Ebelik mi hemşirelik mi

Toprak111

""Yasanmayan yaslar""
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
5.037
6.530
Ebelik mi hemşirelik mi arkadaşlar ? Kendime yeni bir hayat kuruyorum Fikirlerinize çok ihtiyacım var , atama yönünden ebelik ama hemşirelikle arasındaki fark ne? Siz olsanız hangisini tercih edersiniz?
Konum hemen taşınmasın lütfen.

Doğal Doğum, doğum koçu, doula gibi kavramları sık duymaya başladık...
İnsanlar normal Doğum ve Doğuma hazırlık süreçlerini artık önemsiyor hale geldi.
Hatta sezaryen sonrası normal Doğum bile yaygınlaşmaya başladı ve sürecin takibi genelde ekip işi. Doktor+ebe şeklinde...
Dolayısı ile kendini geliştiren bir ebe bence çok daha başarılı olur...

Ebeyim ve Laboratuvar okudum uzerine hemsirelik yetkisi aldim... şimdi çalışma yönünden farklari var ebelik hemsirelikten farkli olarak doğuma katılma ve doğum yaptirma gibi görevleri var ama çalıştığın yere göre değişiklik gösterebilir. Hemsireler dogumhanede çalışamaz ama ebeler serviste hasta bakalibilir. Doğum yaptiramam diyebilirsin emin ol ben doğumu ilk gördüğüm de düşüp bayilmistim :KK70: şimdi ayiptir söylemesi baya baya iyiyim bu konuda ( bence ve çalıştığım uzmanlarca ) :KK66: ikisinin arasinda ki tek fark bence dogumhane de çalışmak. Aşağı yukari görev yetkileri benzer. Haa bi de soyle bisey var yasada yazana göre ebenin yaptiramadigi doğumu hemsire yaptirabilir... tezat ama yapacak bisey yok hakkinda hayirlisi olsun. Aklina takilan herseyi sorabilirsin.

Ebelik mi hemşirelik mi arkadaşlar ? Kendime yeni bir hayat kuruyorum Fikirlerinize çok ihtiyacım var , atama yönünden ebelik ama hemşirelikle arasındaki fark ne? Siz olsanız hangisini tercih edersiniz?
Konum hemen taşınmasın lütfen.
ebenin asıl görevi doğum yapacak hastayı yönlendirmek ve doğum esnasında doktor kontrolunde gebeye yardımcı olmaktır dogumu gerceklestırmesı ıcın, hemşireler ise tansıyon olcumu-kan alımı-rutın kontrolle ıle ılgılenır daha cok.. yanı ebe dogumhanede daha cok gorev yaparken hemsıre genel servıslere bakar.atanma kısmında sanırım hensırelıgın daha cok kadrosu acılıyor ve dusuk puanlarla atanıyorlar.

Ebeyim ve Laboratuvar okudum uzerine hemsirelik yetkisi aldim... şimdi çalışma yönünden farklari var ebelik hemsirelikten farkli olarak doğuma katılma ve doğum yaptirma gibi görevleri var ama çalıştığın yere göre değişiklik gösterebilir. Hemsireler dogumhanede çalışamaz ama ebeler serviste hasta bakalibilir. Doğum yaptiramam diyebilirsin emin ol ben doğumu ilk gördüğüm de düşüp bayilmistim :KK70: şimdi ayiptir söylemesi baya baya iyiyim bu konuda ( bence ve çalıştığım uzmanlarca ) :KK66: ikisinin arasinda ki tek fark bence dogumhane de çalışmak. Aşağı yukari görev yetkileri benzer. Haa bi de soyle bisey var yasada yazana göre ebenin yaptiramadigi doğumu hemsire yaptirabilir... tezat ama yapacak bisey yok hakkinda hayirlisi olsun. Aklina takilan herseyi sorabilirsin.
Çok çok teşekkür ederim :) Allah razı olsun atama bakımından da iyi değil mi?

Bence iyi bir kadın doğum uzmaniyla birlikte çalışırsanız ekip halinde ebelik daha iyi. Doktorlar kadar meşhur ebeler var.

Q

İçim ısındı valla inşaallah ebeliğe inşaallah burayı tercih edeceğim aklındaki sorular yanıt buldu çok sagolun
Rica ederim canim istediğin zaman istediğin soruyu sorabilirsin. Rabbim utandirmasin. Bu arada ebeliğe cevrende iyyyy edenler olacaktir aldirma. Doğumu yaptirdiktan sonra kurtulmus bir anne ve ellerinde dünyaya gözünü açmış bir bebek görünce cok hafifliyorsun yani ben cok mutlu oluyordum şuan ücretsiz izindeyim özledim doğum yaptirmayi :)

Bu işler kişilik meselesi bence. Ben mesela yapamazdım. Ne annelere ne bebeklere karşı sabırlı olamazdım. Yukarıda bir üye ne güzel yazmış. Annenin rahatlaması, bebeğin gözlerini dünyaya açması falan...Eğer böyle hissedecekseniz muhakkak yazın.

Rica ederim canim istediğin zaman istediğin soruyu sorabilirsin. Rabbim utandirmasin. Bu arada ebeliğe cevrende iyyyy edenler olacaktir aldirma. Doğumu yaptirdiktan sonra kurtulmus bir anne ve ellerinde dünyaya gözünü açmış bir bebek görünce cok hafifliyorsun yani ben cok mutlu oluyordum şuan ücretsiz izindeyim özledim doğum yaptirmayi :)
Çok çok çok teşekkür ederim aklıma takılan bişey olursa sorarım inşaallah çok sevindim valla kafam çok rahatladı:)

Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim, önceki konunuzdan sonra bunu görünce çok mutlu oldum. :KK200: Sorunuzla ilgili de ebelik diyorum.
Çok teşekkür ederim artık bi yerlerden başlamak Lazim hiç bi zaman hedeflerinden vazgecmedim, hiç bi hayalim gerçek olmadı ama bu hayalini gercekleştirceğim inşaallah

X