- 4 Nisan 2017
- 5.037
- 6.530
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ebenin asıl görevi doğum yapacak hastayı yönlendirmek ve doğum esnasında doktor kontrolunde gebeye yardımcı olmaktır dogumu gerceklestırmesı ıcın, hemşireler ise tansıyon olcumu-kan alımı-rutın kontrolle ıle ılgılenır daha cok.. yanı ebe dogumhanede daha cok gorev yaparken hemsıre genel servıslere bakar.atanma kısmında sanırım hensırelıgın daha cok kadrosu acılıyor ve dusuk puanlarla atanıyorlar.Ebelik mi hemşirelik mi arkadaşlar ? Kendime yeni bir hayat kuruyorum Fikirlerinize çok ihtiyacım var , atama yönünden ebelik ama hemşirelikle arasındaki fark ne? Siz olsanız hangisini tercih edersiniz?
Konum hemen taşınmasın lütfen.
Çok çok teşekkür ederim :) Allah razı olsun atama bakımından da iyi değil mi?Ebeyim ve Laboratuvar okudum uzerine hemsirelik yetkisi aldim... şimdi çalışma yönünden farklari var ebelik hemsirelikten farkli olarak doğuma katılma ve doğum yaptirma gibi görevleri var ama çalıştığın yere göre değişiklik gösterebilir. Hemsireler dogumhanede çalışamaz ama ebeler serviste hasta bakalibilir. Doğum yaptiramam diyebilirsin emin ol ben doğumu ilk gördüğüm de düşüp bayilmistim şimdi ayiptir söylemesi baya baya iyiyim bu konuda ( bence ve çalıştığım uzmanlarca ) ikisinin arasinda ki tek fark bence dogumhane de çalışmak. Aşağı yukari görev yetkileri benzer. Haa bi de soyle bisey var yasada yazana göre ebenin yaptiramadigi doğumu hemsire yaptirabilir... tezat ama yapacak bisey yok hakkinda hayirlisi olsun. Aklina takilan herseyi sorabilirsin.
Evet atama yönünden de daha iyi.Çok çok teşekkür ederim :) Allah razı olsun atama bakımından da iyi değil mi?
İçim ısındı valla inşaallah ebeliğe inşaallah burayı tercih edeceğim aklındaki sorular yanıt buldu çok sagolunEvet atama yönünden de daha iyi.
Rica ederim canim istediğin zaman istediğin soruyu sorabilirsin. Rabbim utandirmasin. Bu arada ebeliğe cevrende iyyyy edenler olacaktir aldirma. Doğumu yaptirdiktan sonra kurtulmus bir anne ve ellerinde dünyaya gözünü açmış bir bebek görünce cok hafifliyorsun yani ben cok mutlu oluyordum şuan ücretsiz izindeyim özledim doğum yaptirmayi :)Q
İçim ısındı valla inşaallah ebeliğe inşaallah burayı tercih edeceğim aklındaki sorular yanıt buldu çok sagolun
Çok çok çok teşekkür ederim aklıma takılan bişey olursa sorarım inşaallah çok sevindim valla kafam çok rahatladı:)Rica ederim canim istediğin zaman istediğin soruyu sorabilirsin. Rabbim utandirmasin. Bu arada ebeliğe cevrende iyyyy edenler olacaktir aldirma. Doğumu yaptirdiktan sonra kurtulmus bir anne ve ellerinde dünyaya gözünü açmış bir bebek görünce cok hafifliyorsun yani ben cok mutlu oluyordum şuan ücretsiz izindeyim özledim doğum yaptirmayi :)
Çok teşekkür ederim artık bi yerlerden başlamak Lazim hiç bi zaman hedeflerinden vazgecmedim, hiç bi hayalim gerçek olmadı ama bu hayalini gercekleştirceğim inşaallahYeni hayatınızda mutluluklar dilerim, önceki konunuzdan sonra bunu görünce çok mutlu oldum. Sorunuzla ilgili de ebelik diyorum.