E-Kitap Okuyucu mu Kanlı Canlı Kitap Mı?

Koalina

Başlangıç:62.5 Güncel:60.85 Hedef:48
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.480
32.648
798
Kızlar bir kaç koli kitabım var. Kitap almaya devam edip kitaplık oluşturmayı düşünüyordum ama bu sıra kitap kurdu bir çok yakınımdan gereksizliğini duydum. Çeşitli markalardan kitap okuyucu alıp binlerce kitabı yanlarında taşıyabiliyorlar...Bense o kitap dokusunu arayacağımı düşünüyorum. Kitaplık yaptıracaktım ama böyle de bir seçenek var. Şu durumda zaten küçük olan evimizde büyük bir yer tasarrufu sağlamış olurum Kitap okumayı sevip de böyle bir şey alan oldu mu? Alanlar memnun kaldı mı? İstediğiniz kitapları bulabildiniz mi?

canım her evde kütüphane olması taraftarıyım ..
kitaba dokunarak okumanın tadını hiçbir şekilde alamazsın..
yeni evlisin anladığım kadarı ile evinde kütüphanen olursa ilerde çocuğun içinde iyi olur çünkü bi araştırmaya göre evinde kütüphane kitaplık olan anne babaların çocuklarının kitap okuma alışkanlığının olmayan çocuklara oranla çok daha yüksek olduğunu okumuştum..

Ben tabletime yükledim kitap okuyucu, normalde max. iki günde bitirdiğim kitap süründü durdu. Kitap kokusu almadan onu elimde hissetmeden okumak zevk vermedi açıkçası. Kitaplara ihanet ediyormuşum gibi geldi.

ben kitap alıyorum...
öbür türlü pek hoşlanmıyorum nedense..
dokunmak daha güzel...

Bende tablete yüklemiştim okurken aklıma biton şey gelir oldu 2 satır okuyorum ay şuraya bakıyım bida okuyorum ay buna bi bakıyım oluyorum ben
kitap kokusu... o kitaba dokunarak okuma zevkni hiçbişey vermiyo bence

Kitabin yerini tutmaz ki sanal seyler
Hele evdeki kitaplik goruntusu keske imkan olsa da bir odami kutuphane gibi kullanabilsem. Kucuk bi kitapligim var, bana yetiyor.

öncelikle hard copy denen kanlı canlı kitap yerine ekrandan okuyup okuyamayacağınıza karar vermeniz gerekiyor bazı insanlar ekrandan okumak zorluk çekiyor ve baş ağrısından şikayet ediyorlar dolayısıyla kağıt baskıyı tercih ediyor.

diğer sorun ise, istediğiniz kitabı elektronik kitap olarak bulup bulamayacağınız. her kitabın dijital hali maalesef yok, özellkle yerli kaynaklarda bu sorun daha büyük

iki yolla da kitap okuyan biri olarak, dijital kitabın hard copy lerin yerini hiçbir şekilde tutamayacağını söyleyebilirim. üzerinde işaretleme, yaprak kıvırma, not alma her ikisinde de olsa bile nedense hard copy gibi bir his vermiyor çoğu zaman dışarda dijital kitap okuyorum ama eve gelince aynı kitabın hard copy sini okuyorum

Kitaba dokunmanın zevki ayrı. Her kitap sever gerçek kitabı e-kitap a tercih eder bence. E-kitap da okuyorum ben ama mecbur kaldığım için çünkü okumak istediğim bazı kitapların basımını bulamıyorum sadece e-kitap olarak bulabiliyorum ve öyle okuyorum. Onun dışında gerçek kitap öncelikli tercihim. Yalnız yer sıkıntısı çekiyorsanız, alamadığınız kitapları kütüphaneden ödünç alıp okumanızı tavsiye ederim. Ben öyle yapıyorum. Bir diğer tavsiyem de çok beğendiğiniz ve kesinlikle sahip olmalıyım dediğiniz kitapları alın, diğerlerini ikinci el alıp satabilirsiniz veya dediğim gibi kütüphane güzel bir seçenek.
Üç kitaplığım var, ilerde kendi evim olursa bir odayı kitaplara ayırmak en büyük hayalim.

Dün kindle marka bir tanesini inceledim. Zaten ışığı falan ona göre ayarlanmış, tablet gibi rahatsız etmiyor. Not alma kıvırma gibi alışkanlıklarım yok hatta kitaplarımı ödünç dahi vermem ama o arkadaş büyük yükten kurtulduğunu söyleyince acaba mı dedim... Kolilerce kitap taşı, tozunu al, havalandır, tatile hangisini götüreceğine karar ver dertlerinden kurtuldum sürekli çantamda dedi...
Aslında birinden ödünç alıp bir hafta bi kullanmak lazım :)

e-reeder almıştım ilk çıktıklarında 2011 yılında 400 tl verdim.
Aslında güzel birsey. Şarjı cok uzun gidiyor.Geceleri kısık aydınlatması ile rahatça okuyorsun ve en güzeli sahile falan götürdüğünde su geçirmez oldugundan denizden çık sulu sulu oku
Tabii millet normal kitabı çalmaz onu çalar,onu hesap edemedik.Velhasıl gitti e-reeder'im

bir okuduğum kitabı bir daha okumam, ağaçların gereksiz yere ziyan olması bir nevi.
kindle kullanıyorum. aklıma esen kitabı, indiriyorum hemen okuyorum. bence yeterli. ama tabletle telefonla falan okumak çok göz yorucu.
ben tavsiye ederim. eskiden ben de alırdım kitap ufak bi kütüphanem olmuştu. ama ne için? açıp bir daha yüzüne bakmayacağım kitabı, 2 gün kullanmak için mi?

Kesinlikle kitap ve kitaplik derim ben. Yillardir biriktiriyorum asla vazgecemem. Cocuguma kültür birikimi onlar. Ayrica kitabin sayfalarini cevirmenin o kendine has kokusunu hissetmenin yerini hicbisey tutamaz.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ben eskiden beri kitap okurum evin hertarafı kitap doludur..ayrı eve çıktım o evde kitap doldu.. ilerde evlenince bir kütaphane oluşturum diye düşünüyorum.. ama ordan oraya ordan oraya taşı milyonlarca kitap biriktirmekte nekadar doğru bilmiyorum
geçen ilk defa PDF olarak pcden ve telefondan kitap okudum.. elimin altında olması hoşuma gitti. iş yerinde açıp kitap okuyamıyorum ama pdf olarak okuyabiliyorum..
şuandada ikinci PDF kitabımı okuyorum..

Benim için hiçbirşey kitabın yerini tutamaz. Ama yolculuk gibi anlarda e-kitap okuyucu iyi bir fikir olabilir. Bir de kağıt kullanımından tasarruf sağlayabilir bu gibi teknolojik gelişmeler. Zaten kitaplarımı da ikince el alırım genelde.

kesinlikle kitap diyorum,kitap kokusu bile bi başka oluyor :)

ayrıca her evde de bir kitaplık bulunması gerekiyor bana göre neden bilmem kitapsız ev bomboş gelir bana.

İlk tercihim kesinlikle kanlı canlı kitap onun yerini hiçbir şey dolduramaz.
Ama çoğu zaman yatağa geçtiğimde(ben hemen uykuya dalamam) bazen oyalanmam gerekebiliyor uykum gelene uyuyana kadar işte o zaman diyorum bir tabletim olsaydı elimde e-kitap okusaydım şimdi çünkü diğer türlü kitap okumak için dik durmak zorunda başın, ışık lazım ya abajur kullanacaksın yoksa kalkıp lambayı kapatmak dert.
Bir de böyle hastanede bankada sıra beklerken otobüsle şehir içi ulaşımlarda bence e-kitap daha çok gerekli kitapları çantamızda taşıyamıyoruz bazen
benim düşüncem bu yönde.

Benim gözlerimi yoruyor zaten dokunarak altını çizerek okumayı seviyorum alternatif dahi olamaz yani

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kullanışlılığı açısından çok iyi ama alıp da köşeye atacaksam hiç almayayım diyorum.
Bir de kitap almanın da bir sınırı var yani evim en fazla ne kadar kitap alabilir ki?
Çok kararsızım hala

Kitap okuma alışkanlığı bana annemden geçti. Küçükken saatlerce kitapçıda vakit geçirirdik. Dolayısıyla ekrandan okumak bana aynı tadı vermiyor.Kitapların arasında dolaşmak kitaplara göz atmak.Tabi bide biriktirip kütüphane yapmak var oda çok güzel. Peki siz kitaplarınızı kitapçıdan mı alıyorsunuz yoksa benim gibi daha uygun olduğu için internetten mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…