin yazarlarin hayal gucuyle anlattigi haremi anlatmislar.
Osmanli tarihi cok hassas bir konudur.
Egitim yuvasi olan haremi bu denli fuhus yuvasi olarak gosterilmesine destek vererek soluksoluga izleyen herkesi kiniyorum.
Bu muhtesem sacmalik rusyada gosterime girdi.
Burdada rus hurremin acinasi halini gorup osmanliya ates puskuruyorlar.
Simdi soylerin ben o elleri opulesi padisahlari burada nasil savunacagim?
Bu diziyi benim ulkem yapiyor, benim ulkem ecdadini asagiliyor.
Kendimizi ne kadar gulunc duruma getirdigimizin farkinda bile degiliz!
Osmanli zamaninda haremdeki cariyeleri padisahlaringormeleri mumkun degil. Hatta padisah haremin yanindan gecerken topuklu takunya giyerki sesini duyup cariyelerle karsilasmasin.
-------------------------

Konuya gelince 10 yildir basbakan olan adam 3 senedir suren bu rezilligi simdimi fark etmis?
Rtuk bu konuda 2 sene once aciklama yapmisti. Binlerce sikayet yagiyor ama sikayet edenlerdeizliyormus. Kanunen bu diziyi kaldiramiyorlar. Siz izlemeye devam ettikce daha cok dansoz oynatirlar duvarlarinda ayetler yazan haremde!

Herkes herşeyin farkında ama işte..RTUK gayette muhteşem tayyibin elinde iste kaldırtırdı diziyi. Öyle ne yasaklar ne kaldırmalar yaptı RTUK efendi halkı göz önüne almadan bıraksınlar bu yalanları. Yeri gelince toplumun ahlakını etkileyen unsur barındıran şeylere göz yummayız diyende onlar. eee Bu dizi çokmu ahlaklı? hani düşündüğün toplum?

''kınıyoruz'' ''gerçekten üzücü'' ''tasvip etmiyoruz'' ''bunu asla kabullenemeyiz'' sözlerinden başka bir şey duymadık bugüne kadar... Ama çıkıp biz Osmanlı torunuyuz demesini biliyorsunuz! Yazık.

Herkes herşeyin farkında ama işte..RTUK gayette muhteşem tayyibin elinde iste kaldırtırdı diziyi. Öyle ne yasaklar ne kaldırmalar yaptı RTUK efendi halkı göz önüne almadan bıraksınlar bu yalanları. Yeri gelince toplumun ahlakını etkileyen unsur barındıran şeylere göz yummayız diyende onlar. eee Bu dizi çokmu ahlaklı? hani düşündüğün toplum?

''kınıyoruz'' ''gerçekten üzücü'' ''tasvip etmiyoruz'' ''bunu asla kabullenemeyiz'' sözlerinden başka bir şey duymadık bugüne kadar... Ama çıkıp biz Osmanlı torunuyuz demesini biliyorsunuz! Yazık.

Baro başkanı rte'nin muhteşem yüzyılı kaldıramayacağını söyledi. Belgesel, program değil kurgu olan bir diziymiş. Birde şunu eklemiş '' Dizinin kaldırılması yada dava edilmesi düşünce özgürlüğünün ihlalidir. Siyasi iktidar düşünce özgürlüğünü kısıtlayamaz''
Bana bu açıklama çok garip geldi. Tamam belgesel değil kurgu ama belgesel niteliğinde bir kurgu .hadi diyelimki saray padişah harem olmasada bir köyde geçen olaylar olsa bir nepze kabul edilebilir. Ama şu güzelim dualı haremi fuhuş yuvasına çevrilmesine katlanamıyorum. Her hafta şikayet yağdırıyorum ama sağolsun millet hiç kaçırmıyor burdada şikayet ettim ama nafile moskova sokaklarında boy boy afişleri var. Herkes zavallı hürremden barbar osmanlıdan bahsediyor bu nasıl kurgu anlamadım gitti kurgulayacaklarsada adam gibi gerçeğine uygun kurgu yapsınlar.
Çok doluyum bu konuda gerçekten muhteşem yüzyıl diyince tüylerim diken diken oluyor. Siz türkiyede sadece türklerin eleştirisini duyuyorsunuz. Burada ruslar Kanuniye sapık diyorlar, sizin ne kötü atalarınız varmış diyorlar bide benim halimi düşünün.

Baro başkanı rte'nin muhteşem yüzyılı kaldıramayacağını söyledi. Belgesel, program değil kurgu olan bir diziymiş. Birde şunu eklemiş '' Dizinin kaldırılması yada dava edilmesi düşünce özgürlüğünün ihlalidir. Siyasi iktidar düşünce özgürlüğünü kısıtlayamaz''
Bana bu açıklama çok garip geldi. Tamam belgesel değil kurgu ama belgesel niteliğinde bir kurgu .hadi diyelimki saray padişah harem olmasada bir köyde geçen olaylar olsa bir nepze kabul edilebilir. Ama şu güzelim dualı haremi fuhuş yuvasına çevrilmesine katlanamıyorum. Her hafta şikayet yağdırıyorum ama sağolsun millet hiç kaçırmıyor burdada şikayet ettim ama nafile moskova sokaklarında boy boy afişleri var. Herkes zavallı hürremden barbar osmanlıdan bahsediyor bu nasıl kurgu anlamadım gitti kurgulayacaklarsada adam gibi gerçeğine uygun kurgu yapsınlar.
Çok doluyum bu konuda gerçekten muhteşem yüzyıl diyince tüylerim diken diken oluyor. Siz türkiyede sadece türklerin eleştirisini duyuyorsunuz. Burada ruslar Kanuniye sapık diyorlar, sizin ne kötü atalarınız varmış diyorlar bide benim halimi düşünün.

kurgu olduğu değil imgeler kalır akılda. onlarda bunun farkında . mazeret açık. minareyi çalan kılıfını hazırlar. başbakan , baro başkanı derken baya bi reklamıda yapıldı filmin. izelemyen varsa bile , başbakan bahsetti diye izleyecektir.

benim anlamadıgım neden bu kadar tepki gosteriliyorki bunlar yasanmısda olabilir onlarda insan degilmiydi harika kusursuz insanlarmıydı yani varmı boyle birihtimal onlarında aşkları ihtirasları yanlısları vs..olmadı neden her turlu olumsuzlukta hemen insanlar kızıyor ilah gibimi gosterilmesi lazım ozamanda yasamadıkki biz daha neler vardı kimbilir onemli olan icraatları diger seylerin hepsi ozel hayatlarıymıs oda onları baglar bence bu dizide daha farklı acıdan bakılmıs olaya film degilki dizi neticede detaylara inilmesi gerekiyor..

benim anlamadıgım neden bu kadar tepki gosteriliyorki bunlar yasanmısda olabilir onlarda insan degilmiydi harika kusursuz insanlarmıydı yani varmı boyle birihtimal onlarında aşkları ihtirasları yanlısları vs..olmadı neden her turlu olumsuzlukta hemen insanlar kızıyor ilah gibimi gosterilmesi lazım ozamanda yasamadıkki biz daha neler vardı kimbilir onemli olan icraatları diger seylerin hepsi ozel hayatlarıymıs oda onları baglar bence bu dizide daha farklı acıdan bakılmıs olaya film degilki dizi neticede detaylara inilmesi gerekiyor..

İlah gibi gösterilmesi gerekmiyor tabi...

Ama bir kurgu yapılıyorsa ki bu tarihten alıntı ise o zaman koskoca Türk Tarihi Kurumu var ülkede. Oradaki verilerle dizidekiler çelişiyor.

istenildiği gibi kurgu yapılsın yalnız etik olanı makbuldur. Aslında öyle olmayan bazı durumları öyle varmış gibi göstermek Tarihi karalamaktır.

Suni gündem...

Ecdadını diziden öğrenecek kadar öğrenme yetisine sahip olan birinin neyi nasıl öğrendiği çokda önemli değil...

Atatürke de alkolik hasta yalnız adam mualemesi yaptılar bir filmde bu kadar ses çıkmadı hükümet kanadından. neden ozaman nispeten bu kadar sorun yoktu.

Hıı Atatürk de alkolik mi oldu gözümüzde Asla

İlah gibi gösterilmesi gerekmiyor tabi...

Ama bir kurgu yapılıyorsa ki bu tarihten alıntı ise o zaman koskoca Türk Tarihi Kurumu var ülkede. Oradaki verilerle dizidekiler çelişiyor.

istenildiği gibi kurgu yapılsın yalnız etik olanı makbuldur. Aslında öyle olmayan bazı durumları öyle varmış gibi göstermek Tarihi karalamaktır.

ben diziyi goz ucuyla izliyorum hani genel hatlarıyla bilirim ama surekli takip etmem ama ben bu olayın fazla abartıldıgını dusunuyorum osmanlı oyle degildi deyip cok fazla buyutuyorlar zaten bu dizide savaş aksiyon agırlıklı degil genelde aşk aile nefret ihtiras gibi seyleri on plana cıkarıyorlar kıyafet konusunda zaten herkes hemfikirdir eskiden osmanlıda gogusler dısarda gezmiyordur kimse ama dedigim gibi susleyip puslemisler biraz..

Evet sevimsiz bir kadınmış hürrem:) Kadın devlet yönetti kanuni öldükten sonra eyy gidiii:52:

Ben oyunculara bişe demiyorum ki benimde favorim Hatice sultan:) Babası kılıklı

kanuni ölsükten sonra devlet mi yönetti
nasıl yani ya
bir defa hürrem kanuni sultan süleymandan 8 sene önce ölmüş

Bunu sadece Sen ben ve bizler gibi Tarihimizi bilenler anlıyor ya bilmeyenler? Bu bir belgelsel nitelikli değil fakat Kanuni'yi düşürdükleri duruma bakarmısın? Kafasına göre haremden kız seçiyor... Hürrem varken başka biriyle birlikte oluyor:) Haremide öyle bir göstermişlerki dersin osmanlı aliyyenin genel evi:33:

Kanuni-Hürrem aşkını anlatmanın yolu böyle saçmalamak değildir...

bu bir dizidir para kazanma amacıyla yapılmış, yapanlar türk olmak zorunda değil, belki osmanlıdan nefret ediyorlar ama dizi bu herkes yapabilir, çünkü zaten bu olaylardaki kurgu hayal ürünüdür diye yazıyor, olayı kendi açısından bitiryor.

haa eğer bizim yetkililerimiz bu durumdan muzdaripse koskoca devlet kanalı var, doğru düzgün programı yok, yapsınlar belgeseller, anlatsınlar tarihi, reklamını da yapsınlar doğrusunu öğrenelim, eleştirmek kolay, dizi neredeyse 2 yıldır gösterimde şimdi mi eleştirmek lazım, bunlar gündemi değiştirmek için söylenen sözler, söylenir bikaç hafta biter gider,

Evet sevimsiz bir kadınmış hürrem:) Kadın devlet yönetti kanuni öldükten sonra eyy gidiii:52:

Ben oyunculara bişe demiyorum ki benimde favorim Hatice sultan:) Babası kılıklı

hürrem sultan kanuni'den önce ölmüştür.

bu bir dizidir para kazanma amacıyla yapılmış, yapanlar türk olmak zorunda değil, belki osmanlıdan nefret ediyorlar ama dizi bu herkes yapabilir, çünkü zaten bu olaylardaki kurgu hayal ürünüdür diye yazıyor, olayı kendi açısından bitiryor.

haa eğer bizim yetkililerimiz bu durumdan muzdaripse koskoca devlet kanalı var, doğru düzgün programı yok, yapsınlar belgeseller, anlatsınlar tarihi, reklamını da yapsınlar doğrusunu öğrenelim, eleştirmek kolay, dizi neredeyse 2 yıldır gösterimde şimdi mi eleştirmek lazım, bunlar gündemi değiştirmek için söylenen sözler, söylenir bikaç hafta biter gider,

Osmanlıdan nefret edenlerin osmanlı ile ilgili dizi yapmaları ne kadar doğrudur? Hadi yaptı diyelim halkın bunu kabullenmesi doğru birşeymidir?

Ayrıcada Eğer bu diziyi türkler değilde yabancı yapımcılar yapsaydı emin olunuz böyle rezil bir iş çıkarmazlardı ortaya.

Back